TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Mako II Kutu Açılışı ve İncelemesi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Orient Mako II Kutu Açılışı ve İncelemesi

Mesaj egowest » 07 Eyl 2020, 16:21

Benim saatin sapması hala 20 sn nin altına düşmedi hiç. Resmen soğudum otomatik saatten. Ayın 29nda aslan saate götürdüm ustayla görüştüm. 20 küsür saniyeler normal dedi. Forumda aynı şekilde gönderen ve aldığında +3 +5 saniye sapmayla devam edenler oldugunu söyledim. Şans dedi. Bırakın bir bakalım simülasyona sokalım dedi. Tamam dedim. 3 gün sonra aradım. Ustayla görüştüm yine. Usta şuan tam zamanında gittiğini sapma olmadıgını söyledi. Biraz sapma vardı düzelttim dedi.

Saati aldım eve geldim tekrar ölçmeye başladım. Ama yine hala günde +22 sn civarı geziyor. Böyle oldugu zamanda haftada 3 dk ayda da ortalama 12 dakika sapma yapıyor. Sizinki gibi +5 sn olsa ayda maks 3 dakika yapar ki önemsenmeyecek bir değer.

Bugün bengi saatle görüştüm. Ben onun sorununu biliyorum, şimdi ben yaparım ama hem garantiden çıkar hemde ücret ödemek zorunda kalırsın, sen benim gönderdiğimi söyle o usta sorunu biliyor, baksın bi tekrar dedi.

Tekrar gidip görüşeceğim. Olmazsa saati satıp quartz bir saat alacağım. +20 saniye bu mekanizma için normal olsa da burada +5 saniyeleri görünce canım çok sıkılıyor. ResimResimResim

GM1900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
egowest

Mesaj BoluluBatuhan » 07 Eyl 2020, 16:28

egowest yazdı:Benim saatin sapması hala 20 sn nin altına düşmedi hiç. Resmen soğudum otomatik saatten. Ayın 29nda aslan saate götürdüm ustayla görüştüm. 20 küsür saniyeler normal dedi. Forumda aynı şekilde gönderen ve aldığında +3 +5 saniye sapmayla devam edenler oldugunu söyledim. Şans dedi. Bırakın bir bakalım simülasyona sokalım dedi. Tamam dedim. 3 gün sonra aradım. Ustayla görüştüm yine. Usta şuan tam zamanında gittiğini sapma olmadıgını söyledi. Biraz sapma vardı düzelttim dedi.

Saati aldım eve geldim tekrar ölçmeye başladım. Ama yine hala günde +22 sn civarı geziyor. Böyle oldugu zamanda haftada 3 dk ayda da ortalama 12 dakika sapma yapıyor. Sizinki gibi +5 sn olsa ayda maks 3 dakika yapar ki önemsenmeyecek bir değer.

Bugün bengi saatle görüştüm. Ben onun sorununu biliyorum, şimdi ben yaparım ama hem garantiden çıkar hemde ücret ödemek zorunda kalırsın, sen benim gönderdiğimi söyle o usta sorunu biliyor, baksın bi tekrar dedi.

Tekrar gidip görüşeceğim. Olmazsa saati satıp quartz bir saat alacağım. +20 saniye bu mekanizma için normal olsa da burada +5 saniyeleri görünce canım çok sıkılıyor. ResimResimResim

Haklısın hocam çok can sıkıcı bir durum +22sn değil de 25 30un üstünde olduğunu söyle kılavuzda orient +25 yazdı diye bu değerin normal olduğunu sanıyorlar. Bir kişiden daha aslan saatin mağdur ettiğini duymuştum. Yine de biraz daha zorlayın aslan saati.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
BoluluBatuhan

Mesaj Etyg » 08 Eki 2020, 18:49

Hayırlı olsun [emoji846]

LND-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Etyg

Mesaj barkot44 » 16 Eki 2020, 15:21

hayırlı olsun genç yaşınıza göre çok başarılı ve doğru bir tercih yaparak hobiye harika bir düzeyden giriş yapmışsınız. güzel günlerde kullanılsın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
barkot44

Mesaj barkot44 » 16 Eki 2020, 15:23

egowest yazdı:Güle güle kullanın. Bende alalı 4 gün oluyor. Çok begendim. Mavi aldım. Sapması şuanda +35 sn. Biraz fazla gibi geldi. Umarım düşer. Ama +25 normalmiş zaten.

eğer garantisi devam ediyorsa aslan saate gönderin sapma 4 saniyelere kadar düşüyor . deniyimle sabittir :D
Kullanıcı avatarı
barkot44

Mesaj scorpus » 20 Ara 2020, 18:29

bende bu saati yurt dışından almayı düşünüyordum ama sapma sorunu kafamı karıştırdı.yurt dışı olduğundan servise gönderme gibi şansım da olmayacak
Kullanıcı avatarı
scorpus

Mesaj Boagrius » 23 Ara 2020, 15:22

Aynı saatten kullanıyorum, günlük ortalama sapma +15 sn.

Saatin ileri veya geri gitmesi durumunda arka kapak açılarak basit bir ayarlama ile düzenleme yapılabilir. Bunu düzgün bir saat ustasına da kolaylıla yaptırabilirsiniz servislik bir durum değil.

Takıldığınız bir konu olursa özel mesaj da atabilirsiniz, elimden geldiğinde yardımcı olurum.
Kullanıcı avatarı
Boagrius

Mesaj mecburen » 20 Şub 2021, 15:28

Hayirli olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mecburen

Önceki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners