TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tamircisi Terörü Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Tamircisi Terörü Hakkında

Mesaj Gs1905 » 18 Eyl 2016, 00:35

arkadaşlar rolex submariner için kordon değişimine ve pin çıkarmak için gerekli bütün aparatlar nelerdir ve bergeon 6825 yada 7825 rolex submariner bilezikte çalışır mı? bilezik ve pin değişimi için almam gereken aparatlar hepsi nelerdir yardımını olursanız memnun olurum bir defa bilezik değiştirdim saatçi de çiziğe sebep oldu [emoji35]artık kendim değiştirmek istiyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj Khan » 18 Eyl 2016, 00:40

Bergeon 6767f. Af swiss pin remover. Bu ikisi yeterli olur. Kolay gelsin
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Gs1905 » 18 Eyl 2016, 00:54

Nethiustr yazdı:Bergeon 6767f. Af swiss pin remover. Bu ikisi yeterli olur. Kolay gelsin

teşekkürler çok el becerim yoktur çizmekten korkuyorum bergeon 6825 ve 7825 var bu iki ürünü kullanmak sizce 6767f kolay mıdır zor mudur?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj Khan » 18 Eyl 2016, 07:40

Hepsi oldukça kolay :) dikkatli olmakta yarar var
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Reczebb » 25 Ara 2019, 12:15

Eski bir paylasimi hortlatmis olacagim ama buraya yazmayi uygun gördüm. Saatlerimi genelde kendi kordonlari ile kullaniyorum. Kordon degistirme pek yapmam. Gecenlerde birkac tane kordon alip biraz degisiklik yapayim dedim. Sonra bunu kendim de yaparim ufak bir is için saatciye gitmeyeyim diye youtube'dan acip ogrendim ve sirkeciden 5 tl'ye aldigim minik bir aparatla sorunsuz hallettim. Youtube videolarinda daha once bahsedildigi gibi ayrintili ve koruyucu yontemlerle anlatiliyor. Birkac gun önce evden uzakta olmam dolayisyla bir kordonu saatcide değiştirme gafletinde bulundum ve gözümün önünde luglari çizdi.

Aslinda ise baslamadan once "aman ustam dikkatli olalim" falan diyecektim ama ustanin yasina ve dukkanin eskiligine hurmetten birsey demedim. Alınıp bozulacagini düşündüm. Işi yaparken cizilecegini de ayan beyan gördüm. Metal aparatla luglarin üst kismindan zorluyordu. Ama işte vermiş oldum. Bişey diyemedim. Sonra da haliyle canım sıkıldı.

Burada da gördüğüm kadariyla kordon degistirme, bakla cikartma isleri bazi ustalar tarafindan onemsiz, siradan görüldüğü icin fazla dikkat edilmiyor. Yada bu cizikler kabul edilebilir hasar olarak görülüyor. (Bu mantikla araba lastigi degistirmeye gittigimizde arabanin cizilmesini de kabul edelim mi?)

Muhtemelen de herkes forumda gördüğüm arkadaslar kadar hassas degil ve bu cizikleri cok önemsemiyor. Bazen de acaba isi yapanın kendisinden kordon/saat almadik baska yerden alip getirdik diye mi boyle hoyrat davraniyorlar diye düşünüyorum.

Diyeceğim odur ki, eğer bildiğiniz ve güvendiğiniz (ki forumda bahsedilen cok usta var) bir saatçi yada saat ustasi yoksa muhtemelen bu hassasiyet göz ardi edilecektir. O yuzden en iyisi fiyatları 5 ile 25 lira arasinda değişen bir aparat alıp; birkac video izleyerek bu işi kendiniz yapmanız. Mesela videolarda islem genelde luglarin alt kismindan yapilirken, cizilmesin diye bant yapistirilirken; saatci direkt tepeden daldı. Genç biri de değildi, cok uzun yıllardır kendim girmesem de dükkanını goruyorum.
Bakima yada tamire henüz saat vermedim ama referansi olmayan birine de asla gitmem.

Ufak bir mesele için uzun ve daha önce yazilanlari tekrarlayan bir paylasim oldu ama yazmak istedim.

SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
“Saatin kendisi mekân, yürüyüşü zaman, ayarı insandır.”
Kullanıcı avatarı
Reczebb

Mesaj görkemk » 25 Ara 2019, 13:58

citizen aqulandlerin metal bileziği için şu af pin removerdan lazım çok sert olur onlarınki. Gittim saatçiye adamda yok resmen ruhunu teslim etti çıkartana kadar. Elini kesti bişeylerle çakarak çıkarmaya çalıştı onların ucu kırıldı. Abi dedim başka bi alet lazım olmasın eminmisin. Benim ömrüm saatçilikle geçti bana mı öğretiyorsun dedi tam 45 dakka debindi durdu en son zar zor becerdi bi bakla daha çıkarmak lazım bol hala dedim bi 15 dakka daha debindi. Bide inatçılar anlamsız şekilde zevkle elindeki tüm sivri aletlerin ucunu kırmasını izledim bide başkası olsa kordonu paramparça ederdi dua et bana geldin dedi en sonunda :D :D :D

Resim

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj sieger » 25 Ara 2019, 14:44

Ustadim cok selamlar, eski bir konu ama yine de yeni arkadaslara genel bir yorum olsun. Bu konuda ben de cok dertliydim ve hatta bi ara eski saatlerden birinin arkasini baya cizmistim kordonu degistiricem diye, ama benim aceleciligimden oluyordu bu. Ozunde tavsiyem, cok sakin olmak, en azindan ustalasana kadar vakit ayirmak, ve gerekli onlemleri almak. Bu konuda en duzgun stabil youtubeda gordugum ornekleri de paylasayim, hepsi ayni adama ait, ki adamin 4 senelik saati bile ilk gunku gibi duruyor, cok hassas birisi, cok tavsiye ederim.

Nasil polishlenir: https://www.youtube.com/watch?v=olkd8Yz1pz0
Nasil temizlenir: https://www.youtube.com/watch?v=_ebgK9vGvEw
Kordon nasil degistirilir: https://www.youtube.com/watch?v=jdghqL7N_I8
Nasil degistirilir 2: https://www.youtube.com/watch?v=2eyF5490M48

Bu konuda en duzgun urunler de en azindan benim kullandiklarim arasinda bergeon. Biraz pahali ancak degiyor, cunku birkac tane aldim, o para verilmez diyerek, ama sonra 3-4 tane alip bir de bergeon aldim.

Alet cantasina alinacaklarda asla ucuza kacmama mantalitesini aynen burda da kullanmalisiniz, vardir ya, en iyisinden pense, en iyisinden anahtar kalemi falan alinmali.

Ve ozellikle bu konuda saatciye asla ama asla gitmeyin, benim anim da eski bir 39mm explorerla var, goturdum abi dedim ben acemiyim cizmek istemiyorum bu deri kordonu takar misin, zaten aldi, sahte bu de mi, guzel de yapamamislar dedi, bendeki ilk kirmizi alarm, hani gercekle sahteyi ayirt edemeyen bi saatciye nasil guvenicem bilemedim, ben de he oyle dedim, neyi inat edeyim sonucta, sonra bi tutusu var, dedim abi dur.. Aldim ciktim geri korkudan. Bu konuda en iyisi guzel onlem alip, sakince evde yapmak. :champ:
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj SelAc » 25 Ara 2019, 18:16

Geçtiğimiz günlerde orient marka bir saatimi tamir için Sivastan Aslan Saat servisine gönderdim. 43 gün sonra saat elime ulaştı. Saati teslim alınca kontrol ettim. Arka kapak açılırken kaydırmışlar her yerinden çizdirilmiş. Cam kapaktan görünen rotorda kocaman parmak izi var. Kadranda üç tane toz zerresi kalmış. Takvim 24:00 dan 20 dk önce değişiyor. Yakından inceledim kollarda kılcal çizikler var. Hangi birini söylesem. E posta gönderdim. Tekrar gönderin dediler. Herhalde bu sefer saati pert ederler diyerek saati göndermedim. Rotoru ve kadranı ben temizledim. Takvim ayarı için kolları tekrar söktürmekte kararsızım. Kolların daha fazla çizilmesini istemiyorum. Çizik kapak yanıma kar kaldı. Diyeceğim o ki servislerin işçilik kalitesinden de fazla emin olmayın. Dünya çapında markanın ülkemizdeki servisi mahalle saatçisinden daha özensiz.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: depechemode, Google [Bot], ringrang ve 220 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners