TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 Sports SRPE61k kutu açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Seiko 5 Sports SRPE61k kutu açılışı

Mesaj payday3d » 23 Eki 2020, 11:20

Herkese merhaba, Seiko 5'in yeni serisi SRPE modellerinden 61K modelini satın aldım. Aslında yeni bir saat almaya niyetim yoktu. Sadece şöyle bir durum vardı, bu otomatik saatler dünyasına girdiğimden beri en sevdiğim tarz modellerden biri Rolex Explorer ekolüne benzeyen saatler oldu. Sonra Tudor Black Bay serisini keşfettim, o da müthiş bir etki yaptı, özellikle 36 gözüme kestirdiğim bir modeldi. Tabii bunları gözüme kestirdiğim gibi cebime kestirmem pek kolay olmadığı için öyle bakınıyordum sadece.
Youtube'da https://www.youtube.com/watch?v=IjXV76H5Oj0&t=533s linkli videoya denk geldim. Seiko 5'in yeni çıkardığı seriden falan haberim yoktu. Black Bay ile neredeyse aynı kadran şeması (Klasik Seiko imleri ile tabii), düz bezel yapısı ve Seiko 5 klasik diver serisinden daha küçük çapı ile satın alma gücümle beni tatmin edebilecek bir saat olduğuna karar verdim. (her ne kadar çok zamlı ve uçuşlu bir zaman olsa da) Seiko ve Orient de sevdiğim güvendiğim markalar olunca kısa bir araştırma ve inceleme videolarını takiben satın aldım.
Sitede bu seriden bir saat paylaşımı da olmadığını görünce bir katkıda bulunmak istedim.
Büyük çaplı saatleri sevmeyen ve bilek yapısı ince biri olarak Saat 40 mm çapı ile gayet ortalama bir boyutta, kolda taşıması kolay, eğer 41 olsaydı satın almazdım. Yabancıların tabiriyle tam bir "versatile" canavarı, bu tür saatleri sevme sebeplerimden biri de bu. Klasik giyimle, spor kıyafetle, günlük giyimle her şeye uyabiliyor. Koldan çıkarmadan günü tamamlayacak, her yerde takılabilir. Bu model orijinalinde gri renk nato kayış ile geliyor. Gri renkli kadranla uyumlu görüntü olarak iyi dursa da şahsi deneyimim nato kayışlarla bir türlü rahat edemedim ve alışamadım. O yüzden basit bir çelik kordon ile değiştirdim. Kadran ışıklı ortamda parıldıyor. Deri kayışlarla oldukça iyi görüneceğini düşünüyorum. Lug aralığı 20mm. Lume'si oldukça iyi, normal ışıktan karanlık ortama geçtiğiniz gibi parlıyor. Arka kapak şeffaf, su geçirmezlik düzeyi de 100 m ile ortalama bir saatten beklenen çoğu özelliği karşılıyor. Bir eksik olarak safir cam yok, hardlex kristal camın dayanaklılığının hiç de kötü olmadığı ancak çizilme direncinin safir camın direncine göre daha zayıf olduğu görüşü var. 4R36 mekanizma ve saatin hack özelliği var bu arada.
Fotoğrafları paylaşayım ;

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
En son payday3d tarafından 23 Eki 2020, 14:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
payday3d

Re: Seiko 5 SRPE61k kutu açılışı

Mesaj coolfire » 23 Eki 2020, 11:28

Benim de beğendiğim bir model. Güzel günlerde kullanın.
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj payday3d » 23 Eki 2020, 12:25

coolfire yazdı:Benim de beğendiğim bir model. Güzel günlerde kullanın.

Teşekkür ederim, sağolun :thumbup:
Kullanıcı avatarı
payday3d

Mesaj cagatay1903 » 23 Eki 2020, 12:34

gerçekten güzel seçim
güle güle kullanın
Kullanıcı avatarı
cagatay1903

Mesaj tt59 » 23 Eki 2020, 13:16

Hayırlı olsun güzel zamanlarınıza eşlik etsin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Re: Seiko 5 Sports SRPE61k kutu açılışı

Mesaj CptOz » 23 Eki 2020, 14:53

Güle güle iyi günlerde kullanın. Güzel saat...

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj SelAc » 23 Eki 2020, 15:12

Hayırlı uğurlu olsun.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj ylmaz94 » 23 Eki 2020, 15:15

Çok güzel iyi günlerde kullanın.
Kullanıcı avatarı
ylmaz94

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners