TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kaç kişinin kolunda gördünüz ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kaç kişinin kolunda gördünüz ?

Mesaj tfırtına » 18 Eyl 2020, 18:40

Ben de işim gereği bol bol geziyorum. Gittiğim müşterilerimde, özellikle muhatap olduğum insanların kollarına gözüm kayıyor. Çok sayıda replika Rolex gördüm maalesef. Bir kaç Omega, Tag Heuer ve Longines takan insanla karşılaştım. Derhal konuya girip bu kişilerle dostluk tesis ettim. Ancak beni hepsinden çok şaşırtan marmaray da genç bir arkadaşın kolunda gördüğüm Davosa Ternos Pro oldu. Ben bir şey soramadan indi maalesef. Ya bizden biriydi yada yine Rolex e benziyor diye almış olduğunu düşünüyorum.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
tfırtına

Mesaj moy » 18 Eyl 2020, 18:53

Öncelikle konuya cevap vereyim sonra biraz konu dışına taşarım,
Benim müşteri ve iş cevremde 2-3 saat meraklısı kişiye denk geldim.Iraklı müşterim Daytona, Libyalı müşterim ise hulk kullanıyordu.
Sosyal hayatta sub dj pam kullananlara denk geliyorum 1 kere Türkmenistandan dönerken havalimanında dümdüz beyaz t shirt altına siyah kumaş pantolon ayaklarda çıplak ayak plastik terlik giymiş at hırsızı tipli abinin kolunda çelik altın natilyus görmüştüm.Kendi kendime %bir milyar sahtedir dedim.Uçağa bindiğimizde abinin business classta oturduğunu yanında ki ablanın cartier ve lv vitrini gibi olduğunu görmemle şok olmuştum.
Konunun dışına çıkarsak, sosyal hayatta yollara denkleştiğimiz bir çok insan göründüğünden çok çok farklı olabiliyor.Üstü başı dökülen 1milyon dolar baby çıkabiliyor yada hiç beklemediğiniz biri silah taşıyor olabilir.
Hiç ummadığım kişinin karton poşette metro marmarayla 600-700 bin Usd taşımasınada denk geldim, hiç ummadığım başka birinin mermi namluda çift silah taşımasınada denk geldim.
O yüzden dışardayken algılarımızın hep açık olması lazım. Etraftan gelecek tehlikeleri önlemek için çok iyi gözlem yapmamız lazım.
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj HknDrsn » 18 Eyl 2020, 19:29

En çok gördüğüm saat Casio G-Shock serileri ve Rolex Submarin ve Oyster
Tek tük Seiko, Orient, tissot markaları gördüm.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj designer » 18 Eyl 2020, 19:58

digitusmaximus yazdı:
Ok7 yazdı:Son yorum biraz talihsiz olmuş.simdi metroyla 15 dakikada gideceğim yere para var diye taksiyle trafikte 1 saatte mi gitmeliyiz(heleki siz epey saniye dakika hesabı yapıyorsunuz anladığım kadarıyla)metroyu zengininden durumu olmayana kadar herkes kullanıyor.zaten medeni toplumların hepsinde metro bı ulaşım aracı statü göstergesi değil (:

Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Espri olsun diye yazdım son yorumu zaten. :) Zengin olanlar nasıl zengin oluyor zannediyorsunuz sağdan soldan kısarak zengin oluyor. Bakın mesela cimriliği ile meşhur Küçük Emrah'a. Annesine full akpil alıp otobüsle yolculuk yaptırıyor diye televizyonlara gazetelere haber olmuştu :D Çocuğunun nafakasının yarısını verip diğer yarısını da git kendin çalış kazan demişti... Metro güzeldir. Ama paranız varsa ve taksi ile gitme imkanınız varsa Corona geçene kadar bu imanı değerlendirin.

Ben böyle zengin olmadım sayılıyor mu acaba? Hatta şikayetçi olduğum bir müsrifliğim de var.
Parayı koyacağınız yer cebinizdir, kalbiniz değil...
Kullanıcı avatarı
designer

Mesaj Oguzhanm » 18 Eyl 2020, 20:48

designer yazdı:
digitusmaximus yazdı:
Ok7 yazdı:Son yorum biraz talihsiz olmuş.simdi metroyla 15 dakikada gideceğim yere para var diye taksiyle trafikte 1 saatte mi gitmeliyiz(heleki siz epey saniye dakika hesabı yapıyorsunuz anladığım kadarıyla)metroyu zengininden durumu olmayana kadar herkes kullanıyor.zaten medeni toplumların hepsinde metro bı ulaşım aracı statü göstergesi değil (:

Espri olsun diye yazdım son yorumu zaten. :) Zengin olanlar nasıl zengin oluyor zannediyorsunuz sağdan soldan kısarak zengin oluyor. Bakın mesela cimriliği ile meşhur Küçük Emrah'a. Annesine full akpil alıp otobüsle yolculuk yaptırıyor diye televizyonlara gazetelere haber olmuştu :D Çocuğunun nafakasının yarısını verip diğer yarısını da git kendin çalış kazan demişti... Metro güzeldir. Ama paranız varsa ve taksi ile gitme imkanınız varsa Corona geçene kadar bu imanı değerlendirin.

Ben böyle zengin olmadım sayılıyor mu acaba? Hatta şikayetçi olduğum bir müsrifliğim de var.

Sizi bilmem ama Kayseri ilimizde bu tip zenginleri çok görüyorum. Tipine bakıp dilenci sanacağınız insanlar gayrimenkul zengini çıkabiliyor.
Kullanıcı avatarı
Oguzhanm

Mesaj syndrome23 » 18 Eyl 2020, 21:16

Forumda bazı arkadaşlar sürekli aynı şeylerle insanlara, kaba tabiriyle, gömüyor.

Sürekli aynı şeyler:

-O saate o para verilir mi
-Hep otomatik saat öneriyorsunuz
-Hep aynı saatleri öneriyorsunuz.

Ben de bu mantığı anlamsız buluyorum. Eğer işin maddi yönüne bakıyorsanız, mesela önceki mesajlarda birisi doğru göstermek önemli gibi bir şey demiş, zaten baitan saat takmak mantıksız. Bugün (abartmıyorum, bizzat gördüm) kağıt toplayan Suriyeli çocuklardan CEO'lara kadar, kendi tercihleri farklı olan birkaç kişi hariç neredeyse herkesin özelliğinde insanlığı zamanında aya götürenden, nükleer silah tasarlatandan, enigmayı çözdürenden, atom'u parçalatandan daha iyi bilgisayarlar, yani cep telefonları var. Saatleri de gerek şebeke gerek internet ile anlık olarak dünyanın her yerine senkronize bir şekilde güncelleniyor.

Haddimi aşarak, özür dileyerek söylüyorum, eğer mantığınız bu kadar basitse, ki yanlış ya da kötü olduğu iddia etmiyorum bu mantığın, en başından burada ne yapıyorsunuz ve neden saat almak istiyorsunuz? Defalarca yazıldı, saat bir aksesurdır ve ona göre alınır. Her nasıl bütün arabalar dört teker üzerinde gidiyor diye basitleştirilmiyorsa saat için de benzer birçok şey için bu mantığı uygulamayı mantıklı bulmuyorum.

Başlıkta sorunun cevabına gelince, SKX serisi hariç ben de hiçkimse de görmedim sorulan modelleri. Sık sık gshock görüyorum, ancak zaten diğer modellerini görecek bir çevrem şu an yok. Kısacası çevrem ve bulunduğum ortamlar Navitimer ya da Submariner takmak için zaten başından fakir. İmkanları olsa belki takarlar.

Sektörde çalıştığım dönemler Tag Heuer, Longines ve Oris'i sık sık (özellikle yönetici kitlede), Rolex ve Omega'yı da nispeten daha yaşı büyüklerde zaman zaman görüyordum. O zamanlar ilk dikkatimi çeken saat değildi, öyle olsa muhtemelen daha çok fark ederdim.

