TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Vir羹s Salg覺n覺, Para Piyasalar覺 ve Saat Sekt繹r羹

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Vir羹s Salg覺n覺, Para Piyasalar覺 ve Saat Sekt繹r羹

Mesaj eskiserkan » 20 Nis 2020, 12:43

2-3 ay avmler kapand覺 veya sokaa 癟覺kma yasa覺 oldu diye Rolex-Patek fiyatlar覺 hayal edilen seviyelere inmez. Son paras覺yla saat alan kimseler d覺覺nda da ald覺覺 saati kimsenin ucuza sataca覺n覺 da sanmiyorum. Bu tarz l羹ks t羹ketim 羹r羹nleri ticaretini yapanlar覺n fiyat indirimine gitmesi i癟in 1-2 y覺l s羹ren ekonomik olumsuzluklar olmas覺 gerekli. T羹rkiyede durum yerliler i癟in ekonomik a癟覺dan rezalet olsa da butikler zaten bata uzakdou olmak 羹zere ortadoulu turistlere satarak durumdan fazla etkilenmiyordu.

Seramik Daytona 20k alt覺na 癟ok zor geriler ki bence olmas覺 gereken seviye beyaz kadran i癟in 20k usd civarlar覺. Pepsi-Batman gibi modeller grey markette %20 civar覺 gerilemeli. 襤lanlarda 癟ok fazla say覺da Batman mevcut ve hi癟biri sat覺lm覺yor uzun zamand覺r. Pepsi i癟in istenen 16-17k euro civar覺 mant覺ks覺z fiyatlar覺nda geri gelmesi gerekli. Krizden 繹ncede bu fiyatlara al覺c覺 zaten bulmuyordu. Submariner覺n liste 羹st羹 fiyatlara sat覺lmas覺 da saat iinde balon olduunun g繹stergesiydi. Bunda da d羹zelme beklenebilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
eskiserkan

Kay覺t: 16 May 2010, 23:37

Mesaj hlkshnr » 20 Nis 2020, 12:48

Umutt yazd覺:
g繹rkemk yazd覺:arkadalar bu vergi art覺覺 sadece bireysel kullan覺c覺n覺n yurtd覺覺ndan 覺smarlad覺覺 saat i癟in mi ge癟erli yoksa bayi fiyatlar覺da m覺 bu ekilde artacak ?
KDV, 繹tv ve bayi sat覺 kar覺 繹ncesi, TR ye giri fiyat覺 羹zerinden ilave vergi oluaca覺n覺 ve ilk etapta perakende etiketlere y羹zde 8-12 aral覺覺nda zam gelmesini bekliyorum ben.

LYA-L09 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi

Umut bey %45 ilave g羹mr羹k vergisi olduu gibi mal覺n maliyetine ekleneceinden perakende fiyatlara direk yans覺maz m覺?
Neden 8-12 繹ng繹rd羹n羹z?

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
hlkshnr

Kay覺t: 14 Au 2016, 01:07

Mesaj Umutt » 20 Nis 2020, 16:15

stad, asl覺nda ben y羹zde 20 olan vergi y羹k羹n羹n y羹zde 45 e 癟覺kt覺覺n覺 d羹羹nm羹t羹m. 襤lave olarak d羹羹nmemitim yani.

Ama her halukarda, mevcut perakende sat覺 fiyat覺 羹zerine ayn覺 oranda zam gelmez bence, 癟羹nk羹 vergi, saatin g羹mr羹kten ge癟i fiyat覺 羹zerinden hesaplanacak ve bunun 羹zerine bayi sat覺 k璽r覺 ve KDV eklenecek. Ben bu taban fiyat覺n, perakende sat覺 fiyat覺n覺n kabaca y羹zde 30 - 40 aral覺覺nda olduunu d羹羹n羹yorum ve hesaplamay覺 da buna g繹re yapm覺t覺m.

Kullan覺c覺 avatar覺
Umutt

Kay覺t: 01 Oca 2011, 23:13

Mesaj hlkshnr » 20 Nis 2020, 17:52

Umutt yazd覺:stad, asl覺nda ben y羹zde 20 olan vergi y羹k羹n羹n y羹zde 45 e 癟覺kt覺覺n覺 d羹羹nm羹t羹m. 襤lave olarak d羹羹nmemitim yani.

Ama her halukarda, mevcut perakende sat覺 fiyat覺 羹zerine ayn覺 oranda zam gelmez bence, 癟羹nk羹 vergi, saatin g羹mr羹kten ge癟i fiyat覺 羹zerinden hesaplanacak ve bunun 羹zerine bayi sat覺 k璽r覺 ve KDV eklenecek. Ben bu taban fiyat覺n, perakende sat覺 fiyat覺n覺n kabaca y羹zde 30 - 40 aral覺覺nda olduunu d羹羹n羹yorum ve hesaplamay覺 da buna g繹re yapm覺t覺m.

Umut bey g羹mr羹k vergisi cif bedelin 羹zerine ekleniyor yani vergi mal覺n maliyetini artt覺raca覺 i癟in sat覺 fiyat覺 ayn覺 oranda artacakt覺r. Liste fiyat覺 20.000 ise 29.000 olacak. 襤nallah yan覺l覺yorumdur.

Bu arada g羹mr羹k癟羹n羹n dediine g繹re isvi癟re dahil eu b繹lgesine uygulanamazm覺 sadece japonya ve 癟in bu kapsamdaym覺.

Kullan覺c覺 avatar覺
hlkshnr

Mesaj sphinx » 20 Nis 2020, 18:03

hlkshnr yazd覺:
Umutt yazd覺:stad, asl覺nda ben y羹zde 20 olan vergi y羹k羹n羹n y羹zde 45 e 癟覺kt覺覺n覺 d羹羹nm羹t羹m. 襤lave olarak d羹羹nmemitim yani.

Umut bey g羹mr羹k vergisi cif bedelin 羹zerine ekleniyor yani vergi mal覺n maliyetini artt覺raca覺 i癟in sat覺 fiyat覺 ayn覺 oranda artacakt覺r. Liste fiyat覺 20.000 ise 29.000 olacak. 襤nallah yan覺l覺yorumdur.

Bu arada g羹mr羹k癟羹n羹n dediine g繹re isvi癟re dahil eu b繹lgesine uygulanamazm覺 sadece japonya ve 癟in bu kapsamdaym覺.

Yani Turtle alacakken mecburen Sub alaca覺z :D

aka bir yana, k繹t羹n羹n iyisi bir haber mi diyelim ne diyelim bilemedim.
Kullan覺c覺 avatar覺
sphinx

Kay覺t: 15 ub 2019, 19:15

Mesaj Umutt » 20 Nis 2020, 18:16

hlkshnr yazd覺:

Yok ayn覺 ekilde hesapl覺yoruz Haluk Bey, ben sadece vergi art覺覺n覺n perakende fiyata nispi olarak deil mutlak deer olarak yans覺yaca覺n覺 d羹羹nm羹t羹m, en az覺ndan ilk aamada.

Kapsam ile ilgili s繹ylediklerinizi ben de duydum, umar覺m dediiniz gibi olur.

Kullan覺c覺 avatar覺
Umutt

Kay覺t: 01 Oca 2011, 23:13

Mesaj mrbianco » 20 Nis 2020, 18:20

Dier bal覺kta da yazd覺m. Mevzuat覺 iyi okumak gerek, Madde 3 羹 okuyun bence g繹zden ka癟an birey var. '' Ancak T羹rkiyenin taraf olduu serbest ticaret anlamas覺 癟er癟evesinde bir 癟apraz mene k羹m羹lasyon sistemine dahil 羹lkeler meneli eyadan tercihli meneinin tevsiki halinde ilave vergi al覺nmaz'' ibaresi mevcut.
altta yap覺t覺rd覺覺m metinde T羹rkiyenin dahil olduu mene k羹m羹lasyon 羹lkeleri var. EFTA 羹lkeleri i癟ersinde 襤V襤RE mevcut. Bence bu vergiden bu anlama sayesinde 襤svi癟re saatleri muaf.

T羹rkiyenin dahil olduu mene k羹m羹lasyonu sistemleri:
T羹rkiye, halihaz覺rda iki ayr覺 adet 癟apraz mene k羹m羹lasyonu sistemine taraf bulunmaktad覺r:
1- Pan Avrupa Akdeniz Mene K羹m羹lasyonu Sistemi (PAAMK):
PAAMK sistemi; T羹rkiye, Avrupa Birlii (AB), EFTA 羹lkeleri (襤svi癟re, Lihtentayn, 襤zlanda ve Norve癟),
Cezayir, Fas, Filistin, 襤srail, L羹bnan, M覺s覺r, Tunus, rd羹n ve Faroe Adalar覺n覺n dahil olduu 癟apraz
mene k羹m羹lasyonu esas覺na dayal覺 serbest ticaret alan覺 sistemidir.
Bu kapsamda, 羹lkemiz; serbest ticaret anlamas覺 a覺n覺 tamamlad覺覺 AB, EFTA 羹lkeleri, Fas, 襤srail, M覺s覺r,
Tunus ve rd羹n ile tercihli ticarette 癟apraz mene k羹m羹lasyonu uygulayabilmektedir.
Kullan覺c覺 avatar覺
mrbianco

Kay覺t: 27 Eyl 2016, 00:09

Mesaj hlkshnr » 20 Nis 2020, 18:24

Umutt yazd覺:
hlkshnr yazd覺:

Yok ayn覺 ekilde hesapl覺yoruz Haluk Bey, ben sadece vergi art覺覺n覺n perakende fiyata nispi olarak deil mutlak deer olarak yans覺yaca覺n覺 d羹羹nm羹t羹m, en az覺ndan ilk aamada.

Kapsam ile ilgili s繹ylediklerinizi ben de duydum, umar覺m dediiniz gibi olur.

Allah saat severlere sab覺r verdin 羹stad覺m.

Da覺t覺c覺 firma ve japonya kar覺ndan feragat eder inallah.

Kullan覺c覺 avatar覺
hlkshnr

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot], kesikparmak ve 259 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners