Cruciatus yazdı:Arkadaşlar hayat böyle ufak şeylere kafa yorup üzülmek için çok kısa. Hayatımın hiçbir döneminde şu saatimin sapması ne kadar diye merak etmedim. Sattığım bir saati almak isteyen bir kişinin ricası dışında da kendi isteğimle hiç ölçmedim. Diyelim ki çok büyük meblağlar vererek aldığım bir saatimde 50-60 sn sapma var. Emin olun zerre umrumda olmaz. Neden? Lüzumundan fazla sayıda (maalesef) saatim olduğumdan bazen bir saati 2-3 ay takmadığım oluyor. İlk ihtimal olarak uzun süre çalışmadan kalmış olması gelir aklıma. İkinci ve daha yüksek ihtimal ise manyetiklenmiş olma ihtimali gelir. Kaldı ki ios’ta lepsi diye bir uygulama var tavsiye ederim, onunla kontrol ettiğimde yeni aldığım bir saatim hariç tüm saatlerimin manyetiklenmiş olduğunu anladım. Diyelim ki ikisi de değil; saatlerim darbe veya başkaca ağır bir koşula da maruz kalmadıysa, garanti kapsamında bakıma gönderirim. Bir şekilde hallolur yani.
Son olarak hiçbir saatimde şu ana kadar telefon saati ile arasında dakika farkı hissetmedim, görmedim. Kafaya taktıkça saatten alınan zevk azalıyor. Hayatı zorlaştırmaya gerek de yok.
Sevgiler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Altına imza atıyor, yetmezse senet yapıyorum:)
Hakikaten saatte son bakacağım şey sapma.
Eğer tek ya da en fazla iki saat kullanmıyorsanız, pratikte sapmanın size hiçbir etkisi yok. Aynı saati üç gün bile üst üste kullanmıyorsunuz.
Benim için mekanizmanın sorunsuzluğu ve dayanıklılığı çok daha önemli. Zira çok kullanılan ve övülen bazı mekanizmalar kırılmak ve bozulmak için adeta bahane ararken, çok daha ucuz bazı mekanizmalar tank gibi.
CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi