Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Türkiye'de saat mi üretiliyormuş ? Bizim niye haberimiz yoksa ? Yoksa saate benzer parçalar ihraç edildiği ülkede yüksek vergi dilimine takılmasın diye getip kodları değiştirilerek saat ihracatı mı yaptık deniliyor? yada daha kötüsü çar çöp saatler yüksek tutardan ihraç edilip kdv iadesi mi alınıyor ?
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
hem de isvicrenin 1/10u neredeyse. yok rtik, bence bu is, pimapenlerin yuksek teknoloji urunu olarak sayilip, sonra biz yurt disina cok yuksek miktarda yuksek teknoloji urunu satiyoruz, denmesine benzer bir durumdur.
Aynen, kaynak AA ve TÜİK, şu an ülkedeki en güvenilmeyecek iki kurum heralde. Türkiye'de saat üretimi yapılmıyor, ama Türkiye sahte(replika) saat konusunda zirvede:
hahahaha yoksa benim ofis a sattığım bronz çubukları saat olarakmı saydılar hahaha. Valla gülerim. Hoş ben sadece 120 000 eurluk ihracat yaptım geri kalan 30 küsür milyon kimden. Kesin deri kayışlardır adım gibi eminim.
Deri konusunda Türkiye ilerde, derileri satmışlardır.
Benim anlayabildiğim kadarıyla,Wainer,quantum,nacar gibi Türk şirketlerinin sahip olduğu markalar var.Tasarımı burada yapıp saatleri Çin,Hong kong gibi yerlerde ürettiriyorlar.Saatler birçok ükleye ihraç ediliyor.Aynı saatler ithalat kaleminde de yer alıyordur tabii.Esasında dizayn ihraç ediliyor gibi bir durum sanırım.