TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat alırken şans ne kadar yanımızda

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat alırken şans ne kadar yanımızda

Mesaj kinghirt » 30 May 2021, 22:43

kilimanjaro yazdı:
Saat 9.27 ve biri size saat kaç diye sordu.

Kaç dersiniz?

Ben direk dokuz buçuk derimde.

kilimanjaro tabiki bizde saati söylerken sizden farklı davranmıyoruz. Mesela ben saatimi https://time.is/ sitesine göre ayarlıyorum. 24 saat sonra sapmasına bakıyorum.Sapma azsa mutlu oluyorum. :D Tabi ki bunun sağlıklı bir insan davranışı olduğunu da düşünmüyorum ama yapım böyle. :lol: :lol:

Saatlere yüksek fiyatlar verdikten sonra insanların bu sapmaları kafaya takması bence son derece normal. Ama burda benim demek istediğim biraz daha farklı. Sadece kadran renkleri farklı tamamen aynı model 2 saat arasında bile bu kadar fark oluyorsa. İşimiz gerçekten şansa kaldı demektir.

Döviz bu kadar uçmuşken saat alırken kılı kırk yararken bu işin bu kadar şansa kalması can sıkıcı bir durum. En azından nacızhane fikrim budur. :champ:
Kullanıcı avatarı
kinghirt

Mesaj Cruciatus » 30 May 2021, 22:58

Arkadaşlar hayat böyle ufak şeylere kafa yorup üzülmek için çok kısa. Hayatımın hiçbir döneminde şu saatimin sapması ne kadar diye merak etmedim. Sattığım bir saati almak isteyen bir kişinin ricası dışında da kendi isteğimle hiç ölçmedim. Diyelim ki çok büyük meblağlar vererek aldığım bir saatimde 50-60 sn sapma var. Emin olun zerre umrumda olmaz. Neden? Lüzumundan fazla sayıda (maalesef) saatim olduğumdan bazen bir saati 2-3 ay takmadığım oluyor. İlk ihtimal olarak uzun süre çalışmadan kalmış olması gelir aklıma. İkinci ve daha yüksek ihtimal ise manyetiklenmiş olma ihtimali gelir. Kaldı ki ios’ta lepsi diye bir uygulama var tavsiye ederim, onunla kontrol ettiğimde yeni aldığım bir saatim hariç tüm saatlerimin manyetiklenmiş olduğunu anladım. Diyelim ki ikisi de değil; saatlerim darbe veya başkaca ağır bir koşula da maruz kalmadıysa, garanti kapsamında bakıma gönderirim. Bir şekilde hallolur yani.

Son olarak hiçbir saatimde şu ana kadar telefon saati ile arasında dakika farkı hissetmedim, görmedim. Kafaya taktıkça saatten alınan zevk azalıyor. Hayatı zorlaştırmaya gerek de yok.

Sevgiler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Cruciatus

Mesaj afl » 31 May 2021, 09:43

Bir günde 86400 saniye olduğunu aklımızdan çıkarmadan, ilk saatiniz günde 6/86400 ikincisi 2/86400 kadar sapıyormuş. Aradaki fark 4/86400 veya 1/21600. Mekanik kontrollü bir alet için muazzam sonuçlar bunlar.

Sorunuzun cevabına gelince, hassasiyeti spring (zemberek) frekansı ve o atımları ortalama 1/10 mm toleransla ve farklı hızlarla hareket eden dişliler yoluyla ileten bir sistem sağlıyor. Dış etkenleri tamamen sıfıra indirsek bile, springin sarımı,dişli hızları, aşınma, toleranslar herşey hassasiyeti etkiliyor. Bunun bir derece önüne geçebilmek için mekanizma içinde pratik olsun diye hassas ayar vidası da konur. Bu vida ile bazı saatlerde regulator, bazı saatlerde swan neck (kuğu boynu) denen parça sıkıştırılıp gevşetilerek hassas ayar yapılır.

Sonuçta milyon adet seviyesinde saat üreten Tissot, Longines gibi firmalar fabrikasyon üretim yapıyor, fakat parça üretimi fabrikasyon olsa da, hassas ölçümler son teknoloji aletlerle yapılsa da, son montaj ve kalibrasyon her zaman insan eli ile yapılıyor. Dolayısı ile bence iki saatin (COSC serifikası olmadığını varsayarak) aynı çıkması daha şaşırtıcı olabilirdi. Yukarıda da yazıldığı gibi sapma günlük 10 saniyeleri pek geçmediği sürece normal sayılır. Bir saatiniz 3,5 saniye, diğeri 13,15 saniye sapsaydı şanstan bahsetmek daha doğru olurdu.

Bahsettiğim hassas ayar ile ilgili resim yükleyemedim ama eminim basit bir arama ile bulunabilir.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj copycat » 31 May 2021, 10:51

Cruciatus yazdı:Arkadaşlar hayat böyle ufak şeylere kafa yorup üzülmek için çok kısa. Hayatımın hiçbir döneminde şu saatimin sapması ne kadar diye merak etmedim. Sattığım bir saati almak isteyen bir kişinin ricası dışında da kendi isteğimle hiç ölçmedim. Diyelim ki çok büyük meblağlar vererek aldığım bir saatimde 50-60 sn sapma var. Emin olun zerre umrumda olmaz. Neden? Lüzumundan fazla sayıda (maalesef) saatim olduğumdan bazen bir saati 2-3 ay takmadığım oluyor. İlk ihtimal olarak uzun süre çalışmadan kalmış olması gelir aklıma. İkinci ve daha yüksek ihtimal ise manyetiklenmiş olma ihtimali gelir. Kaldı ki ios’ta lepsi diye bir uygulama var tavsiye ederim, onunla kontrol ettiğimde yeni aldığım bir saatim hariç tüm saatlerimin manyetiklenmiş olduğunu anladım. Diyelim ki ikisi de değil; saatlerim darbe veya başkaca ağır bir koşula da maruz kalmadıysa, garanti kapsamında bakıma gönderirim. Bir şekilde hallolur yani.

Son olarak hiçbir saatimde şu ana kadar telefon saati ile arasında dakika farkı hissetmedim, görmedim. Kafaya taktıkça saatten alınan zevk azalıyor. Hayatı zorlaştırmaya gerek de yok.

Sevgiler.

Altına imza atıyor, yetmezse senet yapıyorum:)

Hakikaten saatte son bakacağım şey sapma.
Eğer tek ya da en fazla iki saat kullanmıyorsanız, pratikte sapmanın size hiçbir etkisi yok. Aynı saati üç gün bile üst üste kullanmıyorsunuz.

Benim için mekanizmanın sorunsuzluğu ve dayanıklılığı çok daha önemli. Zira çok kullanılan ve övülen bazı mekanizmalar kırılmak ve bozulmak için adeta bahane ararken, çok daha ucuz bazı mekanizmalar tank gibi.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj kilimanjaro » 31 May 2021, 11:32

Bende kurmalı bir speedmaster var.Sadece bir kez 1 ay sürekli taktım.İlk 15 günün sonunda baktım 1 dk ileri gitmiş.Sabah saati kurarken tepeyi çekip 1 dk geri alıverdim.Bitti gitti.Kurmakta , geri almakta keyifliydi.Ama kurarken çıkan cırtt cırtt ses var ya ... beni benden alan , keyif veren asıl o.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj eraslani » 31 May 2021, 12:24

Pratikte sapmanın çok bir şey ifade etmediğine katılıyorum,ancak mekanizmanın dakikligi de önemsiz bir konu değil.En azindan vaad ettiğini gerçekleştirmesini ve daha önemlisi tutarlı olmasını beklerim.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj enigmatic » 27 Ağu 2021, 23:41

Şans her zaman gerek hayatta...
Kullanıcı avatarı
enigmatic

Mesaj cemdokuz » 07 Eyl 2021, 22:48

kinghirt yazdı:Yaklaşık 20 gün önce tissot gentleman powermatic 80 silicium mavi kadranlı modelini aldım saati alırken nedense aklımda yeşil kadranlı olanı kalmıştı. Saati normal günlük yaşantımda kullanmaya başladım her gün +5,+6 sn ileri gidiyordu bu benim için normal bir durumdu önceden de otomatik saatlerim olmuştu.

Yaklaşık 5 gün önce longines in mavi kadranlı bir modelini satın aldım. Aldığım mavi kadranlı tissot saatime tasarım olarak benzediği için onuda yeşil olanla değiştirmek istedim. Saatcim mavi olan tissotu aldı ufak bir fark ödeyerek yeşil kadranlı tissot gentleman powermatic 80 silicium yeşil kadranlı olanı aldım ve kullanmaya başladım.

Kullandıkça fark ettim ki yeşil olan tissot günde +-1 veya +-2 sn sapma yapıyordu.

Tabiki bu olay beni daha mutlu oldu.Fakat aklıma bir soru takıldı.Saat alırken şans faktörü ne kadar yanımızda.

Çünkü 2 saate tamamen aynı tek farkları kadran renkleri. Aynı üretim bandından aynı yıl çıkmışlar. Sürekli aynı koluma takıyorum ve aynı yaşam tarzını sürdürüyorum. Yani gün içinde neredeyse aynı hareketleri yapıyorum. Hatta saatcime de sordum saatler aynı zamanda geldiğini ve vitrine konduğunu söyledi. Hava sıcaklıkları nem vs kullandığım süre boyunca çok farklık göstermedi.

Buda beni şu düşünceye itti 2 tane bire bir aynı saat var.Bir tanesini alıyorsunuz.Hangisinin daha dakik olacağı tamamen sizin şansınıza kalmış durumda. En azından benim düşüncem artık bu yönde.

Sizlerin fikri nedir acaba gerçekten merak ediyorum. Şans ne kadar yanımızda :?:
Aynı saatin, farklı kadranlarının farklı olması cidden garip bir durum ama diğer arkadaşlarında dediği gibi günlük sapmalar 10sn geçmediği müddetçe çokta önemli değil sanki [emoji848]

Kullanıcı avatarı
cemdokuz

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners