TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2000 TL Bütçe İçin Automatic Chrono Date Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2000 TL Bütçe İçin Automatic Chrono Date Saat Tavsiyesi

Mesaj msturan » 23 Mar 2011, 23:26

Hmm anladım, teşekkürler clk, bu bana ödenecek değer tarafından hiç bakmamıştım olaya.. Risk var yani.. Avrupaya zor olsa da asya'da kestirmek hiç zor olmuyor açıkçası..
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Tolgi06 » 23 Mar 2011, 23:30

emre08 gümrük hakkında gereken herşeyi söylemiş.
Bir ilave ise sen kutunun üzerindeki fiyatı 150 euro altı göstersen bile gümrüğe takılabilir.Gümrükte bu işlerle ilgili araştırma yapan bir takım var galiba.Biz seiko coutura kinetic alırken ürünün üzerine 90 dolar yazdırmıştık ama saat yinede gümrüğe takıldı ve paypal çıktısıyla gidip %20 vergi ödedik ve ordaki bayan fiyat araştırması yapan ufak bir grupları olduğunu söyledi.Yani gümrük işi biraz şans işi.
msturan kurmalı ile otomatik arasındaki fark şu:
otomatikte saat kolunda olduğu sürece senle beraber hareket edeceği için durmaz, çalışır(rotor hareket ettiği için saat enerjisini temin eder) fakat kurmalıda sen saati sürekli taksan bile belli bir süreden sonra saat çalışmaz(kurduğunda depolanan enerji bitince durur yani) bu durumda saati tekrar kurman gerekir.Yani diyelim saatin 46 saat güç rezervi var.Bu durumda senin saati her 46 saatte bir kurman gerek.Eğer birisini çok sayıda saati varsa yeni saatlerini kurmalı alması mantıklı(her saati belli periyotlarla takacağın için onu sadece o saati takınca kurarsın) ama saat sayın azsa(ki bildiğim kadarıyla sen yeni başladın saat almaya) otomatik alman daha mantıklı.Sonuçta saati sürekli kullancaksın.Yani en azından kurmakla uğraşmazsın
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Emre » 23 Mar 2011, 23:30

msturan yazdı:Kurmalı ama, hiç düşünmemiştim kurmalı saat :D
Biraz da kurmalı saat konseptine alışmam gerekecek sanırım.. Farkları nelerdir otomatikle, teknik olarak?

Kurmalida saat hareket ettikce de kurulmuyor, manuel kurmak gerekiyor. Soyle diyelim, eger yalnizca bi saat alip surekli onu takacaksaniz automatic daha avantajli ama 4-5 saatiniz olacak ve aralarindan tercihinize gore takacaksaniz saatlerinizi, arada cok da fazla fark kalmiyor. Tabi saatlerinizi canli tutmak icin elektrikli saat kutulari var, saatinizi surekli hareketli tutuyor.

Ayrica, ticaret yaptiniz dogrudur lakin yine de forumda bi arama yapmakta fayda var derim ;) clk'nin da dedigi gibi bu tur islerde yapilan kurnazliklarin size geri donusunun sancili olmasi ihtimali yuksek.

edit: tolgi06 noktayi koymus :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj drk » 23 Mar 2011, 23:32

tolgi06 yazdı:...ordaki bayan fiyat araştırması yapan ufak bir grupları olduğunu söyledi.Yani gümrük işi biraz şans işi...

Google'dan marka, model ismi girip fiyat bakan birileri oluyor genelde.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj msturan » 23 Mar 2011, 23:38

Çok büyük şeylerle raksettiğimi anladım şimdi :shock:
Çok teşekkürler kurmalı saat açıklamaları için, zaten kurmam gerektiğini biliyordum da yine de yeni bilgiler kapmış oldum :) Ve sizin de dediğiniz gibi otomatik bana daha mantıklı olur o zaman..
Model önerisi alabilirim daha, önermek isteyen varsa üstadlar :D Malumunuz daha 3 ayım var ve çook model bakma şansım var :D
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Tolgi06 » 23 Mar 2011, 23:39

Birebir acısını çekmiş biri olarak evet drk.En son gittiğimdede 3-5 kişi başka bir ürün için araştırma yapıyordu.Şans faktörü ve zamanlamada önemli.Eğer bayram önceleri filan alınırsa saatler genelde takılmıyor(gümrük kanunundada bayram ve yılbaşı önceleri limitlerin artırıldığı belirtilmiş).Bayram öncesi velatura kinetic almıştım takılmamıştı :D .Ne sevinmiştim ama...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj msturan » 23 Mar 2011, 23:48

Aslında 3 ay bekledikten sonra en yakın bayrama kadar da beklenir ya :P
Neyse abartmıyım :D
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Emre » 23 Mar 2011, 23:48

drk yazdı:
tolgi06 yazdı:...ordaki bayan fiyat araştırması yapan ufak bir grupları olduğunu söyledi.Yani gümrük işi biraz şans işi...

Google'dan marka, model ismi girip fiyat bakan birileri oluyor genelde.

Ve de bu tipler cikan sonuclardan yuksek olan fiyatlari tercih ediyor genelde.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners