TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mezuniyet Için Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mezuniyet Için Saat Tavsiyesi

Mesaj cenk » 20 Nis 2011, 13:14

Artık saat almak için bir bahanem oldu :D Liseden mezun oluyoruz.Mezuniyet için saat tavsiyesi diyorum fakat daha çok günlük kullanımıda uygun spor bir saat arıyorum.bütçe olarak 1000-1500 arası belirledim.begendiğim bir model vardı.tissot prs 516
Resim
fakat bir arkadaş başka bir konuda bezelinin kalitesiz oldugundan bahsetmişti.saati başka deneme şansı olan varsa onunda fikirlerini duymak isterim.Diyeceklerim bu kadar artık tavsiyelerinizi bekliyorum. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cenk

Re: Mezuniyet Için Saat Tavsiyesi

Mesaj fsinan » 20 Nis 2011, 14:49

PVD kaplı çelik bezel, daha ne olabilir?

Ben de bunun çelik bilezikli lacivert modelini alacağım.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj cenk » 20 Nis 2011, 15:03

Ben gecen pazar antalyada aradiginiz modeli(kendi aradigimi hicbir yerde bulamadim):D biraz incelem firsati buldum. bana %20 indirimle 1000 lira fiyat verdiler.kendi ardigim saat olmadigindan bende ustune gitmeden ciktim.fakat % 30 civari indirimli alinabilir.
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj punk » 20 Nis 2011, 15:14

Resim

:D Şaka bir yana güzel bir tercih. Fakat Victorinox ve Hamilton'lara da bakmanı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj cenk » 20 Nis 2011, 15:24

:lol: :lol: artık okulla bağlantım kalmadı.(gitmiyorum artık)bir tek diplomayı almak kaldı. :D :D
hamilton konusunda biraz yardım bu fiyat aralıgında hangi modellere bakabilirim.(genelde bu fiyat aralıgında fazla seçenek yok.)
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj razz » 20 Nis 2011, 15:25

.. fakat bir arkadaş başka bir konuda bezelinin kalitesiz oldugundan bahsetmişti ..

Bezel'in kalitesi, kıyaslandığı diğer marka/model saatlere göre değişir.. Haliyle aynı fiyat aralığında farklı marka/model saatler ile kıyaslamak gerekir..
PVD bir kaplama tekniğidir.. Yeterli şiddete bir temasa maruz kaldığında bu kaplama deforme olur ve telafisi yoktur, deforme olan parçayı değiştirmek gerekir.. Bazı parçalar tekrar PVD kaplanabilir ancak üzerinde serigrafi bulunan bezel gibi bir parça için bu işlem söz konusu değildir..
Bunun yanında, yukarıda bahsi geçen model için değil ancak kronograf olan PRS516 için bezel üzerinde yer alan takometrik skalanın karakterlerinde zayıf bir işçilik uygulandığı mevzusu söz konusudur ancak almayı düşündüğünüz model için böyle bir durum çok da geçerli değildir değil zira bezel üzerinde yer alan baskılar gayet basit ve hata payı düşük olacak nispette büyüktür..

PVD kaplı çelik bezel, daha ne olabilir?

Birçok farklı malzeme/teknik olabilir.. Son zamanlarda oldukça popüler olan ve Rolex'in de yeni nesil pekçok modelinde kullandığı seramik akla gelen en dayanıklı malzemelerin başındadır.. Yine Tungsten'de çizilmeye karşı dayanıklı yapısıyla tercih sebebidir.. Üzerinde kaplama olmayan çelik bezeller de ( Breitling Colt mesela ) kaplama olan modellere nazaran kullanıma bağlı deformasyonları daha az belli eden bir yapıya sahiptir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Archezia » 20 Nis 2011, 20:14

Cvssvc yazdı::lol: :lol: artık okulla bağlantım kalmadı.(gitmiyorum artık)bir tek diplomayı almak kaldı. :D :D

Liselisin itiraz etme :lol:

Ben bu 516'yı nedense hiç beğenemedim. Bence Hamilton, Oris, Vicrorinox falan bakın. Hatta Orient 60th anniversary gibim bişi vardı dede saati gibi ama çok güzel bence... Yani Japonlara da bakabilirsin...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj cenk » 20 Nis 2011, 21:43

:D japon hic dusunmedim.oris ve Hamilton butcenin disinda kaliyor biraz.(inceleme firsatimda yok) victorinox icin onerebileceginiz bir model varsa gormek isterim.

Saygilarimla liseli :D
Kullanıcı avatarı
cenk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: hknmtn ve 140 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners