TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Türkçe Saat Sözlüğü Arıyorum

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Türkçe Saat Sözlüğü Arıyorum

Mesaj Bekir » 14 Kas 2009, 00:24

Merhaba arkadaşar,

Türkçe saat sözlüğü arıyorum. Varsa nasıl temin edebilirim?
Kullanıcı avatarı
Bekir

Re: Saat sozlugu ariyorum

Mesaj Bond » 15 Kas 2009, 23:58

Ben bu konuyu bir ay kadar önce araştırmıştım. Dünyada FH nin Berner saat sözlüğü referans kabul ediliyor, ve 4 dilde basılıyor. Eng-Fre-Ger-Spa olması lazım. 4700 sayfa ve illustrasyonlu olanıda var pdf ve flash olarak. Timezone da olması lazım.
Nettende 250 CHF olarak alınabiliyor FH den. Üye vs iseniz bazı cemiyetlere fiyatı çok daha düşüyor. Hatta isviçrede önemli bir saat firmasında çalıştığınızı bildiğimden ben sizde vardır bu diye düşündüm.

Bunun dışında türkçe basılmış bir kaynak yok bildiğim kadarı ile. İnternettede açıklamalı ve açıklamasız direk karşılıklı 200-1000 kelime arası daha küçük saat terimleri sözlükleri bulunuyor. Türkçeye çevirme konusunda ilerde biraz zaman ayırıp yapılabilir, basit olanları. TSF saat sözlüğü zaten ben hazırlamıştım sabit konu ama ingilizce diye koymadım siteye.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Saat sözlüğü arıyorum

Mesaj bizantolog » 27 Kas 2009, 12:24

Araştırmalarım sürüyor: 26 Kasım günü Kabalcı ve Alkım kitabevlerini gezdim teknik sözlükler bölümünde saatçilikle ilgili bir sözlük bulamadım. Kapsamlı bir teknik terimler sözlüğü bulunca (Alfa Yay.) sevindim bir an fakat sözlüğü karıştırdığım vakit saatlerle ilgili en basit terimlerin bile olmadığını görünce hayal kırıklığı yaşadım.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Re: Türkçe Saat Sözlüğü Arıyorum

Mesaj laokas » 14 Ara 2010, 23:32

bizantolog yazdı:Araştırmalarım sürüyor: 26 Kasım günü Kabalcı ve Alkım kitabevlerini gezdim teknik sözlükler bölümünde saatçilikle ilgili bir sözlük bulamadım. Kapsamlı bir teknik terimler sözlüğü bulunca (Alfa Yay.) sevindim bir an fakat sözlüğü karıştırdığım vakit saatlerle ilgili en basit terimlerin bile olmadığını görünce hayal kırıklığı yaşadım.

Teknik terimlere dair sozlukler, saatcilige ozel terminolojiyi maalesef icermiyor.
Bu konudaki yardim talebiniz hala gecerli midir bilemiyorum ama bahsi gecen Berner sozlugune internet uzerinden de erisilebilir:
http://www.fhs.ch/berner/
Fakat bu sozlukte maalesef Turkce yok...
Kullanıcı avatarı
laokas

Mesaj tachyon » 04 Nis 2011, 17:50

Merhaba uzun zaman önce açılmış bu forum konusu için aşağıda vereceğim link belki işinizi görür.

http://luxurywatch.com.tr/saat-terminolojisi
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj cenk » 04 Nis 2011, 18:24

Oldukça faydalı teşekkürler
Kullanıcı avatarı
cenk

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 67 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners