TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Saat 襤lanlar覺 ye Fiyatland覺rmalar覺 Yorum

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF saat ilanlar覺 fiyatlar覺

Mesaj SelAc » 07 May 2020, 16:33

coolfire yazd覺:lke gibi forum da deiti. nceleri dolar belliydi, saatler TL ile sat覺l覺rd覺. Sonradan dolar f覺rlay覺nca herkesin akl覺 kar覺t覺. "Saatimi satsam yerine ne al覺r覺m" kayg覺s覺 "sat覺l覺rsa bu fiyattan sat覺ls覺n sat覺lmazsa dursun" fikrine y繹nlendirdi sat覺c覺lar覺. Ha arada f覺rsat癟覺, s覺f覺r mesajl覺 kiilerden gelen sa癟ma sapan teklifleri zaten dikkate alm覺yorum oras覺 ayr覺 konu.

Dier yandan ak覺ll覺 saatlerin ciddi ekilde kullan覺c覺 profilini etkilediini d羹羹n羹yorum. Forumdan gidenlerin yeri kolay kolay dolmuyor art覺k. Bu durum 羹lkenin al覺m g羹c羹n羹n de zay覺flamas覺yla artarak devam edecek gibi g繹r羹n羹yor.

Ak覺ll覺 saat (kol telefonu) konusuna kat覺l覺yorum. Ona sahip olup eski saatlerinin tamam覺n覺 elden 癟覺karanlar覺 biliyorum.
@zamankoleksiyoneri
Kullan覺c覺 avatar覺
SelAc

Ya: 44
Kay覺t: 16 Eyl 2018, 21:10

Re: TSF saat ilanlar覺 fiyatlar覺

Mesaj hlkshnr » 07 May 2020, 16:52

g繹rkemk yazd覺:
hlkshnr yazd覺:Bir husus da sat覺a koyduunuz saati bele fiyata almaya 癟al覺覺p baka mecralarda kar koyup satanlar var. Bizzat ba覺ma geldii i癟in bu k羹癟羹k hesap癟覺lardan da korunmam覺z gerekirse ifa etmeliyiz diye d羹羹n羹yorum.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi

ifa gereksiz bir durum bence

ama forumda arkadalar覺n saatlerine 繹l羹 fiyat verenlerin 癟ounluu zaten malum sitenin ikinci elcileri burada da hesaplar覺 var sonu癟ta. Bir ka癟 kere forum hat覺r覺na sonradan yine al覺 veri yapar覺z niyetiyle saatlerini biraz ederinin alt覺na veren 癟ok arkada ertesi g羹n malum bir iki sat覺 sitesinde saaatlerini g繹rd羹kten sonra bir daha bu olaya yaklam覺yorlar haliyle.

ayn覺 ekilde sizden yalvar yakar indirimle saati al覺p daha sonra siz benzer bir saatine talip olduunuzda nuh deyip peygamber demeyenleri de g繹rd羹k duyduk.

tabi bir m羹ddet sonra kimse art覺k forumda makul fiyatla saat koymaz oldu, kand覺rlm覺 hissine kap覺ld覺k癟a insanlar b繹yle yapmaya balad覺 haliyle.

Baz覺 arkadalar esnaf olduunu s繹yleyip bu fiyata anca alabilirim diyor bu d羹r羹st biraz ama kullanaca覺m 癟ok beendim yada arkada覺ma al覺yorum bu kadar param var eklinde yalanlar etik deil.

Kullan覺c覺 avatar覺
hlkshnr

Kay覺t: 14 Au 2016, 01:07

Re: TSF Saat 襤lanlar覺 ye Fiyatland覺rmalar覺 Yorum

Mesaj sieger » 08 May 2020, 12:21

Abi aslinda ekonomi biraz bu hale soktu. Diyorsun ya her sey daha ucuzdu, ama yine de bi sub satsan, benzer paraya baska bir sub alabiliyordun. Simdi ise, ben sagdan soldan 2. el fiyatina bakip koymak durumunda kaliyorum, cunku bunu yapmazsam, sub i satip, sub in 3/4unu maks alabilir hale gelmis oluyorum, ki artik fiyatlar da asiri yuksek, yani alim gucu her gecen gun daha da iniyor, o yuzden insanlar %2 zarar bile olsa korkar hale geldi.
Simdi orta segment denen bi tudor bile ben gecenlerde aldim 19 gibi bir sey, satarken dedim 2. el oyle ucari fiyat verilmez, 16900 mu ne oyle bisiye sattim, ayni dolar hesabiyla su an 22bin lira. Cidden cok korkutucu bir sey. Esnaf ya da sark kurnazi olanlari zaten ayri tutuyorum, ama son kullanici da naapsin. Cok haksiz da diyemiyorum, bilmiyorum.
instagram.com/archpatek
Kullan覺c覺 avatar覺
sieger

Ya: 37
Kay覺t: 18 Kas 2015, 13:01

Mesaj MertYe » 08 May 2020, 12:54

Ben bu mesajdan sonra uygun fiyat yazmay覺 b覺rakt覺m foruma. z羹ld羹m bata 繹retmenmi almak istiyormu diye ama cidden d羹羹nd羹羹m羹n 癟ok alt覺ndayd覺 teklif. Sonra ogrendim ki Pandora saatin sahibi Samet diye biriymi bu mesaj覺 atan. Diyelim ben bunu o d繹nem 15500 liraya buna verseydim ertesi g羹n 20 bin liraya okutacakt覺. Sonra ben bunu 繹renince(veya 繹renseydim) k羹f羹r k覺yamet s繹vecektim yine saat gittigiyle bende yoktan yere s繹vd羹羹mle kalacakt覺m. Forumun eskisi yenisi diyoruz ama bu mesaj覺n tarihide bundan 4 sene 繹ncesi sonucta 癟okta yeni say覺lmaz.

Yani sonu癟 olarak insanda haysiyet, eref, karakter yoksa para olsa ne saat olsa ne.Resim

SM-G955F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj azizkaya » 08 May 2020, 13:25

Ben saate ederinin alt覺nda fiyat yaz覺lmas覺na ya da teklif edilmesine kar覺y覺m. Tan覺d覺覺n, sevdiin biridir; hediye bile olur ama fiyat覺 neyse o olmal覺, forum dahil. Sonu癟ta l羹ks t羹ketim. Nas覺l ki boaza naz覺r yal覺da oturmuyorsak Rolex de takmay覺veririz; ben de ben sat覺yorsam alacak olan da.
Fiyatland覺rma konusu ger癟ekten s覺k覺nt覺. Az yazsan zarar ediyorsun, 癟ok yazsan "ok yazd覺." diyorlar. Olaya ticaret g繹z羹yle bakmak laz覺m bence. "Benden 羹癟e ald覺 繹b羹r羹ne bee satt覺." dersek ne hayal k覺r覺kl覺klar覺 biter, ne de k羹sk羹nl羹kler. O y羹zden al覺m sat覺m bizi tatmin etti mi diye d羹羹nmek, alan sonra ka癟a satt覺 bakmamak en g羹zeli.

SM-N960F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Al覺nca ya da sat覺nca piman olmad覺覺m bir saat olmad覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
azizkaya

Kay覺t: 14 Nis 2017, 01:02

Mesaj SelAc » 08 May 2020, 14:59

MertYe yazd覺:Ben bu mesajdan sonra uygun fiyat yazmay覺 b覺rakt覺m foruma. z羹ld羹m bata 繹retmenmi almak istiyormu diye ama cidden d羹羹nd羹羹m羹n 癟ok alt覺ndayd覺 teklif. Sonra ogrendim ki Pandora saatin sahibi Samet diye biriymi bu mesaj覺 atan. Diyelim ben bunu o d繹nem 15500 liraya buna verseydim ertesi g羹n 20 bin liraya okutacakt覺. Sonra ben bunu 繹renince(veya 繹renseydim) k羹f羹r k覺yamet s繹vecektim yine saat gittigiyle bende yoktan yere s繹vd羹羹mle kalacakt覺m. Forumun eskisi yenisi diyoruz ama bu mesaj覺n tarihide bundan 4 sene 繹ncesi sonucta 癟okta yeni say覺lmaz.

Yani sonu癟 olarak insanda haysiyet, eref, karakter yoksa para olsa ne saat olsa ne.Resim

SM-G955F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

15 y覺ll覺k 繹retmenim. Maatan k覺sarak rolex saat alabileceimi sanam覺yorum. :lol:
@zamankoleksiyoneri
Kullan覺c覺 avatar覺
SelAc

Ya: 44
Kay覺t: 16 Eyl 2018, 21:10

Mesaj mrtkrks » 08 May 2020, 15:18

Saat ger癟ek deerinde hatta forum ortam覺 olduu i癟in belki %1-2 alt覺nda fiyat koyulduu s羹rece bir problem yok bence. Sonu癟ta kimse mal覺ndan zarar etmek istemez ne kadar zengin olursa olsun. Ama eer saat black market deeri olmayan heryerden bulunabilen bir markaya ait ise s覺f覺r覺 ile fiyat fark覺 %15 den fazla olmal覺. Alt覺n bilezikte bile deer kayb覺 %15 ten fazla. Bu verdiim 繹rnei de canl覺 olarak g繹rebilirsiniz u an forumda. Esnaf diye tabir ettiimiz bir癟ok sat覺c覺y覺 takip ediyorum ve istisnalar d覺覺nda ger癟ekten verdikleri fiyatlar foruma g繹re 癟ok uygun. Ha belki al覺rken 癟ok 繹ld羹rd羹kleri i癟in daha uyguna verebiliyorlar ama sonu癟ta fiyatlar uygun. Forumda saat satanlar sanki maazaym覺 edas覺yla fiyat koyduklar覺 i癟in bir miktar rahats覺zl覺k yarat覺yor. Zaten fiyat覺 mant覺kl覺 olan saatler 1-2 g羹n i癟erisinde sat覺l覺yor farkediyorsan覺z.

Kullan覺c覺 avatar覺
mrtkrks

Kay覺t: 04 Ara 2019, 16:48

Mesaj syndrome23 » 08 May 2020, 16:05

Selamlar, bence de bir癟ok 羹r羹n s覺f覺r覺na yak覺n paralara sat覺l覺yor, bunu ben de fark ediyorum ve size kat覺l覺yorum. Forumda 癟ok yeni olduumdan, saat konusunda da tavan覺m 癟ok aa覺da olduundan a癟覺k癟as覺 癟ok da ge癟erli bir fikir deildir benimki diye hi癟 d羹羹nmemitim, u an siz de ayn覺 eyi yaz覺nca eklemek istedim.

Yaln覺z bence 羹lkede genel olarak, 繹zellikle ithal 羹r羹nler i癟in, ikinci el k羹lt羹r羹n羹n 癟ok zay覺f olduunu, hatta olmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. YAni insanlar覺n ikinci ele bak覺覺 bat覺daki gibi deil. Bu olay覺 ikinci el arabada 癟ok iyi g繹rebilirsiniz. S覺f覺r覺 羹癟y羹z bin eden araban覺n ikinci elini 1 sene sonra 270'e sat覺yorlar (kurdan ba覺ms覺z dolar cinsinden diyorum). Araba isterse garajdan hi癟 癟覺kmam覺 olsun, 2. el al覺yorsa bi insan bunu fiyat覺 %5 %10 azaltmak i癟in deil, s覺f覺r覺 alamad覺覺 i癟in yap覺yordur. Zaten o kadar verebilen adam s覺f覺r da al覺r, ama ilgin癟 bir ekilde bu piyasa i de yap覺yor.Benim bizzat deneyimlediim ikinci el mobilya ve beyaz eyada da benzer durum var, k覺yafet falan almad覺m hi癟 ama oras覺 nispeten daha uygun oluyor diye d羹羹n羹yorum.

Benim fikrime g繹re, ikinci el araba, saat, beyaz eya, mobilya, ya da benzer neredeyse her ey, s覺f覺r kondisyonunda dahi olsa kesinlikle s覺f覺ra yak覺n paralara sat覺lmamal覺. Bir saatin kutusu bir kere a癟覺ld覺覺nda, araba bir metre s羹r羹ld羹羹nde, eya bir g羹n kullan覺ld覺覺nda bile s覺f覺r niteliini kaybetmitir, s覺f覺ra yak覺n fiyat bi癟ilmemeli.

Bahsettiim ey, baz覺 arkadalar覺n belirttii gibi bir yeden ucuza al覺n覺p baka yerden pahal覺ya sat覺lmas覺 deil, bunu vurgulamak istiyorum tekrardan. Genel olarak ikinci el 羹r羹nlerin pahal覺 olmas覺ndan bahsediyorum. Tabi 羹retimi biten eyler, s覺ra beklenen markalar veya limited edition 羹r羹nler i癟in demiyorum bunlar覺, bahsettiim gibi birebir ayn覺s覺n覺 jomashop'ta g繹rd羹羹m 羹r羹n.
Kullan覺c覺 avatar覺
syndrome23

Kay覺t: 07 Eki 2019, 22:47

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 251 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners