TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sıfır km cahil:))

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sıfır km cahil:))

Mesaj hsynktn » 14 Nis 2020, 12:42

Merhaba arkadaşlar, yıllardır otomatik saatlere hasta biri olarak mekanizmaları hakkında hiçbir şey bilmeyen sıfır km cahil bir insanım. Çok parası olan bir insan değilim ancak ileride beğendiğim bir longines ve maurice lecroix saat almayı düşünüyorum. Şimdilik quartz saatler takmaya devam tabii.. Saatleri alana kadar yavaş yavas mekanizmalar hakkında bilgi edinmek istiyorum, okuyarak nelerden başlayabilirim, inceleyecek bir mekanizmam yok maalesef

STK-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
hsynktn

Re: Sıfır km cahil:))

Mesaj Reczebb » 14 Nis 2020, 15:40

Merhaba hoşgeldiniz. Ben de saatler hakkinda birşeyler ogrenmek amaciyla foruma uye olmuştum. Uye oldugumda hicbir bilgim yok sayilirdi. Benim tavsiyem ilk olarak genel saat piyasasi ile ilgili bilgi edinmeniz. Saat tipleri, tarzlari, markalar ve baslica ülkeler gibi. Ondan sonra "mekanik saatlerin basitce nasil calistigini öğrenmek" olabilir. Zaten buraya daldiniz mi dibi yok[emoji3]

SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
“Saatin kendisi mekân, yürüyüşü zaman, ayarı insandır.”
Kullanıcı avatarı
Reczebb

Mesaj eyimen » 14 Nis 2020, 17:07

Forumdaki hemen hemen herkes bu yollardan geçti, sıkıntı yok :thumbup: Hoşgeldiniz :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj MehmetKaratürk » 14 Nis 2020, 17:59

Hoşgediniz :D
Olmadı diye üzüldüğün dua'ya, gün gelir sevinirsin
Kullanıcı avatarı
MehmetKaratürk

Mesaj azizkaya » 14 Nis 2020, 20:10

Hoşgeldiniz.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj sieger » 14 Nis 2020, 23:29

Asil en sevilen kisisiniz, guzel konular ve tartismalar hep buradan cikiyor. Benim icin en faydali olan bilgiye ulasma yonteminden baslayayim. nedefn holy trinity diye bir sey var? Neden bunlar pahali? Bunu ararken yuzlerce bilgiye yuzlce forum basligina rastliyorsunuz, okurken konu konuyu aciyor zaten.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj Reczebb » 15 Nis 2020, 01:09

sieger yazdı:Asil en sevilen kisisiniz, guzel konular ve tartismalar hep buradan cikiyor. Benim icin en faydali olan bilgiye ulasma yonteminden baslayayim. nedefn holy trinity diye bir sey var? Neden bunlar pahali? Bunu ararken yuzlerce bilgiye yuzlce forum basligina rastliyorsunuz, okurken konu konuyu aciyor zaten.

Minimal tasarımlara bakarken Nomos ile karşılaşmam ve bu basit saat neden pahalı böyle diye başlayan süreç:)) Heralde google'da ilk olarak "neden bazı saatler pahalıdır?" diye arama yapmışımdır:)
“Saatin kendisi mekân, yürüyüşü zaman, ayarı insandır.”
Kullanıcı avatarı
Reczebb

Mesaj hsynktn » 15 Nis 2020, 01:23

sieger yazdı:Asil en sevilen kisisiniz, guzel konular ve tartismalar hep buradan cikiyor. Benim icin en faydali olan bilgiye ulasma yonteminden baslayayim. nedefn holy trinity diye bir sey var? Neden bunlar pahali? Bunu ararken yuzlerce bilgiye yuzlce forum basligina rastliyorsunuz, okurken konu konuyu aciyor zaten.
O zaman buradan başlayayım :))

Teşekkür ederim herkese, hosbulduk

STK-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
hsynktn

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners