Bu saatler ile baya içli dışlı olmuş biri olarak

düşüncelerim;
- Oris Aquis genel olarak $2000 altı en kaliteli saat olarak kabul ediliyor, listelerde 1. olmazsa 2. olur vs. ama bu fiyat grubunda hep zirvededir (Forumlar, youtube vs. gibi listeler). Yine bu tip sıralamalarda ben hiç longines'in böyle bir sırada belirtildiğini görmedim.
Aquis gerçekten kalite fışkıran bir saattir.
Longines eski serisi, seramik bezel olmayan ile aquis arasında gündüz gece gibi bir kalite farkı vardı, aquis bir kaç gömlek iyiydi. Seramik bezel ile longines kalite hissini arttırdı ama ne yazık ki bir aquis değil günün sonunda.
- Aquis'in 43.5 mm olmasına takılmayın, ciddi anlamda daha küçük durur lug'ların çok kısa olmasından dolayı. Longines ise tam tersi, arkadaşıma 43 mm yeni seramikliden almıştım, gerçekten büyük duruyordu
- Aquis'in mekanizması standart bir sellita sw200, eta 2824 klonu, kırmızı bir rotoru var o kadar. 38 saat güç rezervi var ve standart grade bir mekanizma. Longines ise 2892 tabanlı, 64 saatlik bir rezerve sahip, grade'i bilmiyorum ancak muhtemel o da standarttır.
Genel olarak 2824 sağlamlık ve servis kolaylığı açısından daha iyi, 2892 ise genel olarak bir tık daha iyi bir mekanizma olarak kabul ediliyor. Güç rezervi açısından bir günlük fark kullanımda fark edecektir. Ancak mekanizma farkı seçimi belirlemek için oldukça ufak kalıyor bence.
- Marka bilinirliği açısında Longines çok, hatta çok çok daha önde. Genel olarak dünyada lüks markalara giriş dendi mi Longines ilk akla gelen markadır

Saat ile ilgilenmeyen insanlar bile Longines'i bilir ve kafalarında kaliteli saat imajı vardır. Oris ise saat ile ilgilenen insanların favori markalarından biridir, bilinirliği özellikle ülkemizde baya düşüktür.
- Şimdi gelelim yeşil renge, ben aquis'in yeşil rengini çok beğenemedim doğruya doğru

Longines'in yeşilini daha göremedim ancak çok mat duruyor bilemedim görmek lazım. Asıl başka bir yeşil daha var, boutique edition diye geçiyor, sanki o daha güzel. Ancak görmek lazım böyle resimden sallamak olmaz
https://www.longines.com/en-gb/watch-hy ... 785-4-06-6- Sevimsiz bir konu, değer kaybı. İki saat de sıfır alınırsa ve kısa sürede satılmak istenirse ciddi bir değer kaybına uğruyor ne yazık ki.
Oris'ler bu konuda daha kötüler. Eğer uzun süre kullanmayı düşünmüyorsanız, ikinci el almanızı öneririm.
Ben açıkcası, saatlerle çok içli dışlı olan bir arkadaşım veya kendim içinse Aquis'i tercih ederim, ancak marka bilinirliğine daha fazla önem veren biri içinse Longines2i tercih ederim, ancak ikisi de ikinci el olmak üzere
- Son olarak, şu ana kadar yazdıklarımın hepsi, sizin saatleri bileğinizde deneyip, içinize sineni almanızın yanında yalandır
Gidip deneyip ona göre karar verin, özelliklere göre saat alınmaz bence.
- Sevdiğiniz saati alın
- Sevdiğiniz saati doğru fiyata alın
Bu ikisi temel kurallar gerisi yalan