Çevremde gördüğüm saatlerin çoğunluğu ya akıllı saatler, ya da moda markalarının saatleri. Nadir birkaç kişide Seiko gibi giriş düzey otomatkler görüyorum. Ancak insanların bu yukarıda eleştirdiğim fikirde olduğunu da düşünmüyorum. Bence bazı insanları bunu buraya akıtmak için özellikel geliyorlar. Keza öyle düşünülse kimse o moda saatlerine de para vermezler. 2-3 tane diesel saati olan bir arkadaşım var mesela, bütün saatlere harcadığı parayla çok rahat 3-4 saatlik otomatik koleksiyon kurulur ama saatlerin hepsi moda saati. Bunun temel sebebi de marka takıntısı.

Özellikle giriş düzey otomatiklerin geride kalması da bana göre tamamen bizim toplumda olağanüstü düzeylere falan marka bilinirliği takıntısından kaynaklanıyor. Ben 100 dolar altında Vostok alırken bile insanlar onu alma bunu al diye bambaşka konseptte moda markaları öneriyor hep. Temel sebebi de Vostok'a karşı markayı bilmediklerinden önyargılı olmaları. Ancak ben düzenli taktıntan sonra (Vostok) insanların genel olarak hoşlarına gitmeye ve ilgilerini çekmeye başladı. Ayrıca saatlerin kimse de olmaması benim de hoşuma gidiyor.

Toplum giriş düzeyi biraz daha iyi olsa nihayetinde bilinen bazı markalar bence daha çok kaliteli saat markası görürdük toplumda. Yüzde bilmem kaçı asgari ücretle çalışan insanlardan da bahsedilen saatleri takmasını, doğal olarak bu saatlerin toplumda yaygın görülmesini beklemek biraz mantıksız oluyor. Yukarıda örneğini verdiğim gibi örneğin bir Tag Heuer Carrera almaya kalksam kredi çekmem lazım benim. Grand Seiko, Longines, Rado içinde durum benzer, ciddi yatırımlar. Navitimer ya Submariner'a zaten muhtemelen hayatım boyunca sahip olamayacağım. İleride iş değiştirsem bir ihtimal Aquis ya da yine Carrera alabilirim :)
Kullanıcı avatarı
syndrome23

Mesaj designer » 18 Eyl 2020, 21:24

Oguzhanm yazdı:
designer yazdı:
digitusmaximus yazdı:

Sizi bilmem ama Kayseri ilimizde bu tip zenginleri çok görüyorum. Tipine bakıp dilenci sanacağınız insanlar gayrimenkul zengini çıkabiliyor.

Cimrilik, Stok etme, biriktirme, atamama, eski yokluk zamanlarının insanımıza kazandırmış olduğu psikolojik bir rahatsızlıktır. Bölgelere göre artıp, azalması farazidir. Kayseri de yok mudur? vardır elbet ama küçük emrah’ın memleketi diyarbakırdan fazlamadır? Meçhul. Genelleme kötü bir alışkanlıktır. Yapmayalım, yaptırmayalım. Sevgiler
Parayı koyacağınız yer cebinizdir, kalbiniz değil...
Kullanıcı avatarı
designer

Mesaj Oguzhanm » 18 Eyl 2020, 21:27

syndrome23 beyin yazdıklarına kaılıyorum. Apollo 11 programındaki bilgisayarlar 4kb ram e sahipti. Bugün cebimizdeki teknoloji ile kıyaslanamaz bile.

Veya Apollo 11 de kullanılan speedmaster saatler; bugün speedmasterların kronometreleri hiç bir işe yaramıyor. Ama forumda bolca bulunuyor. Ve kimselerde çıkıp sen speedmaster ı ne yapacaksın? diye sormuyor.
Kullanıcı avatarı
Oguzhanm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 234 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners