TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Aquis Big Day Date Kutu Açılışı

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris Aquis Big Day Date Kutu Açılışı

Mesaj ECmre » 09 Ağu 2020, 18:14

Merhaba Arkadaşlar,

Çok uzun zamandır saat sevdalısıyım fakat henüz birkaç senedir otomatik saatler ilgimi çekmeye başladı ve tsf sayesinde farkına vardığım bir marka olan Oris bir saat satın almak istedim.

Lise yıllarımda ve çok uzun süre birçok farklı seiko ile devam eden merakım sonrasında son 2 senedir steinhart ile otomatik saat dünyasına adım attı. Steinhart ocean 44 gmt, ocean one gmt ve triton 1000 den sonra şimdide Oris aquis’in big day date modeli ile devam ediyor.

İncelemeleden önce şunu mutlaka Oris kullanmamış olanlara söyleyeyim 43.5 mm olan aquis date modeli benim bileğimde çok küçük durdu. Aquis yuvarlak hatlara sahip olduğu için diğer nispeten daha köşeli saatlere oranla bilekte küçük görünüyor.

Sonuçta denemeler sonrasında aquiste 45.5 mmnin benim için daha iyi olacağına karar verdim. Burda da small second gibi yine 45.5 mm olan modeller var Oris’in ama küçük saniye görüntüsünü sevmediğimden ve gün göstergesini şahsen daha şık bulmamdan dolayı day date modelini tercih ettim.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Resim

Resim




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En son ECmre tarafından 09 Ağu 2020, 18:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
ECmre
 
Mesajlar: 48
Kayıt: 08 Şub 2019, 22:53

Re: Kutu açılışı Oris Aquis Big Day Date

Mesaj ECmre » 09 Ağu 2020, 18:26

Saat daha öncede sölediğim gibi 45.5 mm olmasına rağmen yuvarlak hatlı oluşundan dolayı büyük durmadı. Çok fazla araştırma yaptım ve inceleme izledim fakat önceki versiyonunu deneyimlemediğim için bu bilezik konusunda şunu söylemeliyim; önceki aquis modellerinde daha kalın ve içi dolu olan bilezik yeni modellerde daha ince ve sanırım içi boşaltılmış olduğu için konfor olarak çok konforlu. Büyük bir saat olmasına rağmen bilekte çok ağır kalmıyor. Fakat ben bu durumdan çok keyif almadım. Çelik kordon bana ucuz ve kalitesiz hissi verdi bunu belirtmem gerekiyor. Steinhart ocean 44 gmt daha ağır hissettiriyordu fakat his olarak daha kaliteli bir izlenim veriyordu. Bu benim düşüncem, çoğu insan saatin hafiflemiş olmasını sevecektir fakat ben ağır saatler takmaya alışmış olduğum için beni bu konuda mutsuz etti.

Makine konusuna gelirsek sellita makinalara eta makinalara oranla önyargılı olan birisi olarak swatch grup gerçeği ve oris markası nedeni ile bu ön yargıyı yıkmaya karar verdim. Eta makinaları steinhartlar kullandım ve hepsinin zaman tutmasından ve stabilitesinden çok memnundum. Sellita makinanın bir eta 2824 klonu olmasından dolayı böyle olacağını düşünüyorum.

Daha önce nispeten pahalı seikolarım olmuştu fakat ilk defa bu seviyede bir para vererek saat satın aldım ve genel olarak kutu sertifika ve saatin paketleme özeninden memnun kaldım. Maalesef ülkemiz parasının değersizliğinden dolayı hepimiz nispeten belki kendi paramızla hak ettiği değerlerden daha fazla para verdiğimizi düşünüyoruz ama bu maalesef paramızın değersiz oluşundan bu yüzden parasını hak edip etmediğindense bana hissettirdikleri olarak şu ana kadar Oris’ten yana yaptığım tercihten memnunum umarım böyle devem eder.

Saatimi Palladium Saat&Saat mağazasından satın aldım ve sağolsunlar çok ilgilendiler. Şark saatçiliğin çatısı altında olduğunu biliyorum bu yüzden tavsiye ederim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ECmre
 
Mesajlar: 48
Kayıt: 08 Şub 2019, 22:53

Re: Kutu açılışı Oris Aquis Big Day Date

Mesaj slhgzl » 09 Ağu 2020, 18:28

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
Civil High Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl
 
Mesajlar: 3315
Kayıt: 30 Nis 2017, 15:46

Re: Kutu açılışı Oris Aquis Big Day Date

Mesaj ECmre » 09 Ağu 2020, 18:33

slhgzl yazdı:Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
Çok teşekkür ederim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ECmre
 
Mesajlar: 48
Kayıt: 08 Şub 2019, 22:53

Re: Kutu açılışı Oris Aquis Big Day Date

Mesaj BoluluBatuhan » 09 Ağu 2020, 19:08

Güzel günlerde kullanın. Dediğiniz gibi 45.5 olmasına rağmen bileğinizde çok ideal durmuş.

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
BoluluBatuhan
 
Mesajlar: 204
Kayıt: 31 Mar 2020, 21:23
Konum: Eskişehir/İstanbul

Re: Kutu açılışı Oris Aquis Big Day Date

Mesaj tt59 » 09 Ağu 2020, 19:18

Hayırlı olsun güzel zamanlarınıza eşlik etsin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59
 
Mesajlar: 3527
Yaş: 44
Kayıt: 30 Ağu 2015, 17:43

Re: Kutu açılışı Oris Aquis Big Day Date

Mesaj Umutunal » 09 Ağu 2020, 19:29

Hayırlı olsun, güzel saat. :thumbup:
@ugurla.kirksaat
Kullanıcı avatarı
Umutunal
 
Mesajlar: 1460
Yaş: 44
Kayıt: 08 Kas 2018, 20:12
Konum: Hatay

Re: Kutu açılışı Oris Aquis Big Day Date

Mesaj Umutt » 09 Ağu 2020, 19:34

Hayırlı olsun
Kullanıcı avatarı
Umutt
 
Mesajlar: 5486
Kayıt: 01 Oca 2011, 23:13

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 103 misafir

 RGY Globak Golden Visa Yunanistan
   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners