TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Deri kordona olan önyargımın kırılması

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Deri kordona olan önyargımın kırılması

Mesaj MehmetKaratürk » 08 Haz 2021, 19:40

oxygene yazdı:Kışın uzun kollu giyidiğim zamanlar çelik kordon, yazın kısa kollulara geçince deri kordon kullanıyorum. Böylece çelik kordonu çiziklerden korumuş oluyorum. Deri kordon için önerebileceğim en önemli aksesuar Omega stili deployant toka. Bu toka olmasa gerçekten hiç deri kordon kullanmak istemezdim. Hem çok şık gösteriyor hem de kola takıp çıkarması çelik kordon kadar rahat bi hale geliyor. Deri kordonun ömrünü uzatması da bir diğer artısı.

Resim

Genellikle yazın bilek terlemesi yüzünden falan çelik kordon kışın ise deri kordon tercih edilir diye düşünmüştüm
ama sizinki de mantıklı tabiki gerçi ben pek kafama takmıyorum kordon çizilme olayını aslında baktım da benim çelik kordonda tertemiz bir kaç ufak çizik hariç ilk günkü gibi
toka meselesine gelince evet ilerleyen zamanlarda araştıracağım pratiklik açısından artı bir yönünün olduğunun farkındayım kelebek toka vs
Olmadı diye üzüldüğün dua'ya, gün gelir sevinirsin
Kullanıcı avatarı
MehmetKaratürk

Mesaj Althor » 09 Haz 2021, 00:08

Harika anlatmışsınız Mehmet abi, bu kayış da çok yakıştı bb58e. Çilek bilezik ömür açısından avantajlı olsa da deri ve başka materyal kayışların saate kattığı dinamizm kullanımı çok çeşitlendiriyor gerçekten de. En basitinden kullanılan derinin bir ton değişimi bir dikiş değişimi bile çok farklı bir hava katabiliyor.

Natoya olan önyargılar da kırılsın, bir ara nato kayışlara da şans verin bence [emoji23]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Althor

Mesaj MehmetKaratürk » 09 Haz 2021, 00:28

Çok doğru İlkercim haklısın

Bir ara nato kayış önyargımı da kırıp deniyeceğim muhakkak :champ:
Kullanıcı avatarı
MehmetKaratürk

Mesaj SelAc » 09 Haz 2021, 00:40

Kış aylarında deri ilk tercihim. Kıyafet olsun aksesuar olsun verdiği sıcaklığı başka bir malzemede bulamadım. Sivas'ın iklim şartları da bunda etkili tabi. :D Deri kayışın saat ile uyumu zaten tartışılmaz. Zaman içerisinde derinin bileğe uygun şekil alması konforu arttırıyor. Özel dikilmiş kıyafet hissi oluşması güzel. Yazın terleyince bunaltıyor. Nato kayışların konforunu yaz aylarında çok seviyorum. Ben de metal bileziklerden uzak dururdum. Bilezik kalitesi de çok önemliymiş kullanınca anladım. Hele güzel bir jübile hem görsel hem de konfor açısından mutlu etti beni.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj mturann » 09 Haz 2021, 11:12

kelebek toka deri kayışlar için müthiş bir buluş bence.
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj coolfire » 09 Haz 2021, 15:04

Özellikle saatlerin fiyatlarının bu derece uçmasından sonra kayış değiştirmek çok daha cazip hale geldi

instagram: seyahatsevenaile
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj prx » 03 Tem 2022, 11:05

B ben tissot ve longines deri kayışları hergun kullanımla 2 ay dayandı neden acaba bu kadar para veriyoruz,ama nacar kol saatimin derisi pırıl pırıl duruyor yanlarından mum gibi akıntı olmuyor kalitesiz deriler nerden baksan 2 sene konforlu bir şekilde kullanılıyor.ben en çok deri kullanmayı tercih ettiğin halde ucuz deriden yana kullaniyorum.tabi nacar saati aldım hatta birde yedek deri kayış ve tokasini da aldım 4 aydır kullaniyorum ama tissotun olsyadi içi kararmış yamulmuş ve kamburlasmis olurdu 1 ayda.onu icin deri lüks bi saat alsam orjin kayışını çıkartıp hakiki deri ama kolay kolay bozulmayan derileri seçiyorum.bnm en büyük sorunum kayışın girdiği 2.köprünün az dayanması ne yapılabilir tekrar dikilir mi ya da köprü özel mi yaptırmalıyım??derisi de incecik dikişsiz olmasına rağmen ayrılmadı yapıştırma yerlerinden yumuşacık bir deri ve sağlam necati ilkten safir cam kullanmasından artı puan verdim birde deri kayışından.

Resimleri paylaştım hergun taktığım halde sadece biraz takarken kullandigim yerde ve köprülerde deforme olmuş 4 5 ay oldu ama tissot veya longines olsaydı 1 ay veya 2ay maksimum bozulmadan dururdu.bu kayista olusan deformeler elimi yikarken çıkarmadığım icin oluşan deformeler.ResimResimResimResim
En son prx tarafından 05 Tem 2022, 10:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj MehmetKaratürk » 03 Tem 2022, 16:54

Bu konuda şunu diyebilirim ki

Benim tecrübemi söylüyorum
Tissot model saatlerin deri kayışları malesef dayanmıyor
İç astar çatlıyor üst deri kendini salıyor evet haklısınız

Longines saatlerin kayışları sanki biraz daha kaliteli diyebilirim

Şuan panerai saatin 4 deri kayışı var 1 orjinal 3 yapım
Acayip sağlam konforlu
Dikiş muhakkak tercih ediyorum
Kullanıma bağlı esneme haricinde en ufak bir deforme yok
Birde şöyle birşey yapıyorum
Deri montlarımda da aynısını yaptığım için çok ince bir vazelin kremi sürüyorum deriyi beslesin diye
Tabiki kaliteli bir deri şart

Son olarak şu konuyu açtığım tarihten bu yana bileğim çelik kordon görmedi diyebilirim :D
Kullanıcı avatarı
MehmetKaratürk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Engineer1153 ve 257 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners