Ters bir cevap gelmesinden korkarken mükemmel bir açıklama geldi çok teşekkürler @fsenturkfsenturk yazdı:mrtkrks yazdı:Tüm forumdaşlara bir soru sormak istiyorum.
Sarı sitede aşağıdaki gibi bir longines hydroconquest quartz var mesela fiyatı da 2900 lira.
Sırf otomatik diye Stührling marka Rolex GMT Master’a çok çok benzeyen bir saat mı almayı tercih etmeliyiz.
@fsenturk lütfen yanlış anlama. Senin önerdiğin saat üzerinden böyle bir sormuş oldum ama tamamen merak gerçekten.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yok kardeşim ne yanlış anlayacağım.
Aslında ihtiyaca göre yapacağın alışveriş şekli değişir . Mesela :
1-)İhtiyacın Lüks gözüksün şık gözüksün para önemli değil dersen o zaman = Rolex
2-) Çok Lüks gözükmese de olur ama içindeki otomatik mekanizması kaliteli olsun derseniz, az buçuk da parasal olarak kendimi kasabilirim derseniz o zaman Tudor, Longiness v.s
3-)Otomatik Mekanizma kaliteli olsun, sağlam olsun ama cebimi de yormasın derseniz : Seiko SKX, veya yeni Seiko 5 diverler, Steinhart
4-)Şık dursun, Otomatik Mekanizma olsun ama çok da para vermek istemiyorum, sonuçta içini kimse görmüyor, zamanı doğru göstersin yeter derseniz o zaman "Stührling, Tissel, Parnis"
5-) Başlarım mekanizmasına, sağlam olsun, zamanı doğru göstersin bir de su geçirmesin yeter diyorsanız o zaman saat dünyasının tartışmasız kralı CASIO F91![]()
![]()
(Ben çocukluktan Seikocu olduğum için Seikoya yatırım yapardım. Kolumdaki dalgıç saati de Seiko Solar PADI zaten. Yüzme bilmiyorum lakin orası aramızda kalsın çaktırmayın)
Bence de saat önerisi isteyen kullanıcılara ilk önce bu 5 soru yöneltilmeli. Hatta standart soru seti olmalı

Bu arada 6. olarak “ Özellikle otomatik veya kurmalı mekanizma talebiniz var mı? ” sorusunun yöneltilmesi de nacizane önerimdir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi