TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Big Crown Almalı mıyım?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris Big Crown Almalı mıyım?

Mesaj sertac » 22 Şub 2020, 22:13

Herkese merhabalar,

Sizler gibi saat konusunda uzman olan insanlara danışmak istediğim bir konu var.
Bir adet Rolex Submariner-Date, Ref:116610LN ve Rolex 2014 Datejust II Azzurro Blue Roman, Ref:116334 saatlerim var.

ORIS'in Big Crown Paslanmaz Çelik-Mavi kadran(Resmini de ekleyeceğim) modelini çok beğendim ama alıp almama konusunda kararsızım.
Sizce doğru bir yatırım mı? Bu saati almak ne kadar doğru? Ve 2. el pazarı bu saat için nasıldır?

Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkürler.

Resim
Kullanıcı avatarı
sertac

Re: Oris Big Crown Almalı mıyım?

Mesaj eyimen » 23 Şub 2020, 01:52

Oris ve yatırım kelimeleri yanyana çok iyi durmuyor :D
Siz Rolex'e devam edin en iyisi..
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj argn » 23 Şub 2020, 01:56

Garajda iki adet ferrari var, ve siz BMW almayı mı düşünüyorsunuz ? :lol:
Kullanıcı avatarı
argn

Mesaj moy » 23 Şub 2020, 10:35

Belirli markalar dışında yapılan kullanılmamış saat alımları satışta genellikle kayıp yaşanıyor.
Ben sizin yerinizde olsam, 2 çelik saatin yanına bir çelik saat daha eklemek yerine farklı materyalden üretilmiş bir saat eklerdim.
Misal bronz, titanyum, altın vb gibi. İkinci bir tercihim farklı komplikasyonu olan saatlere yönelirdim.Kronometre, ikinci saat dilimi göstergesi, rezerve göstergesi vb. olan modellere.
Bu tür etmenler elimdeki ki saatlerden daha alt segment bir saat kullanırken ondan çabuk sıkılmamamı sağlar.
Bende araçlardan örnek vereyim garajda 2 adet range rover dururken vw golf alınacaksa R modeli olmalı :thumbup:
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj EnderE » 23 Şub 2020, 10:38

Yatırım için çok kötü bir seçenek olur. Saatin faturası kesildiği an %30 zarar edersiniz.

Evet garajda 2 Ferrari var ve haftada bir taşradaki mandıraya gitmeniz icab adiyor ise bmw fazla bile gelir Ford ranger filan almak icab eder.

Koleksiyon çeşitliliği güzel şey aslında. Burada da aynı kutuda hem alange, patek, RM hem de casio sahibi olan insanlar var.

Değer kaybetme kısmı eğer çok irrite ediyor ise bu tip saatleri ikinci el alıp o kaybı telafi edebilirsiniz. Ama sıfır araba kokusu diye bir şey var ya o hissiyat sıfır saatlerde de var.
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj danGerfuLL » 23 Şub 2020, 13:09

Saatin keyfini surmek istiyorsaniz alin kullanin. Yatirim amacli diyorsaniz Oris bu konuda maalesef Rolex gibi ustune deger katan bir marka degil.

Yakin zamanda cok iyi kondisyonda bir tanesini forum ici satmistim. Arkadasimin saati idi 1 2 gun test amacli kullandim zaman tutma bakimindan, gayet guzel kolda durusu da.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
En son danGerfuLL tarafından 23 Şub 2020, 16:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj Cruciatus » 23 Şub 2020, 13:25

Kötü bir yatırım bile diyemem, Oris ile yatırım yapılmaz.. Saati sevdiyseniz takarsınız o kadar. Ki güzel bir saat o da ayrı bir konu. Satacağınızda da %30-%45 değer kaybı arasında bir yerlerde satarsınız.. Yatırım amaçlı saat koleksiyonu yapacaksanız Rolex’ten şaşmayın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Cruciatus

Mesaj hknmtn » 23 Şub 2020, 15:15

Benim gözlemim Orisin bu modeli neredeyse %40 değer kaybediyor. İkinci el temiz uygun fiyatlı bulursanız hem değer kaybınız aza iner hem de hevesinizi alırsınız diye düşünüyorum. Maddi yönden bir kaç bin tl sizi zorlamayacaksa sıfır da tercih edilebilir ancak yatırımlık olmadığı görüşündeyim. Neticede bir Patek değil.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 181 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners