Altar yazdı:Bu marka bir saat için biraz fazla ama yapılmayacak bir şey değil bence.
Ufak bi ayar ile düzeltilebilir diye düşünüyorum biraz daha test edicem böyle
Altar yazdı:Bu marka bir saat için biraz fazla ama yapılmayacak bir şey değil bence.
görkemk yazdı:al abicim bi spring drive benimkine demin baktım okuyunca 6 ayda 20 saniye ileri gitmiş
fsenturk yazdı:Yani otomatik saatlerin bu zaman tutma problemlerinden dolayı bir türlü ısınamıyorum otomatik saatlere.. Bir kere aldım otomatik saati taktım koluma içimde sürekli bir şüphe.. "Saat Ya geri kaldıysa, ya ileri gittiyse ya doğru zamanı göstermiyorsa" v.s
Zamanı dakika cinsinden öneme bindirip yaşayan biriyseniz otomatik saat kullanmak hiç de bize göre bir şey değil. Seiko Solar Padi kullanıyorum şimdi.
Başlık ile ilgili olarak da şunu söylemek isterim : Bu kadar yeni bir saatin mekanizmasında bu denli bir zaman kayması olmasının nedeni belki de üretim hatasıdır. Bunu bilemeyiz. Yani Araba almıyoruz ki 10bin kilometreden sonra motoru açılır doğru zamanı gösterir diyebilelim. Şu manyetizma ile ilgili gerekli işlemleri saatçiden yaptıktan sonra kronometre ile her gün zaman tutuşunu ölçmenizi ve sapma devam ediyorsa acilen teknik servise geri göndermenizi tavsiye ederim. 1 hafta 5 dakika geri kalan saat otobüsü kaçırmanızı, işe geç kalmanızı ve sizi patronunuzla kavga etmenize neden olabilir.
görkemk yazdı:high beat başka spring drive başka ben 10 seneden önce bakıma giden spring drive duymadım daha sürtünme daha az tasarım olarak klasik mekaniklere göre
high beat konusunu bilmiyorum gs de ama forumda kullanan arkadaşlar var onlara sormak lazım araştırmışlardır
japonyaya giderse 3 ayda dönüyor ama öyle bi durum var , amaan 10 senede bir 3 ay japonyada takılsın bana koymaz![]()
zaten ben bu sürekli değiştirme kaşıntısı varken 10 sene aynı saatle dururmuyum bilmiyorum
Aynı olay benim de başıma geldi İstanbul'da Doğubanktan Gündoğdu Tic. var oradan 60tl ye Türk malı olanını aldım harika işimi gördü bence de mekanik saat kullanan herkeste olmalı çok pratik kullanımı var zaten, ileri giden saatleri pusula ile de kontrol etmek lazımUmutunal yazdı:Geçen yıl saatim manyetize olmuştu. Bu aleti 50 tl gibi bir fiyata aliexpressten almıştım.
Işe yaradı, otomatik saat kullanan herkeste olması gereken bir âlet diye düşünüyorum.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
|