syndrome23 » 08 May 2020, 16:05
Selamlar, bence de bir癟ok 羹r羹n s覺f覺r覺na yak覺n paralara sat覺l覺yor, bunu ben de fark ediyorum ve size kat覺l覺yorum. Forumda 癟ok yeni olduumdan, saat konusunda da tavan覺m 癟ok aa覺da olduundan a癟覺k癟as覺 癟ok da ge癟erli bir fikir deildir benimki diye hi癟 d羹羹nmemitim, u an siz de ayn覺 eyi yaz覺nca eklemek istedim.
Yaln覺z bence 羹lkede genel olarak, 繹zellikle ithal 羹r羹nler i癟in, ikinci el k羹lt羹r羹n羹n 癟ok zay覺f olduunu, hatta olmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. YAni insanlar覺n ikinci ele bak覺覺 bat覺daki gibi deil. Bu olay覺 ikinci el arabada 癟ok iyi g繹rebilirsiniz. S覺f覺r覺 羹癟y羹z bin eden araban覺n ikinci elini 1 sene sonra 270'e sat覺yorlar (kurdan ba覺ms覺z dolar cinsinden diyorum). Araba isterse garajdan hi癟 癟覺kmam覺 olsun, 2. el al覺yorsa bi insan bunu fiyat覺 %5 %10 azaltmak i癟in deil, s覺f覺r覺 alamad覺覺 i癟in yap覺yordur. Zaten o kadar verebilen adam s覺f覺r da al覺r, ama ilgin癟 bir ekilde bu piyasa i de yap覺yor.Benim bizzat deneyimlediim ikinci el mobilya ve beyaz eyada da benzer durum var, k覺yafet falan almad覺m hi癟 ama oras覺 nispeten daha uygun oluyor diye d羹羹n羹yorum.
Benim fikrime g繹re, ikinci el araba, saat, beyaz eya, mobilya, ya da benzer neredeyse her ey, s覺f覺r kondisyonunda dahi olsa kesinlikle s覺f覺ra yak覺n paralara sat覺lmamal覺. Bir saatin kutusu bir kere a癟覺ld覺覺nda, araba bir metre s羹r羹ld羹羹nde, eya bir g羹n kullan覺ld覺覺nda bile s覺f覺r niteliini kaybetmitir, s覺f覺ra yak覺n fiyat bi癟ilmemeli.
Bahsettiim ey, baz覺 arkadalar覺n belirttii gibi bir yeden ucuza al覺n覺p baka yerden pahal覺ya sat覺lmas覺 deil, bunu vurgulamak istiyorum tekrardan. Genel olarak ikinci el 羹r羹nlerin pahal覺 olmas覺ndan bahsediyorum. Tabi 羹retimi biten eyler, s覺ra beklenen markalar veya limited edition 羹r羹nler i癟in demiyorum bunlar覺, bahsettiim gibi birebir ayn覺s覺n覺 jomashop'ta g繹rd羹羹m 羹r羹n.