TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier İle Velatura Arasındaki Fiyat Farkının Sebebi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Premier İle Velatura Arasındaki Fiyat Farkının Sebebi

Mesaj nickynick » 10 Nis 2011, 07:38

Ladik11 yazdı:ARkadaş iyi güzel bilgilendirme yapmışsın da; biraz nezaketli olsak daha iyi olacak. Bizde biliyoruz kullanılan demirin inşaat demiri olmadığını. Bu şekilde olmaz.

Ladik11, tolgi06 yazısına "Sayın Ladik11" şeklinde başlamış ve uygun bir dille kendi düşündüklerini belirtmiş. Nezaketsiz ve sizi rencide eden bir ifade olduğunu düşünmüyorum. Yani ortada bir problem yok.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Tolgi06 » 10 Nis 2011, 17:16

Sayın Ladik11 ben kesinlikle öyle bir şey kastetmedim.Yanlış anlaşıldıysamda özür dilerim(mesajı yeni fark ettim).Kesinlikle sizi rencide etmek istemedim.Unutmayın ki burada forum ortamında sadece klavye üzerinden yazıyoruz Ladik11 ,yani tonlama yapılmıyor mesajlarda.O yüzden tamamen neşeli bir ruh halinde yazılan bir mesaj bile karşı taraf tarafından yanlış anlaşılabiliyor.
Eğer farkında olmadan kırdıysam sizi tekrar özür dilerim.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Terasus » 10 Nis 2011, 17:48

bozok yazdı:
ARkadaş iyi güzel bilgilendirme yapmışsın da; biraz nezaketli olsak daha iyi olacak. Bizde biliyoruz kullanılan demirin inşaat demiri olmadığını. Bu şekilde olmaz.

inşaatta demir değil çelik kullanılır efendim :)

İnşaat Mühendisi olarak dalarım ben bu konuya arkadaş :D İnşaatlarda nervürlü inşaat demiri kullanılır. Demirin içindeki karbon, magnezyum vs. oranına göre de demirin çekme dayanımı ve tokluğu ayarlanır. Yapı malzemeleri dersinde bu konu detayları ile incelenmiştir :) Demirin soğuma hızı bile mukavemete etki eder :)
Ha eğer çelik yapılardan bahsediyorsanız, o ayrı bir mevzudur. I,H,L,U,C veya kutu profillerden çeşitli çelik yapılar oluşturulabilir. Bunlara demir denmez elbet :)

Saat konusuna gelince, bir fikrim yok :)
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj Tolgi06 » 10 Nis 2011, 17:52

Terasus ben bu başlığa uzun süre bakmadım ortalık karışmış :D .Tamamen farklı yerlere sapmış.Daha bugün fark ettim
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj nickynick » 10 Nis 2011, 17:55

Terasus yazdı:
bozok yazdı:
ARkadaş iyi güzel bilgilendirme yapmışsın da; biraz nezaketli olsak daha iyi olacak. Bizde biliyoruz kullanılan demirin inşaat demiri olmadığını. Bu şekilde olmaz.

İnşaat Mühendisi olarak dalarım ben bu konuya arkadaş :D İnşaatlarda nervürlü inşaat demiri kullanılır. Demirin içindeki karbon, magnezyum vs. oranına göre de demirin çekme dayanımı ve tokluğu ayarlanır. Yapı malzemeleri dersinde bu konu detayları ile incelenmiştir :) Demirin soğuma hızı bile mukavemete etki eder :)
Ha eğer çelik yapılardan bahsediyorsanız, o ayrı bir mevzudur. I,H,L,U,C veya kutu profillerden çeşitli çelik yapılar oluşturulabilir. Bunlara demir denmez elbet :)

ibretlik paylaşım Terasus :D
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj bozok » 10 Nis 2011, 19:32

Terasus yazdı:
bozok yazdı:

ben daha inşaat mühendisliği 2. sınıf olduğum için yanlış biliyorum ozaman ustanın affına sığınıyorum :D
bende dersten inşaat çeliğinin uzama katsayısının beton ile aynı olduğu için çelik kullanılıyo diye hatırladım yapı malzemesinden niye kaldığım belli oldu :D
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj razz » 10 Nis 2011, 20:01

Saatin yapımında kullanılan çeliğin miktarı ( gramajı ) saatin maliyeti ve/veya satış fiyatı üzerinde etken değildir.. Zira saat üretiminde sıkça kullanılan çelik tipi olan 316L, her ne kadar inşaat demiri kadar ucuz olmasa da, asla bir altın gibi değerli bir materyal değildir.. Kaldı ki altın/platin gibi kıymetli metallerin kullanıldığı saatler arasında bile bu parametre maliyete/satış fiyatına direkt etken olarak değerlendirilmez.. Ebat farkının en bariz olduğu erkek/bayan modelleri karşılaştırılmasında dahi fiyatlar arasında uçurum olmadığı görülebilir..

Bahse konu saatlerin arasındaki fiyat farkı teknik/kozmetik özelliklerinden kaynaklıdır.. Zaten iki model arasındaki farklar açık olduğu gibi aradaki fiyat farkı da ( 136,00 TL. ) insana parmak ısırtacak cinsten değildir..

TR liste fiyatı üzerinden alınacak 30% ve üzeri her indirim-Seiko markası özelinde-makuldür ve bahsi geçen saatler için de doğru fiyatları işaret eder..

İnşaat Demiri metalurjik anlamda çeliktir.. Ancak nikel içermediği/çok az içerdiği için paslanmaya karşı dayanıksızdır ve demir olarak adlandırılır.. Kimyasal analiz değerleri, üretildiği standart ( ve kullanılacağı ülke ) bazında değişiklik arz etmekle birlikte fiyat farkının temel nedeni öncelikle içindeki Carbon ve Vanadium değerleridir.. Bunun yanında depreme dayanıklı "sismik" özellikli ürünler yine fiyat olarak fark arz eder.. Beton içinde sıkı tutunma sağlayan nervür özelliği ( tırtıklı form ) fiyatta eskisi kadar etkili değildir zira nervürsüz demir kullanımı üçüncü dünya ülkeleri içinde bile son derece azalmıştır..

Sorusu olan..?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj bozok » 10 Nis 2011, 22:34

saol razz azda olsa haklılık payım olduğu için sevindim :)
Kullanıcı avatarı
bozok

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Engineer1153, Google [Bot] ve 211 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners