TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SKZ229 Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SKZ229 Yorum

Mesaj Raskrane » 30 Mar 2011, 21:44

Arkadaşlar merhabalar, foruma yeni kayıt oldum herkese iyi forumlar dilerim seiko skz229 getirtmeye niyet ettim 469 tl fiyat sizce nasıldır kutu ve içeriği dahil olarak birde bu modellerde kopya olma ihtimaili varmıdır tecrubeli arkadaşlardan yorum alabilirsem sevinirim.

Resim
Kullanıcı avatarı
Raskrane

Re: Seiko SKZ229 Yorum

Mesaj Tolgi06 » 31 Mar 2011, 00:39

Replika olacağını sanmıyorum Raskrane.469 ise biraz fazla gibi.ebayden kargo dahil 300-350 tl arasına alabilirsin açık artırmaya girmesini baklersen.Foruma hoşgeldin ayrıca :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Raskrane » 02 Nis 2011, 10:13

merhabalar teşekkürler yorum için, ebay den güvenelir Türkiyeye sorunsuz gönderim yapabilen bir satıcı önerebilirmisiniz
Kullanıcı avatarı
Raskrane

Mesaj Tolgi06 » 02 Nis 2011, 13:56

Benim aklıma ilk gelen satıcılar dabrands,premierworld,watchub,timeparadise,inventoryadjusters diyerek liste uzar gider.Satıcının pozitif feedback oranı %95 üzerindeyse(tabi yaptığı işlem sayısıda önemli.) ismini yeni öğrensekte sorun değil :) .

Bu modeli şahsen bende beğeniyorum.7s36 mekanizma kullanıyor ki kullanıcılar bu mekanizmadan memnun.Saat tasarımı sebebi ile kolda baya kendini belli ediyor.Ayrıca oldukça sağlam bir model.Dağda bayırda,suda rahatça kullanılabilir :D .Kısacası fiyat/performans oranı çok iyi :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Clk » 02 Nis 2011, 14:47

tolgi06, sen kahvalti icin taze ekmegi de ebay'den siparis ediyorsun galiba !!! :D

Ebay alisverisleri ile ilgili konuya gelince. Diyelim ki saat arizali cikti. Geri gönderme maliyeti ne olacak? Kim üstlenecek? Yarin problem cikarsa garantisi ne olacak? 100 lira icin bu kadar takla atmaya deger mi?

Sonucta Türkiye'de ki saatciler satis rakamlarini belirlerken belli doneleri kullanarak bu rakamlara variyor. Defalarca yazdim calistirdigi isci, ödedigi kira, vergi, vermek zorunda oldugu teknik servis v.s. bu rakamlari olusturuyor. 100 Lira eksik verelim ama yarin öbür gün hepimiz isssiz evde oturursak ekmegi Ebay'den nasil bedava'ya siparis edecegimizi düsünelim.

Bu bir tepki degil sadece bakis acisidir. Kim diyorsa ki ben sahte olma riskini, bozuk cikma riskini, yarin öbür gün bozulunca servis ödeme riskini hatta paketin bos cikma riskini göze aliyorum. O zaman tabii ki yurdum insani kazanacagina allahin cekik gözlüleri kazansin. Aptalmiyiz biz 100 TL fazla para ödeyecegiz!!!!!! Ah birde su Ebay'e taksit koysalar tadindan yenmez...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 02 Nis 2011, 15:00

Abi bu modellerin çoğu bulunmuyor Türkiye'de. Sanırım bu yüzden de getirtmek zorunda alan kişi. Seiko'nun Velatura, Sportura, Premier serileri dışında modellerin birçoğu bayilerde yok. Hatta Ziyaliv bile istediği Seiko'yu yurtdışından getirtmişti. Bazı durumlarda mecburiyet var.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Tolgi06 » 02 Nis 2011, 16:15

clk dediğin doğru da Frax'ın da dediği gibi özellikle Seiko 5 in bir çok modeli burda satılmıyor.Bu arkadaşın dediği modelde burada yok.Gittigidiyor'dan alacaksın oradada yurtdışından getiriyor satıcılar.Tamam gidip bayiden aldın sonuçta Seiko'yu zaten çekik gözlü kardeşler üretiyor yani nereden alırsan al onlar kazanacak.Arada bizimkilerin komisyonu gidecek orası ayrı.Genel olarak aradaki fark 100 tl olsa sorun yok bende buradan alayım. Fakat çoğu bilinen Seiko modelinde fark 400-500 tl yi buluyor(bu fark bayide pazarlıkla indirilen fiyat üzerinden.örneğin Velatura kineticler).Buda küçümsenecek bir para değil Türkiye koşullarında.Güvenilir satıcılar belli zaten ebay'de.Paket boş çıkma olasılığı yok gibi.Garanti konusuna gelince 2 yıl içinde bozulan saatim olmadı hiç(Burdan yada ebayden aldıklarım hepsi dahil).Bozulursada artık düşük olasılık bizi bulmuş demektir sen haklı çıkarsın.Lüks saatlerde burası ile yurtdışı arasında pek fark yok(% oranı bakımından) ama giriş ve orta seviyede çoğu markada fark ciddi.
Sonuç: Farkın 100 tl olduğu olduğu modellerde buradan alırım tabii.Fark büyürse tabiki ebay.Bayi masraflarının hepimiz farkındayız zaten.Bu arada takla atma terimini kullanacak kadar büyük bir çaba yok.Bilgisayar başında geçen 2 dk dan ibaret.Artık tüm Rolex alışverişlerinde Türkiye'yi tercih etmeni bekliyoruz senden :D .Uçağa atlar gelirsin.Ülke esnafı işsiz kalmasın :D .Aslında kargo uzun sürmese ve ucuz olsa bir çuval unda sipariş verebiliriz :D .TSF special edition. California un fabrikası. 1/50 :D

Sonuç baya uzun oldu be :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Clk » 02 Nis 2011, 17:32

tolgi06 yazdı:Artık tüm Rolex alışverişlerinde Türkiye'yi tercih etmeni bekliyoruz senden :D .Uçağa atlar gelirsin.Ülke esnafı işsiz kalmasın :D .Aslında kargo uzun sürmese ve ucuz olsa bir çuval unda sipariş verebiliriz :D .TSF special edition. California un fabrikası. 1/50 :D

Sonuç baya uzun oldu be :D

:lol: :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 150 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners