TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tudor 58 Zamam Tutma Problemi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tudor 58 Zamam Tutma Problemi

Mesaj lazisky » 11 Haz 2020, 23:04

Altar yazdı:Bu marka bir saat için biraz fazla ama yapılmayacak bir şey değil bence.

Ufak bi ayar ile düzeltilebilir diye düşünüyorum biraz daha test edicem böyle
Kullanıcı avatarı
lazisky

Mesaj görkemk » 12 Haz 2020, 10:23

al abicim bi spring drive benimkine demin baktım okuyunca 6 ayda 20 saniye ileri gitmiş
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj lazisky » 12 Haz 2020, 13:35

görkemk yazdı:al abicim bi spring drive benimkine demin baktım okuyunca 6 ayda 20 saniye ileri gitmiş

Sizdeki snowflake titanium gerçekten çok güzel bir saat :thumbup:
Grand seikoları çok beğeniyorum tek endişem hi beat olduğu için bakım sürelerinin daha kısa olması ve bakımı için saatin japonyaya gitmesi diye biliyorum yanlış biliyorda olabilirim :)
Kullanıcı avatarı
lazisky

Mesaj görkemk » 13 Haz 2020, 09:06

high beat başka spring drive başka ben 10 seneden önce bakıma giden spring drive duymadım daha sürtünme daha az tasarım olarak klasik mekaniklere göre

high beat konusunu bilmiyorum gs de ama forumda kullanan arkadaşlar var onlara sormak lazım araştırmışlardır

japonyaya giderse 3 ayda dönüyor ama öyle bi durum var , amaan 10 senede bir 3 ay japonyada takılsın bana koymaz :)

zaten ben bu sürekli değiştirme kaşıntısı varken 10 sene aynı saatle dururmuyum bilmiyorum
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj MrPandül » 13 Haz 2020, 11:38

fsenturk yazdı:Yani otomatik saatlerin bu zaman tutma problemlerinden dolayı bir türlü ısınamıyorum otomatik saatlere.. Bir kere aldım otomatik saati taktım koluma içimde sürekli bir şüphe.. "Saat Ya geri kaldıysa, ya ileri gittiyse ya doğru zamanı göstermiyorsa" v.s

Zamanı dakika cinsinden öneme bindirip yaşayan biriyseniz otomatik saat kullanmak hiç de bize göre bir şey değil. Seiko Solar Padi kullanıyorum şimdi.

Başlık ile ilgili olarak da şunu söylemek isterim : Bu kadar yeni bir saatin mekanizmasında bu denli bir zaman kayması olmasının nedeni belki de üretim hatasıdır. Bunu bilemeyiz. Yani Araba almıyoruz ki 10bin kilometreden sonra motoru açılır doğru zamanı gösterir diyebilelim. Şu manyetizma ile ilgili gerekli işlemleri saatçiden yaptıktan sonra kronometre ile her gün zaman tutuşunu ölçmenizi ve sapma devam ediyorsa acilen teknik servise geri göndermenizi tavsiye ederim. 1 hafta 5 dakika geri kalan saat otobüsü kaçırmanızı, işe geç kalmanızı ve sizi patronunuzla kavga etmenize neden olabilir.

benim bildiğim kadarı ile yeni saatler belli bir zaman sonra asıl randımanlı çalışıyor bir oturma süreci var , yanlış mı biliyorum ? Tabi sapmanın kabul edilebilir şartlarda olduğu zaman günde dakikalar değilde saniyeler bazında ise

Read more: viewtopic.php?f=12&t=33720&start=20#ixzz6PEVMShiy
Kullanıcı avatarı
MrPandül

Mesaj lazisky » 13 Haz 2020, 14:49

görkemk yazdı:high beat başka spring drive başka ben 10 seneden önce bakıma giden spring drive duymadım daha sürtünme daha az tasarım olarak klasik mekaniklere göre

high beat konusunu bilmiyorum gs de ama forumda kullanan arkadaşlar var onlara sormak lazım araştırmışlardır

japonyaya giderse 3 ayda dönüyor ama öyle bi durum var , amaan 10 senede bir 3 ay japonyada takılsın bana koymaz :)

zaten ben bu sürekli değiştirme kaşıntısı varken 10 sene aynı saatle dururmuyum bilmiyorum

Ben spring driveyide hi beat gibi düşünmüştüm servis süresinin uzun olduğunu öğrendiğim iyi oldu :thumbup:
Size kullanım süresi konusundada katılıyorum aldığım her saati bunu yıllarca kullanırım diye düşünüyorum ancak bir yılı doldurduğum saatim yok gibi bişey :)
Kullanıcı avatarı
lazisky

Mesaj Umutunal » 14 Haz 2020, 11:15

Geçen yıl saatim manyetize olmuştu. Bu aleti 50 tl gibi bir fiyata aliexpressten almıştım.
Işe yaradı, otomatik saat kullanan herkeste olması gereken bir âlet diye düşünüyorum. Resim

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@ugurla.kirksaat
Kullanıcı avatarı
Umutunal

Mesaj MrPandül » 14 Haz 2020, 15:36

Umutunal yazdı:Geçen yıl saatim manyetize olmuştu. Bu aleti 50 tl gibi bir fiyata aliexpressten almıştım.
Işe yaradı, otomatik saat kullanan herkeste olması gereken bir âlet diye düşünüyorum. Resim

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı olay benim de başıma geldi İstanbul'da Doğubanktan Gündoğdu Tic. var oradan 60tl ye Türk malı olanını aldım harika işimi gördü bence de mekanik saat kullanan herkeste olmalı çok pratik kullanımı var zaten, ileri giden saatleri pusula ile de kontrol etmek lazım

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MrPandül

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, Turker ve 245 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners