TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

3000 TL civarı diver saat önerisine ihtiyacım var

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 3000 TL civarı diver saat önerisine ihtiyacım var

Mesaj mrtkrks » 02 Tem 2020, 13:14

fsenturk yazdı:
mrtkrks yazdı:Tüm forumdaşlara bir soru sormak istiyorum.

Sarı sitede aşağıdaki gibi bir longines hydroconquest quartz var mesela fiyatı da 2900 lira.
Sırf otomatik diye Stührling marka Rolex GMT Master’a çok çok benzeyen bir saat mı almayı tercih etmeliyiz.

@fsenturk lütfen yanlış anlama. Senin önerdiğin saat üzerinden böyle bir sormuş oldum ama tamamen merak gerçekten.

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yok kardeşim ne yanlış anlayacağım.

Aslında ihtiyaca göre yapacağın alışveriş şekli değişir . Mesela :
1-)İhtiyacın Lüks gözüksün şık gözüksün para önemli değil dersen o zaman = Rolex

2-) Çok Lüks gözükmese de olur ama içindeki otomatik mekanizması kaliteli olsun derseniz, az buçuk da parasal olarak kendimi kasabilirim derseniz o zaman Tudor, Longiness v.s

3-)Otomatik Mekanizma kaliteli olsun, sağlam olsun ama cebimi de yormasın derseniz : Seiko SKX, veya yeni Seiko 5 diverler, Steinhart

4-)Şık dursun, Otomatik Mekanizma olsun ama çok da para vermek istemiyorum, sonuçta içini kimse görmüyor, zamanı doğru göstersin yeter derseniz o zaman "Stührling, Tissel, Parnis"

5-) Başlarım mekanizmasına, sağlam olsun, zamanı doğru göstersin bir de su geçirmesin yeter diyorsanız o zaman saat dünyasının tartışmasız kralı CASIO F91 :thumbup: :D

(Ben çocukluktan Seikocu olduğum için Seikoya yatırım yapardım. Kolumdaki dalgıç saati de Seiko Solar PADI zaten. Yüzme bilmiyorum lakin orası aramızda kalsın çaktırmayın :D )
Ters bir cevap gelmesinden korkarken mükemmel bir açıklama geldi çok teşekkürler @fsenturk

Bence de saat önerisi isteyen kullanıcılara ilk önce bu 5 soru yöneltilmeli. Hatta standart soru seti olmalı :) Sonrasında gelen cevaba göre öneriler yapılmalı.

Bu arada 6. olarak “ Özellikle otomatik veya kurmalı mekanizma talebiniz var mı? ” sorusunun yöneltilmesi de nacizane önerimdir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj cagatay1903 » 02 Tem 2020, 14:09

Çok güzel tavsiyeler gelmiş.

Longines quartz - seiko monster ya da hamilton 3'ünden seçeceğiniz birisi sizi üzmez.

Longines ikinci el tabi.
Kullanıcı avatarı
cagatay1903

Mesaj Gokaya » 19 Tem 2020, 16:03

Mikrobrand olarak lorier Neptün tavsiye edebilirim. 39 mm ve oldukça takdir gören bir saat.
Kullanıcı avatarı
Gokaya

Mesaj westernboy » 19 Tem 2020, 16:56

seiko skx kesinlikle öneririm :thumbup:
Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Bir daha dene, bir daha yenil, daha iyi yenil.
Kullanıcı avatarı
westernboy

Mesaj FıratYldrm » 27 Tem 2020, 13:44

Timex q modeline bakabilirsiniz. Pepsi bezel, uygun fiyatlı. Akrilik cam ve quartz sorun olmayacaksa ikonikleşmiş bir saat almış olursunuz.
Kullanıcı avatarı
FıratYldrm

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: just717067, ofis ve 102 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners