TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex GMT Master II 126710 BLRO (Pepsi)

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj haylo » 12 Şub 2021, 22:18

canzdmr yazdı:Sevgili Haylo,
Biraz gerginlik seziyorum ben sizin yazilarinizda. Sahsiniza yonelik kotu yorumlar ben goremedim. Pepsi almaniz eger siyasi veya unlu cevreniz yoksa. Ya da Rolex ten daha once hatiri sayilir alim yapmadiysaniz mumkun degil. Tum yazilanlar buna cikiyor.

İlla alicam diyorsaniz buyrun almaya calisin, o zamanda kendinizi yipratmis olacaksiniz diyor forumdaki herkes.

Takdir sizin...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aslında son mesajıma kadar hiç gerginliğim yoktu. Bilmiyorum öyle mi hissettirdim acaba. Eğer varsa da bayinin tutumuna olan kızgınlığımdır, buradakilere asla değil. Ancak her ne kadar şahsi bir şey yok deseniz de, ..... sizin gibiler yüzünden.... diye başlayıp devam eden cümleler gayet de şahsi ithamlar. Beni tanımadan etmeden benim hakkımda yorum yapmaması lazım insanların. Buna sinirlendim. Son mesajdaki gerginlik ondandır.
Yoksa neticede saat bu. Olmazsa olmaz bir şey değil bunun yüzünden gerilmeye gerek yok.

Kullanıcı avatarı
haylo

Re: Rolex GMT Master II 126710 BLRO (Pepsi)

Mesaj HknDrsn » 12 Şub 2021, 22:45

Genelleme yapmıştım aslında sizi tanıdığımdan değil, şahsi olarak yazıyor olsaydım sizin gibi diye yorum yapardım.
Yinede konuya açıklık getireyim,
Sizin gibilerden kastım, imkanınız olsa da bütün şartları zorlasanız da saati alamıyorsunuz, rolex şu dönemde herkesi müşteri olarak görmüyor bunun sebebi ise illede rolex alacam sevdası,
Burada kimsenin derdi polemik yaratmak değil aksine sizlere fikir verip yardımcı olmaktır. O yüzden ben bu konuda daha fazla yazmayı düşünmüyorum. Size bu konuda başarılar, tavsiyem bazı gerçekleri duymak hoşunuza gitmiyorsa buralarda hiç vakit kaybetmeyin. Saygılar.. :champ:
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj mrtkrks » 13 Şub 2021, 01:46

Şimdi olayı gerçek hayattan çok basit bir örnekle anlatacağım.

Arkadaşımın babası Nişantaşı Scotch’un sahibi ve çevre mekanların hepsiyle de arkadaş. Gençken insanlar kızlı-erkekli sırada beklerken biz 3 erkek her mekana girer, locada otururduk.

Bu örnek Rolex bayiisinde tanıdığı olan veya Rolex bayiisinin önem verdiği tanıdıkları olan müşteri modeli.

Yine gençlik dönemimde dedemden kalan bir miras sayesinde elime yüklü para geçmişti ve fütursuzca harcıyordum. O zamanlar Anjelique favori mekanımdı. En kalabalık zamanında bile milletin tepesine bir stand koyar bana yer ayarlarlardı.

Bu örnek Rolex bayiisinden fiyatına bakmadan altın, pırlanta vb çeşitli saatler almış tabiri caizse yağlı kapı müşteri modeli.

Bir gece başka bir mekanda tanıştığımız 3 süper kız Reinaya gidelim diye tutturmuştu. Biz arkadaş grubu olarak Reinayı sevmezdik çok piyasa gelirdi. Cumartesi gecesi rezervasyonsuz loca bize 10.000 liraya patlamıştı. Allahtan boşa gitmemişti [emoji41]

Bu örnek Grey Market üzerinden istediği saate ulaşan müşteri modeli.

Yıllar yıllar geçti o paraları çarçur ettik. Çok şükür halimiz vaktimiz yerinde ama paranın kıymetini anladık . Dragos Balık favori mekanım, yazları ayda 2 kere de gidiyorum neredeyse. Bir akşam kenarda denize tam karşıdan bakan masayı rezerve ettim, 9 gibi de gelirim dedim. 9:15 de gittiğimde o masada 4 kişilik bir grup vardı. Bu masayı ben rezerve etmiştim dediğimde geç kaldınız dediler ama ortada 2 kiloluk levrek vardı ve 70’lik yarıya inmişti :)
Sinirlendim daha da gelmem yaptığınız terbiyesizlik dedim, çıktım gittim.

Bu örnek Rolex bayilerinde sıraya giren ama sırası hiç gelmeyen müşteri modeli.

Aynı anda 10 tane inşaatı olan , hazırda 200 tane satılık dairesi olan laz müteahhit olabilirsiniz ama Mclaren Senna alamazsınız.

Yani para her zaman yeterli olamayabiliyor.

Not: Dragos Balığa hala gidiyorum. Güzel mekan, fiyatları uygun, kayınvalideme yakın [emoji41]

En son mrtkrks tarafından 13 Şub 2021, 01:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj haylo » 13 Şub 2021, 10:45

mrtkrks yazdı:Şimdi olayı gerçek hayattan çok basit bir örnekle anlatacağım.

Arkadaşımın babası Nişantaşı Scotch’un sahibi ve çevre mekanların hepsiyle de arkadaş. Gençken insanlar kızlı-erkekli sırada beklerken biz 3 erkek her mekana girer, locada otururduk.

Bu örnek Rolex bayiisinde tanıdığı olan veya Rolex bayiisinin önem verdiği tanıdıkları olan müşteri modeli.

Yine gençlik dönemimde dedemden kalan bir miras sayesinde elime yüklü para geçmişti ve fütursuzca harcıyordum. O zamanlar Anjelique favori mekanımdı. En kalabalık zamanında bile milletin tepesine bir stand koyar bana yer ayarlarlardı.

Bu örnek Rolex bayiisinden fiyatına bakmadan altın, pırlanta vb çeşitli saatler almış tabiri caizse yağlı kapı müşteri modeli.

Bir gece başka bir mekanda tanıştığımız 3 süper kız Reinaya gidelim diye tutturmuştu. Biz arkadaş grubu olarak Reinayı sevmezdik çok piyasa gelirdi. Cumartesi gecesi rezervasyonsuz loca bize 10.000 liraya patlamıştı. Allahtan boşa gitmemişti [emoji41]

Bu örnek Grey Market üzerinden istediği saate ulaşan müşteri modeli.

Yıllar yıllar geçti o paraları çarçur ettik. Çok şükür halimiz vaktimiz yerinde ama paranın kıymetini anladık . Dragos Balık favori mekanım, yazları ayda 2 kere de gidiyorum neredeyse. Bir akşam kenarda denize tam karşıdan bakan masayı rezerve ettim, 9 gibi de gelirim dedim. 9:15 de gittiğimde o masada 4 kişilik bir grup vardı. Bu masayı ben rezerve etmiştim dediğimde geç kaldınız dediler ama ortada 2 kiloluk levrek vardı ve 70’lik yarıya inmişti :)
Sinirlendim daha da gelmem yaptığınız terbiyesizlik dedim, çıktım gittim.

Bu örnek Rolex bayilerinde sıraya giren ama sırası hiç gelmeyen müşteri modeli.

Aynı anda 10 tane inşaatı olan , hazırda 200 tane satılık dairesi olan laz müteahhit olabilirsiniz ama Mclaren Senna alamazsınız.

Yani para her zaman yeterli olamayabiliyor.

Not: Dragos Balığa hala gidiyorum. Güzel mekan, fiyatları uygun, kayınvalideme yakın [emoji41]

Tespitler yerinde. Reina’daki locanın boşa gitmemiş olması kısmı hoşuma gitti, baya güldürdü beni [emoji23][emoji23]

Kullanıcı avatarı
haylo

Mesaj uhpu » 13 Şub 2021, 13:41

Sn Haylo

Öncelikle sizler gibi müşteri tabirini alenen kullanmasam da fikren katılmadığımı belirtmek istiyorum.
Amacım sizi küçümsemek, kırmak, veya şahsınıza ithamlarda bulunmak değil.

Ülkeye az sayıda gelen ve geldiği miktardan çok fazla talebi olan bir ürünü liste fiyatından almak istiyorsunuz ama bu gerçekleşmiyor. Bunu kabul edip başka bir ürüne yönelmek yerine yine de o ürünü almak için çaba sarf edip daha önce ürüne ulaşıp alanlardan fikir almak istiyorsunuz.
İstediğiniz ürüne ulaşma çabanız gayet normal ancak daha önce farklı başlıklarda da dile getirildiği gibi Rolex için bu mümkün olmuyor. Çok istiyorsanız grey fiyatlarına katlanmanız gerekiyor.

Bu durum ülkemizde sıfır otomobil satışlarında da yaşandı ve yaşanıyor. Bekleme listesinde de olsanız o araçlar size teslim edilmeyip galeriler tarafından toplanıp en az 30-40K TL farkla satılıyor.

Benim gibi düşünenler için, ......Sizin gibi müşteriler...... tabiri burada ön plana çıkıyor. Israrcı müşteriler bu ürünleri almak yerine farklı ürünlere yönelse bu ürünlere olan talep düşecek ve bu da fiyatlara yansıyacaktır.
Elindeki ürünü satamayan Greyci veya galerici bu ürünleri bayilerden toplarken düşünecektir.

Ama ısrarcı müşteriler grey yada galerilerden fahiş fiyatlara bu ürünleri aldıklarında ana firmalar veya aracılar (grey, galeri vs) için değişen bir şey olmayacak. Nasıl olsa çok fazla talep var, çok isteyen farkını verip alır mantığı ile hareket etmeye devam edecekler.

Burada en azından benim dile getirmek istediğim budur.
Kullanıcı avatarı
uhpu

Mesaj gargamell » 13 Şub 2021, 15:18

O zaman ikinci al araç alamayan adam videosu gelsin. Bu arada videonun içindeki kıyamet senaryosu saatler için de kullanılabilir mi düşünmedim değil. :geek:

Röportaj Adam:

https://www.youtube.com/watch?v=PKGWEAtkpwc
The Time-Tested, Battle-Hardened.
Kullanıcı avatarı
gargamell

Mesaj eskiserkan » 13 Şub 2021, 15:29

Saat sektorunde otomotivden farkli olarak saatler yurt disina gidiyor. Bayiler gozunu acmis vaziyette ve pazardaki fiyatlardan musteriden cok daha iyi haberdar. Surekli yok denilen modeller saat ticareti yapanlara oradanda yurtdisindaki saat tuccarlarina satiliyor. O yuzden tavsiyeyi en basta vermistim :)
Kullanıcı avatarı
eskiserkan

Mesaj Ok7 » 13 Şub 2021, 20:57

Ben Rolex çalışanlarının da, yok demekten açıklama yapmaktan fenalık geçirdiğini düşünüyorum.insan hali sonuçta günde aynı soruya 30 kere maruz kalip cevap vermek zorunda olmak çok can sıkıcı bir durum.Saatlerle azıcık haşır neşir olan bı insan bence belli modelleri bayiden gidip istememeli.ben Pepsi istesem cevabı biliyorum gidip zorlamam zorlicaksam da sözü geçen birine zorlatirim.17-18 yaşımda üni sınavı hediyesi rahmetli babam elime epey bı para vermişti saat icin.planim suadiyeden arabayla çıkıp karşıya doğru Akmerkez fln saatçi saatçi dolaşıp saat seçip almaktı.ilk durak Suadiye otap oldu.vitrinde bir datejust vardı çelik.iceri girip saate bakmak istediğimi söyledim.eleman cevap olarak "vitrinde duruyor dışardan bakabilirsin" dedi.yasima boyuma posuma yakıştırmadi heralde.arabam ara sokakta para da torpido da duruyodu.bende gencim tabi gaza geliyoduk o yaşlarda.gittim arabayı aldım s320 vardı ozaman.bi dükkandan içeri girmedigim kaldı.girdim içeri getir vitrindekini alıyorum dedikten sonra muamele 180 derece döndü.sirf gaza geldim diye vitrinde baktığım ilk saati almak durumunda kaldım bı daha da o dükkana adım atmadım.bu tip ukala personel her tip muameleyi hakediyor bende hiç esirgemem çok şükür.ama su anki durumda adamın elinden gelen bişey yok bıkkınlık gelmiş sorulardan.biraz da olsa hak veriyorum.Bu arada Dragos balıği bende pek severim yaz aylari giderim ayda bı iki kere.[emoji1303][emoji1303][emoji226][emoji494][emoji481]

Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ok7

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 113 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners