TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bilinmeyen Vintage Saat Markaları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bilinmeyen Vintage Saat Markaları

Mesaj harun » 24 Ara 2020, 21:08

Satıcılar yüksek fiyat istiyor, alıcılar da bu fiyatları veriyor olunca fiyatları şişmiş olabilir ama 60'lardan, 70'lerden gelen hiç bir saatin çöp diye nitelendirilemeyeceğini düşünüyorum.

Vialux, Velis, Hislon, Nacar, Cortebert vs vs. zamanın ucuz saatleriydi, zaten bu nedenle dedelerimiz bu saatleri satın alabildi,
evet bir kısmı fason üretim yaptırıyordu, ama İsviçre'de üretiliyordu, çoğu günümüze kadar geldi, iyi bakılanlar halen takır takır çalışıyor,
Kullanıcı avatarı
harun

Mesaj MrPandül » 24 Ara 2020, 22:10

manil yazdı:
MrPandül yazdı:Aslında o dönem üretilen çok kaliteli saat markaları var pil teknolojisine geçince çoğu batmış güncel model saatler ile ilgilenen saat severlerin o modelleri bilmemesi normal yukarıdaki markalardan Lemania zaten kaliteli bir saat krono modelleri çok değerli mesela ve ww2 de askeri saat üreten üst markalardan , Venüs ün de dalgıç modelleri iyidir tabi hepsini bir tutmakta doğru değil , bahsedilen diğer markaların döneminde ucuz saatleri zaten ama onları baz alıp bütün eski ve üretilmeyen modellerde çöp demek bana göre yanlış , mesela leonidas var sanırım şu an saat üretmiyorlar ama çok değerli saatlerdir , Waltham var mesela dönemim iyi markalarından , ZRC vardır mesela Efsane dalgıç modelleri var hala güncel modelleri var ama çoğu kişi duymamış olabilir , Helvetia var dönemin çok iyi markalarından, tabi bu markaların her modeli çok iyi çok kaliteli demekte yanlış olur ama o zamanın saatlerini de şimdiki zaman ile karşılaştırmak ve çöp demek benim gibi eski saatler ile ilgilenen insanlar içinde biraz ağır olur 1910'lar dan itibaren saat modelleri elimde mevcut ve çalışmaları gerçekten iyi sayılır ama hak verdiğim nokta şu çoğu marka bilinmediği için maalesef insanları eski saat modelleri üzerinden kandırmak daha kolay bazı markaların değerinin çok çok üzerinde şişirilip satışları yapılıyor

Resim_SRK9012-1 by Serkan Şentürk, on Flickr

Urania , Venüs 175 cal. mesela Breitling ile aynı makineyi kullanıyor

Resim2019-06-20_03-45-25 by Serkan Şentürk, on Flickr

1930'lar hala çalışıyor ve çalışması iyi markasını bulamadım yazmıyor
Bahsettiğiniz modellerin hangileri bu mezatçılarda satılıyor? Problem burada işte. Ben ilk postu yazarken çok detaya girmeden yazayım dedim. Saat dünyası dipsiz bir kuyu. Vintage Zenith'i, Longines'i Lemania'sı, Heuer'i... her biri ayrı güzel. Bunlar tamamen ayrı bir konu ve ayrı uzmanlık ve birikim isteyen markalar. Konuya bakanlar ayırt edebilir diye bu ayrımı yapmadan direkt girdim, şimdi biraz daha açık oldu umarım.

Dediklerim Vialux, Rubenis gibi fason üretim saatler için geçerli. Yükselen trend olan mekanik saatten nemalanmak isteyenler tarafından mezatlarda pompalana pompalana gerçekten kıymetli oldukları zannedilebilir ama hiç de öyle değil.

Bu arada, bende de çöp saat var ve severek takıyorum ama çöp niteliğinde olduğunu biliyorum. Bana göre bunun bir sakıncası, artısı, eksisi yok. Taktığınız saat mutlu ediyorsa gerisine kimse karışamaz.

Bununla birlikte, bahsettiğim saatleri bulunmaz hint kumaşı gibi gösterip, iyi niyetli insanların aklının karıştırılmasını da doğru bulmuyorum. Dandik saatler maalesef artık farklı bir fiyat segmentine geçti.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

Ben kullandığım saatlerin neredeyse hepsini bu tür satış yapanlardan aldım bazılarını gerçekten değerini bilen ve ona göre satış yapan kişilerden bazılarını da markayı araştırmamış sadece eski diye satan kişilerden ve tabi ki dönemim çok basit her yerde bulunabilir modellerini de şişirip koleksiyon yada antika saat diyerek yada mezatlarda çeşitli numaralar yapıp yüksek fiyatlara satanları da gördüm bu konuda size katıldığımı belirttim zaten. konuyu açan arkadaşımız vintage modeller hakkında bilgisi olmadığından ve bu başlığı okuyanlar sizin kadar bilgili olmadığı için genelleme yapmanın yanlış olduğunu belirtmeye çalıştım . İyi vintage saat modelleri sadece rolex i longinesi heuer i omegedan ibaret değildir bir zamanın çok iyi markaları vardır ama günümüzde pek bilinmez, eski saatleri almadan hele ki ciddi rakam ödeniyorsa araştırma yapmak lazım hangi model marka olursa olsun maalesef toplama saat olayı çok fazla var ve benim düşüncem hiç bir mekanik saat çöp değildir ne kadar basit ne kadar piyasada bol olursa olsun hepsi ayrı zanaattır. fiyat konusunda da haklısınız son dönemlerde ilgi çok yüksek neredeyse çoğu kişi hobi olarak başlayıp sıcak parayı gördükten sonra ticarete dökmeye çalışıyor ve fiyatları olduğundan daha yükseğe taşıyorlar
Kullanıcı avatarı
MrPandül

Mesaj MrPandül » 24 Ara 2020, 22:19

Oguzhanm yazdı:sayın mr.pandül galiba yanlış anlaşılma olmuş. benim lafın piyasadaki ederinden pahalıya satılan kalitesiz vintage saatlere. Tabii ki de horolojik açıdan çok değerli olun günümüze ulaşamayan markaları böyle değerlendiremeyiz.

size katılıyorum maalesef instagramda saat satışı yapan sayfalar çok fazla artmaya başladı rekabet olduğu için fiyat düşmesini beklerken inanılmaz derecede insanları yanlış bilgilendirip , gaza getirip yüksek fiyatlara satıyorlar vintage saat modellerini satın almak ciddi paralar ödeniyorsa iyi bir araştırma lazım toplama ve sahtecilikte maalesef arttı
En son MrPandül tarafından 24 Ara 2020, 23:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
MrPandül

Mesaj kilimanjaro » 24 Ara 2020, 23:25

Teşekkürler MrPandül.Şu sözü çok sevdim.Hic bir mekanik saat çöp değildir...

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Bilinmeyen Vintage Saat Markaları

Mesaj CptOz » 25 Ara 2020, 01:09

Vintage veya kullanılmış ikinci el mekanik/otomatik saatler ayrı bir alem. Forumda gerçekten meraklıları ve ilgilileri var. Bende de çocukluğumun anısına uygun bulduğum bir Vialux otomatik var ve halen tıkır tıkır çalışıyor. Ayrıca Hislon, Popeda, Tissot gibi markalardan da mevcut. 70 li yillardaki kuvars krizinden sonra çoğu irili ufaklı İsviçre saat firması battığından; bu yıllara (50-70 li yıllar) ait birçok marka bilinmemekte veya unutulmuştur.
Ricoh: yanlışım yoksa Japon markası olup geçmişi 60 lı yıllara kadar gidiyor.
Lemania: oldukça (1884) eski ve köklü bir İsviçre markası ve zamanında Omega gibi markalara da mekanizma üretmiş.
Olma: yine bir İsviçre markası ve 1906 yılında markalaşmış. 1950 li yillara ait su geçirmez modelleri meşhur. (Şimdi yanılmıyorsam Çin menşeli bir marka)
Venus: yine İsviçre kökenli eski bir firma (1923-1966) ve mekanizmaları Çin (Tianjin Watch Co., Sea Gull) ve Rus saatlerde kullanılmış ayrıca teknolojileri mevcut İsviçre kronograflara temel olmuş (Valjoux 7730, 7750)
Vialux, Hislon: bilenler biliyor bir zamanlar (60-80 li yıllar) Türkiye'de ve bir çok ülkede iyi satış yapan uygun fiyatlı İsviçre markalarıydı. Şimdi sanırım bu markalar Türk menşeli ve Çin/Japon mekanizmalar kullanıyorlar.
Nacar ise zaten Türkiye Ermenisi kardeşler (Ohannes, Kevork Nacaroğlu) tarafindan kurulmuş (1921) yarı İsviçre, yarı Türkiye kökenli bir marka. Zamanında İsviçre üretimi saatler yapan bu markanın pazarı Turkiye, Lübnan ve Suriye olmuş. Nacar şimdi Konyalı Saatçilik bünyesindeymiş.
Bunlar gibi kaybolmuş birçok marka mevcut ve halen aynı isimde farklı sahiplerle devam edip çakma modda takılanlar da var.
Bu marka eski saatlerden mekanizması orijinal, temiz ve çalışır durumda; kadranı ve kasası orijinal ve iyi durumda olanlar hele de fiyat uygun ise alınır derim. Şahsi görüşüm; koleksiyon değeri olması için illaki bilinen ve tercih edilen markalar olması gerekmez.

https://thewatchforum.co.uk/index.php?/ ... c-history/

https://www.watchgecko.com/probably-the ... h-company/

https://watch-movements.eu/blog/en/2019 ... movements/

http://montre24.com/brand/Olma/Olmawatch/
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj MrPandül » 25 Ara 2020, 01:12

ozgtegin yazdı:Vintage veya kullanılmış ikinci el mekanik/otomatik saatler ayrı bir alem. Forumda gerçekten meraklıları ve ilgilileri var. Bende de çocukluğumun anısına uygun bulduğum bir Vialux otomatik var ve halen tıkır tıkır çalışıyor. Ayrıca Hislon, Popeda, Tissot gibi markalardan da mevcut. 70 li yillardaki kuvars krizinden sonra çoğu irili ufaklı İsviçre saat firması battığından; bu yıllara (50-70 li yıllar) ait birçok marka bilinmemekte veya unutulmuştur.
Ricoh: yanlışım yoksa Japon markası olup geçmişi 60 lı yıllara kadar gidiyor.
Lemania: oldukça (1884) eski ve köklü bir İsviçre markası ve zamanında Omega gibi markalara da mekanizma üretmiş.
Olma: yine bir İsviçre markası ve 1906 yılında markalaşmış. 1950 li yillara ait su geçirmez modelleri meşhur. (Şimdi yanılmıyorsam Çin menşeli bir marka)
Venus: yine İsviçre kökenli eski bir firma (1923-1966) ve mekanizmaları Çin (Tianjin Watch Co., Sea Gull) ve Rus saatlerde kullanılmış ayrıca teknolojileri mevcut İsviçre kronograflara temel olmuş (Valjoux 7730, 7750)
Vialux, Hislon: bilenler biliyor bir zamanlar (60-80 li yıllar) Türkiye'de ve bir çok ülkede iyi satış yapan uygun fiyatlı İsviçre markalarıydı. Şimdi sanırım bu markalar Türk menşeli ve Çin/Japon mekanizmalar kullanıyorlar.
Nacar ise zaten Türkiye Ermenisi kardeşler (Ohannes, Kevork Nacaroğlu) tarafindan kurulmuş (1921) yarı İsviçre, yarı Türkiye kökenli bir marka. Zamanında İsviçre üretimi saatler yapan bu markanın pazarı Turkiye, Lübnan ve Suriye olmuş. Nacar şimdi Konyalı Saatçilik bünyesindeymiş.
Bunlar gibi kaybolmuş birçok marka mevcut ve halen aynı isimde farklı sahiplee devam edip çakma modda takılanlar da var.
Bu marka eski saatlerden mekanizması orijinal, temiz ve çalışır durumda; kadranı ve kasası orijinal ve iyi durumda olanlar hele de fiyat uygun ise alınır derim. Şahsi görüşüm; koleksiyon değeri olması için illaki bilinen ve tercih edilen markalar olması gerekmez.

https://thewatchforum.co.uk/index.php?/ ... c-history/

https://www.watchgecko.com/probably-the ... h-company/

https://watch-movements.eu/blog/en/2019 ... movements/

http://montre24.com/brand/Olma/Olmawatch/

ResimResimResimResimResimResim

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk

çok güzel anlatmışsınız ve Lemania ya aşık oldum :))
Kullanıcı avatarı
MrPandül

Mesaj FıratYldrm » 25 Ara 2020, 10:39

Türkiye'de zamanında babam ve arkadaşlarının kolunda sıklıkla gördüğüm Singer isimli bir marka vardı. Sanırım bu marka fason olarak yurt dışında üretilip Türkiye'ye getiriliyordu. İş gezileri esnasında bulunduğum ilçelerdeki saatçilerde Singer marka saatleri tozlanmış vaziyette bol miktarda buldum ve uygun fiyata 3 adet satın aldım. Singer, Niko, Hislon, Technos gibi saatleri yaklaşık 10 sene önce bugünün fiyatıyla tanesi yaklaşık 100-300 TL arasına fiyatlardan satın almıştım. Bu başlığı görünce internetten bir araştırma yaptım ve "çil durumda yaprak saat" tanımlamasıyla ederinin onlarca katına ilana verildiklerini gördüm. Bu satış fiyatları satıcının fantezisinden ibaret ve bu fiyatlara satın alan olduğunu hiç sanmıyorum. Bu tarz saatleri almadan önce forumumuzdaki deneyimli üyelere danışmak gerekli zira Technos örneğinde olduğu gibi kimi markalar pek bilinmeyen ancak piyasa değeri bulunan saatler olabilirken kimileri ederinin oldukça üzerinde satılabiliyor.
Kullanıcı avatarı
FıratYldrm

Mesaj Oguzhanm » 25 Ara 2020, 12:10

FıratYldrm yazdı:Türkiye'de zamanında babam ve arkadaşlarının kolunda sıklıkla gördüğüm Singer isimli bir marka vardı. Sanırım bu marka fason olarak yurt dışında üretilip Türkiye'ye getiriliyordu. İş gezileri esnasında bulunduğum ilçelerdeki saatçilerde Singer marka saatleri tozlanmış vaziyette bol miktarda buldum ve uygun fiyata 3 adet satın aldım. Singer, Niko, Hislon, Technos gibi saatleri yaklaşık 10 sene önce bugünün fiyatıyla tanesi yaklaşık 100-300 TL arasına fiyatlardan satın almıştım. Bu başlığı görünce internetten bir araştırma yaptım ve "çil durumda yaprak saat" tanımlamasıyla ederinin onlarca katına ilana verildiklerini gördüm. Bu satış fiyatları satıcının fantezisinden ibaret ve bu fiyatlara satın alan olduğunu hiç sanmıyorum. Bu tarz saatleri almadan önce forumumuzdaki deneyimli üyelere danışmak gerekli zira Technos örneğinde olduğu gibi kimi markalar pek bilinmeyen ancak piyasa değeri bulunan saatler olabilirken kimileri ederinin oldukça üzerinde satılabiliyor.

Aslında tam ters bir durum var. İnstagram mezat sayfalarında bu saatler insanlara ederinden çok fazlasına satılıyor. Ve alan insanlar satıcının gazlaması ile çok seviniyorlar. Çok saçma bir durum var o sayfalarda ve alıcı kitlesinde. Alıcılar bulumaz hint kumaşı bulduklarını zannediyorlar. Satıcılar ise - bence art niyetli olarak- yalan yanlış bilgi veriyorlar. Tabi bu kitlenin yarısının ne konuştugundan dahi haberi yok. Kendi kafalarından uydurdukları terimler ile dolduruyorlar ilanların altını. Yani durum bu.

Ayrıca diğer belirttiği Lemania, Leonidas, Waltham markalarını zaten bu tip satıcılar hayatlarında görmemişlerdir.
Kullanıcı avatarı
Oguzhanm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners