sedir » 12 Nis 2011, 21:47
Ben de düşüncelerimi aktarayım o zaman. Buyrun.
1. Özel bir kurgu düşünülmemiş, vitrindeki kutuda gibi duruyor, camdaki ışık yansımaları dert edilmemiş, saat net değil.
3. İki favorimden biri. Odakta omega işareti var savunması yapılmış olsa da bilezikteki gereksiz numara kadraj dışında olabilirdi. Böylece arka kapak bütünlüğü korunurdu.
5. Favori resim ve oy verdiğim kare. Renk, camın yeşil reflesinin de katkısıyla çok güzel. iPhone ile çekilmenin dezavantajı belki, resim daha net olabilirdi. Ancak oyumu rahatça alıyor.
7. Kompozisyon başarılı, ancak konu saat olunca, kadrandaki marka bile zor okununca hak ettiği oyu alamıyor.
9. En güzel üçüncü resim. Netlik ve saatin resmin konusu olduğu kolay anlaşılıyor. Bagajda saat kompozisyonu ilgi çekici. Kadranı ikiye bölen ışık gölgesi resmi de gölgeliyor. Ayrıca her ne kadar onlar "çim" savunması yapılmış olsa da zemindeki halı tüyleri de resmin tadını kaçırıyor. Bu eleştiri bu resme daha önce de getirilmişti, keşke düz bir zemin veya gerçek çim üzerinde tekrarlansaydı.
11. Saatin gücünü sergilemek için iyi, yarışma için yetersiz bir resim. Saati bilmeyen ne olduğunu söyleyemez. Bileziğin üst yarısı kırık gibi duruyor. Kadrajda saate ayrılan pay çok küçük.
13. Makro resmin kalitesi iyi. Ancak Seiko bu kadar yakın çekimde hataları gösteriyor. Bazıları yıpranmaya bağlı olabilecek hatalar ve örneğin takvimin 20'sinin 2'sindeki hata göze çarpıyor. Yine de başarılı ve benim gözümde beşinci sırada. Dördüncüyü sorarsanız o en altta sırasını bekliyor.
15. Yine başarılı kompozisyonda erimiş bir saat. Markası ne ORadakİ Saatin?
17. Güzel bir resim ama... Amasını tam bulamadım. Bu nedenle ancak altıncı diyebilirim.
19. Maurice Lacroix resmi mi Mont Blanc resmi mi? İki başarılı marka bir arada olunca bir işbirliği var mı sorusu geliyor akla. Ama resme oy vermemi önleyen netlik ve camdaki yansıma.
21. Buradaki nostalji düşüncesi güzel. Ama gördüğüm nostalji bende hoş duygular oluşturmuyor. Saatin ikinci planda kaldığını da eklemek istiyorum yine.
23. Netlik ve siyah beyaz uyum çok güzel. Saat pırıl pırıl. Ancak neden %75'ini gördüğümüzü anlayamıyoruz. Mesela açılı bir çekim nedeniyle eksik kadran olsaydı tamam. Ancak tam merkezden bakıp kadranı kırpınca acaba tepeyi mi sevimsiz buldu fotoğrafçı diyorum. Ben bu resmi dördüncü seçiyorum.
Vakit nakittir.