TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat camlarındaki AR kaplama hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat camlarındaki AR kaplama hakkında

Mesaj MrPandül » 14 Şub 2020, 00:21

Herkese selamlar , saatlerde ki AR kaplamanın camı temizlerken çıkma ihtimali var mı ? Yada bir camı sonradan AR kaplama yapabilir miyiz ? forumda detaylı bilgi bulamadım gözümden kaçmışsa affedin , teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
MrPandül

Re: Saat camlarındaki AR kaplama hakkında

Mesaj justaguy » 14 Şub 2020, 01:09

Benim bildiğim, AR kaplama iki taraflı ise, dış yüzeydeki kaplama isteğe bağlı olarak komple kaldırılabiliyor (örneğin kaplamada göze batan çizik vs. varsa)

Bunun dışında, AR kaplama sonradan yapılamıyor. Eğer AR kaplama olan bir saatiniz varsa ve bir şekilde AR kaplamaya ihtiyacınız varsa tek yolu camı değiştirmek.

Zamanında yaptığım bir araştırmadan aklımda kalanlar bu şekilde, yanlışım varsa üstadlar zaten düzeltir. Selamlar :champ:
Kullanıcı avatarı
justaguy

Mesaj MrPandül » 14 Şub 2020, 13:37

Ben sanırım camı temizlerken AR kaplamayı yanlışlıkla sildim cam da hala mavi yansıma ışıkları var ama herhalde kaplama zayıfladı diye düşünüyorum yada paranoyak oldum :()
En son MrPandül tarafından 14 Şub 2020, 13:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
MrPandül

Mesaj görkemk » 14 Şub 2020, 13:40

AR uygulanmamış bir camı sonradan AR kaplayabilirsiniz ama bu sıklıkla gözlük camlarına sonradan uygulanan ve ısı ile uygulanan bir işlem olduğu için camı tamamen saatin gövdesinden ayırmak ve tanıdık bir optikçi bulup özel rica ile yaptırabileceğiniz bir işlem

optikçilerin uyguladığı AR kaplamalar mavi yeşilimsi bir yansıma yapmaya daha meyillidir

eskiden çok güzel bir ürün vardı glare buster diye bu televizyon camlarına sıkılarak ısıl işlem uygulamadan kullanılan bir tür ar kaplamaydı ama bir anda silindi igtti uzun süre önce artık bulmak mümkün değil bulan arkadaş olursa lütfen banada haber versin

https://www.youtube.com/watch?v=qnKfveyrBA4
https://www.amazon.com/Glare-Buster-Anti-Glare-Reflective-Coating/dp/B0006FYKSW

yine kendi uygulayabileceğiniz ar kaplamalar satılmakta ama camı kasadan söküp belli ısıda frınlayarak sabitlendiği için evde uygulaması pratik olmayan şeyler

daha önce uygulanan bir ar kaplamayı söküp efektif bir şekilde yeniden ar kaplamak ise ne yazıkki çok zor camı yeniden sipariş etmek daha mantıklı seçim olacaktır
Kullanıcı avatarı
görkemk

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 218 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners