Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
comtec » 23 Mar 2021, 14:18
merhaba arkadaşlar vostok marka saatimi 2 3 gün kullanmadım .kullanmaya başlayınca takvimi ayarladıktan sonra akrep hizalama sorunu ortaya çıktı.sanırım kolu çevirirken çark atladı.çok önemli bir sorun olmasa da bu konuda hassasım.milimetrik sapma bile rahatsız ediyor.bu sorunu nasıl düzeltirim.
bir soru daha.saati kullanırken içini açıp zaman ayarı yaptım ve kullandığım günlerde sapma 0.5 1 sn arasındaydı.şimdi yaklaşık 2 sn geri kalıyor.merak ettiğim şu otomatik saatleri kullanmadığımız zamanlarda sapma miktarı değişiyor mu?
-

comtec
-
mturann » 23 Mar 2021, 15:11
2 saniye mi?
Muhteşem bir sapma değeri bence
Chronometer COSC sertifikalı saatler bile bazen daha fazla sapma yapıyor
-

mturann
-
SelAc » 23 Mar 2021, 17:02
Kollar sökülüp hizalı bir şekilde tekrar takılabilir. Titiz bir ustaya yaptırabilirsiniz. Kollar ve kadranın çizilme riski vardır. Güvenmediğiniz birine kurcalatmayın.
@zamankoleksiyoneri
-

SelAc
-
oxygene » 23 Mar 2021, 17:31
Rezerv gücü azaldıkça mekanizma daha hızlı çalışır yani +sapma yapar diye biliyorum. Gerçi sizin dediğinize göre tam tersi olmuş. Otomatik bir saati günde 8 saat kullanırsanız farklı, 16 saat kullanırsanız daha farklı bi sapma oluşur diye tahmin ediyorum.
-

oxygene
-
comtec » 23 Mar 2021, 19:34
@mturann sapma değeri inşallah bu seviyelerde kalır
@SelAc mekanizmayı kasadan çıkarabilirim ama akrep yelkovanı sökebilir miyim bilemiyorum.güvenebileceğim bir tamirci olsa giderim ama ne yazık ki tamirci diye geçinenlerin çoğu pil kordon değişimi yapabilecek seviyede
@oxygene ne kadar çok kullanılsa o kadar kendine gelir diye biliyorum bende
-

comtec
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: gargamell, Majestic-12 [Bot], ofis ve 109 misafir