TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Avrupa !!!

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Avrupa !!!

Mesaj coparan » 22 Ağu 2020, 14:53

Reczebb yazdı:
coparan yazdı:Bu forumda memeleketin hayrını istemeyen kimsenin olduğunu düşünmüyorum, viskide içse zemzemde içse !..
Bu nedenle rahatça yazdım yukarıdaki bilgiyi.
Ayrıca gazetecilerin (sağcısı solcusu) genelde kendi dünya görüşlerine göre yaptıkları haber ve yorumların etkisinde kalmadan kendi mantığımızla hareket etmemiz son derece önemli. Her çiçekten polen toplayalım ama bal yapmaya gelince başkasına endeksli değil kendi balımızı yapalımki, değeri olsun.

Son olarak şuraya bir anekdot ekleyim;
inançlı ve idealis insan, kendisiyle konuşulduğu zaman insanları ferahlatır, geleceğe dair kötümserlik beslemez.
“müminin iyimserliği imandandır (hadisi şerif)”

Bardağın dolu tarafından bakanlardan olmak dileğiyle.
@coparan bey selamlar. Geçmiş dönemlerde ara ara sosyal medyada kitaplardan alıntılar ile karşılaşır; bunun sonucunda o kitabi merak eder, alır okurdum. Ancak sıklıkla sosyal medyada yazara atıfla yazılan cümlenin, gerçekte kitapta olmadığını görürdüm. Bu sebeple, bende bu konuda biraz hassasiyet oluştu.

Yukarıda bahsettiğiniz hadis, neden bilmiyorum, biraz garip gelince bi bakayim dedim. 2 yerde hadisten ziyade Kadir Mısıroğlu'na atıfla yazıldığını, diğerlerinin çoğunlukla birbirine benzer görüşte siyasi paylaşım yapılan siteler olduğunu gördüm. Hadisi iceren yazıların devamında dolu bardak metaforu da ardısıra yer alınca; bu kaynaklardan faydalandığınızı (polen topladığınızı) düşündüm. Açıkçası bu hadisi facebook ,twitter, tumblr dışında guvenilir bir yerde yada ismi cismi belli bir yazıda görmedim.

Ekonomi, ülkenin geleceği, siyasi tartışmalar vs. bir yana fikirlerimize uygun alıntıları hemen benimsemeden önce bir teyit etmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Ikinci husus olarak; iyimserlik iyidir güzeldir, evet ben de iyimser olmayı öğütlerim dostlarıma. Ama bunu güncel ve dunyevi bir tartışma yapılırken "iyi düşünmeniz imanınınız gereğidir, peygamberimiz böyle buyurmuş." noktasına getirmek; sanki üstü kapalı sekilde devlet, ekonomi isleri hakkinda kötümser yorum yapan arkadaşlar imanını/inancını bi sorgulasın demek gibi olmuş kanaatimce. Ha bunu kast etmediginizi söyleyebilirsiniz ama paylaşıldığı bağlam önemli bence.

Saygılar.

SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi açıdan bakmak mısıroğlu yada başkasının tekelinde değil.
Bu nedenle bu “polenler” her hangi bir akımın yada partinin tekelindede değil.
Peygamberin öğütüde tüm insanlığa, sadece bir akım yada partiye değil.
Sosyal medyada bu söylemleri kullanan size karşıt fikilerdeki insanları görüp, niyet okuyup bana o kategoriden olduğumu
ima etmenizde gerek yok. Sonuçta yine tekrarlıyorum bardağın dolu kısmından bakmak istiyorum ve bakacağımda.
Saygılar benden
Kullanıcı avatarı
coparan

Mesaj mrtkrks » 22 Ağu 2020, 15:41

İlk katmanda 65 milyar dolar ekonomik değeri olan bir yer altı kaynağı bulunmuş. Sismik araştırmalar 2 katman daha olduğu yönünde ve daha araştırılan binlerce km2 alan var. Bunun imanla, izanla, ferasetle şunla bunla alakası yok. AKP gider, CHP gelir, sonra CHP gider x gelir, y gelir ama bu Türkiyenin kaynağıdır. 65 milyarlık kaynağı yap-işlet-devret yöntemiyle yandaşa verir, sonra çıkmayan kaynak için bizden para ister demek ya hiç matematik bilmemektir, ya da kötü niyetli olmaktır. Bunu çıkarmanın maliyeti 2-3 milyar dolar hadi yandaşa da 2 milyar ekstra kaymağını yedirdin 5 milyar dolar yani en kötü senaryoda 60 milyar dolar ekonomik değer yarattın demektir. O da bugün yarıya düşmüş doğalgaz fiyatıyla. Kendi geminle, yönetimde kendi personelinle, kendi yer altı kaynağını bulup çıkarıyorsun. CHP’si, HDP’si , İyi Parti’si, Muharrem İnce’si çıkıp vatana millete hayırlı olsun diyor. Siyasetten bağımsız düşünmek lazım bağzı şeyleri !!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj Altar » 22 Ağu 2020, 16:17

Arkadaşlar konu nereden nereye geldi ne alaka doğal gaz.Trakya'da geçen sene gaz bulunduğu söylendi ne oldu var mı duyan ?Bu olayları görüp anlayan kimseden de inanmasını ya da tebrik etmesini beklemeyin.Ben mevcut oluşuma güvenmiyorum,Benim sırtımdan ihale alacak firmalar bu kadar sevinmiyor.
Bu mesajın altına partizanlık yapacak olan varsa kendisi konu açsın istediği konuyu tartışıp istediğini savunabilir.
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur
Kullanıcı avatarı
Altar

Mesaj HknDrsn » 22 Ağu 2020, 16:38

mrtkrks yazdı:İlk katmanda 65 milyar dolar ekonomik değeri olan bir yer altı kaynağı bulunmuş. Sismik araştırmalar 2 katman daha olduğu yönünde ve daha araştırılan binlerce km2 alan var. Bunun imanla, izanla, ferasetle şunla bunla alakası yok. AKP gider, CHP gelir, sonra CHP gider x gelir, y gelir ama bu Türkiyenin kaynağıdır. 65 milyarlık kaynağı yap-işlet-devret yöntemiyle yandaşa verir, sonra çıkmayan kaynak için bizden para ister demek ya hiç matematik bilmemektir, ya da kötü niyetli olmaktır. Bunu çıkarmanın maliyeti 2-3 milyar dolar hadi yandaşa da 2 milyar ekstra kaymağını yedirdin 5 milyar dolar yani en kötü senaryoda 60 milyar dolar ekonomik değer yarattın demektir. O da bugün yarıya düşmüş doğalgaz fiyatıyla. Kendi geminle, yönetimde kendi personelinle, kendi yer altı kaynağını bulup çıkarıyorsun. CHP’si, HDP’si , İyi Parti’si, Muharrem İnce’si çıkıp vatana millete hayırlı olsun diyor. Siyasetten bağımsız düşünmek lazım bağzı şeyleri !!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merak ettiyseniz söyleyeyim matematiğim iyi değildir. Ekonomi bakanı damat beyde rakamlarla konuşuyor ama gel gör ki piyasa bunun tam tersini söylüyor. Siz istediğiniz istatistik rakamlarla konuşun benim için bir şey ifade etmiyor, ben realiteye bakarım. Bugün cebimdeki parayla ne alırım ona bakarım bilmem anlatabildim mi?
Benim itirazım bulunan enerji kaynağına değil bu hükümetin 18 yıldır iktidarında neleri çarçur ettiğini ve insanımıza ne maliyetler getirdiğini hepimiz az çok biliyoruz. Artı 2019 yılında trakyada 20 trilyonluk metreküplük doğalgaz rezervi bulunmuştu ne olduğunu bilen varmı? haberi olan varsa lütfen yazsın. Buradaki yorumlarımı a,b,c.d parti yanlısı olarak değil bir vatandaş olarak yapıyorum. Sizin mevcut hükümete inancınız tam olabilir ama benim maalesef yok. Ve bunu görmeyen yada görmemekte ısrar eden kitle yüzünden şuan ülkemizin maalesef %50 den fazlası açlık sınırında yaşıyor. Siz katılırsınız yada katılmazsınız ben gayette siyasetten bağımsız düşünüyorum... Ülke geleceği için aynı şeyi ben size tavsiye ederim. Saygılar..
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Ok7 » 22 Ağu 2020, 17:42

Ben 38 yaşındayım ve ömrüm boyunca malesef hiç bir zaman bu ülkede ekonominin istikrarlı bı şekilde iyiye gittiğini görmedim.gormek için ömrümün yeteceğini de düşünmüyorum açıkçası.akp iktidarinda da böyle önceki hukumetlerde de böyleydi.gaz bulundu yaşadık elmas çıktı dünya deviyiz tarzında açıklamalara malesef itibar edemiyorum.odedigim fautaraya bakarım ben.dolar euro arttığı zaman bana nasıl anında tokat gibi yansıyor aynı şekilde bu rezervin bulunması bana bugün pozitif şekilde yansirsa helal olsun demeyi bilirim

Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ok7

Mesaj eskiserkan » 22 Ağu 2020, 18:12

Bende 35 yasimdayim bende iyiye giden bir sey gormedim, hatta her gecen sene kotuye gitti :)

Bu ekonomiyle Rolex’i gectim Seiko bile bakilmayacak hal aldi.
Kullanıcı avatarı
eskiserkan

Mesaj Reczebb » 22 Ağu 2020, 18:34

coparan yazdı:
Reczebb yazdı:
coparan yazdı:Bu forumda memeleketin hayrını istemeyen kimsenin olduğunu düşünmüyorum, viskide içse zemzemde içse !..
Bu nedenle rahatça yazdım yukarıdaki bilgiyi.
Ayrıca gazetecilerin (sağcısı solcusu) genelde kendi dünya görüşlerine göre yaptıkları haber ve yorumların etkisinde kalmadan kendi mantığımızla hareket etmemiz son derece önemli. Her çiçekten polen toplayalım ama bal yapmaya gelince başkasına endeksli değil kendi balımızı yapalımki, değeri olsun.

Son olarak şuraya bir anekdot ekleyim;
inançlı ve idealis insan, kendisiyle konuşulduğu zaman insanları ferahlatır, geleceğe dair kötümserlik beslemez.
“müminin iyimserliği imandandır (hadisi şerif)”

Bardağın dolu tarafından bakanlardan olmak dileğiyle.
@coparan bey selamlar. Geçmiş dönemlerde ara ara sosyal medyada kitaplardan alıntılar ile karşılaşır; bunun sonucunda o kitabi merak eder, alır okurdum. Ancak sıklıkla sosyal medyada yazara atıfla yazılan cümlenin, gerçekte kitapta olmadığını görürdüm. Bu sebeple, bende bu konuda biraz hassasiyet oluştu.

Yukarıda bahsettiğiniz hadis, neden bilmiyorum, biraz garip gelince bi bakayim dedim. 2 yerde hadisten ziyade Kadir Mısıroğlu'na atıfla yazıldığını, diğerlerinin çoğunlukla birbirine benzer görüşte siyasi paylaşım yapılan siteler olduğunu gördüm. Hadisi iceren yazıların devamında dolu bardak metaforu da ardısıra yer alınca; bu kaynaklardan faydalandığınızı (polen topladığınızı) düşündüm. Açıkçası bu hadisi facebook ,twitter, tumblr dışında guvenilir bir yerde yada ismi cismi belli bir yazıda görmedim.

Ekonomi, ülkenin geleceği, siyasi tartışmalar vs. bir yana fikirlerimize uygun alıntıları hemen benimsemeden önce bir teyit etmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Ikinci husus olarak; iyimserlik iyidir güzeldir, evet ben de iyimser olmayı öğütlerim dostlarıma. Ama bunu güncel ve dunyevi bir tartışma yapılırken "iyi düşünmeniz imanınınız gereğidir, peygamberimiz böyle buyurmuş." noktasına getirmek; sanki üstü kapalı sekilde devlet, ekonomi isleri hakkinda kötümser yorum yapan arkadaşlar imanını/inancını bi sorgulasın demek gibi olmuş kanaatimce. Ha bunu kast etmediginizi söyleyebilirsiniz ama paylaşıldığı bağlam önemli bence.

Saygılar.

İyi açıdan bakmak mısıroğlu yada başkasının tekelinde değil.
Bu nedenle bu “polenler” her hangi bir akımın yada partinin tekelindede değil.
Peygamberin öğütüde tüm insanlığa, sadece bir akım yada partiye değil.
Sosyal medyada bu söylemleri kullanan size karşıt fikilerdeki insanları görüp, niyet okuyup bana o kategoriden olduğumu
ima etmenizde gerek yok. Sonuçta yine tekrarlıyorum bardağın dolu kısmından bakmak istiyorum ve bakacağımda.
Saygılar benden
Sn @coparan bu başlığa ilk yaptığınız yoruma binaen konu hakkında fikir sahibi, ekonomik analiz yeteneği olan ve bilgilendirme yapmaya çalışan birisi olduğunuzu düşünmüştüm. Bu yüzden size bazi konularda hassas olmanızı öneren bir cevap yazdım. Ancak son paylaşımınızdaki hamaset ve konunun esasından alakasız cevabınız dolayısıyla; ilk attığınız mesaja tekrar bakınca, onun da sosyal medyadan kopyalanmış bir propaganda malzemesi olduğunu gördüm. Sizin kendinize ait bir fikriniz var mi gerçekten? Burada sağdan soldan propaganda malzemesi alıp kelimesi kelimesine yapıştırmak, uydurma hadis paylasmak yerine kendi fikirlerinizi beyan etseniz güzel olmaz mi?Resim

“Saatin kendisi mekân, yürüyüşü zaman, ayarı insandır.”
Kullanıcı avatarı
Reczebb

Mesaj CptOz » 22 Ağu 2020, 19:16

Ben de saat mekanizmaları açısından konuya bir girdi yapayım:
Arkadaşlar lütfen inançlı ve idealist olmakta fayda var. Tatlı söylemlerle birbirimize pozitif ve iyimser gazlar vermeye de devam edelim. İnançlı olmayanlar da en azından herkese hitap eden hadislere göre tertip alabilirler. Yakında bu gazla! dünyanın '' en iyi saat mekanizmalarını'' üretip uzak galaksilerde keşiflere çıkacağız (2023 gaz çıkar, 2024 muhtemel) ; lütfen inanın ve iyimser olun. Cenabı Allahın da desteğiyle inançlı, iman dolu, liyakatlı yöneticilerimiz ve imam hatip temelli gençliğimiz bu ülkeyi düze çıkaracaktır elbet...

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
CptOz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, ofis, Turker ve 231 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners