TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sürat kargo hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sürat kargo hakkında

Mesaj braveagle72 » 24 Kas 2019, 11:40

İkinci el alımlarda şayet varsa kutulu, faturalı,deneme şansımın olduğu, orjinalliğini teyit ettirebilirsem teyit etttirerek ürün almaya çalışıyorum.
Sayın "moy" un da belirttiği gibi bir anlaşma da yapılabilir satıcı razı olursa. Alacağım ürünün orjinalliği ve çalışması dışında çalıntı olma olasılığı da göz önüne alarak sadece ucuz olması tek kriterim değil. ikinci el satın aldığım Orient Ray'im hem kutulu, hem faturalı, hem de satıcının da rızasıyla bir Orient bayiine göstererek almıştım.
Kullanıcı avatarı
braveagle72

Mesaj braveagle72 » 24 Kas 2019, 11:43

Mandos yazdı:
braveagle72 yazdı:
Mandos yazdı:Alım satım işlerinde mutlaka karşı ödemeli çalışın. Kargo benden ilanınız için karşı taraftan kargo ücreti eksik havale yapmasını isteyin. Ödeme almak zorunda oldukları için başkasına vermiyorlar genelde. Aksi durumda her kargo güvenliğe bırakıp gidiyor. İçeriği de önemli değil pasaportumu bile güvenliğe bırakıp gittiler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yalnız karşı ödemeli yapabilmeniz için de bildiğim kadarıyla kargo firması ile anlaşmanız olmanız lazım. Anlaşma olmadan karşı ödemeli gönderemezsiniz

Geçtiğimiz ay gönderdim 3-4 tane. Yurtiçi ve PTT den. Bu ay değişmiş ya da şubeye özel olabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bir saat yollamak istemiştim ancak ne özel kargo ne de Ptt karşı ödemeli kabul etmemişti.Şubeden şubeye değişiyor mu bilemiyorum. Benim kargo da çalıştığım yıllarda anlaşmalı firmalar haricinde kabul edilmiyordu. Şayet yolladığınız kişilerin anlaşması varsa kargo firması ile kabul edilmiş de olabilir
Kullanıcı avatarı
braveagle72

Mesaj Maradona » 24 Kas 2019, 12:20

Bunca yıldır hiçbir yerde karşı ödemeli kargo sıkıntısı yaşamadım... İlk kez duyuyorum...
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj kilimanjaro » 24 Kas 2019, 13:06

Sürat kargo Ankara x şubesinde kargo paketimi alirken yasadigim bir diyalog

Ben: Neden kimligimi sormadan kargoyu verdiniz?
Gorevli : 4 yildir burada calisiyorum boyle bir soruyla karsilasmadim.
Ben: Hayirli isler

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Xhantos » 24 Kas 2019, 13:34

Maradona yazdı:Bunca yıldır hiçbir yerde karşı ödemeli kargo sıkıntısı yaşamadım... İlk kez duyuyorum...

Ben de. Acaba sadece kargo ücreti değil de tüm ücretin kargo şirketi tarafından tahsil edilmesi mi 'anlaşma gerekiyor' derken kastedilen.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj braveagle72 » 24 Kas 2019, 14:22

Xhantos yazdı:
Maradona yazdı:Bunca yıldır hiçbir yerde karşı ödemeli kargo sıkıntısı yaşamadım... İlk kez duyuyorum...

Ben de. Acaba sadece kargo ücreti değil de tüm ücretin kargo şirketi tarafından tahsil edilmesi mi 'anlaşma gerekiyor' derken kastedilen.

Sadece kargo ücreti. Anlaşma yoksa gönderemezsiniz demişlerdi. Yüz yüze görüşmeden ürün alıp satmıyorum sahışlara. Bir keresinde bir saatim için ilan koymuştum. İzmir'den birisi istedi. Israrla parasını havale yapayım gönderin dedi. Varsa İstanbul'da tanıdığınız elden vereyim, kaybolur bir sıkıntı olur dedim. Yok gönderin dedi. Kargo ücreti + saat bedelini yolladı PTT den gönderdim. En iyisi imkân varsa yüzyüze görüşerek almak
Kullanıcı avatarı
braveagle72

Mesaj sedir » 24 Kas 2019, 14:24

Kargo firmalarının iş yükü arttıkça sevinip gelişeceklerine gerilemeye başladılar. Ben de önde geldiğini düşündüğüm Yurtiçi Kargo ile ilgili henüz sonuçlanmamış sorunumu aktarayım. Görüşleriniz yardımcı olabilir.
Bir internet alışverişi yaptım. Kargo İstanbul'dan yola çıktı. Kayseri'ye geldi. Takip ediyorum. Adresime uygun olan her zamanki şubeye gönderilmemiş.
Şubeden bir bilgisayar komutlu telefon aldım.
Kargonuz X şubededir. Gelip alın.
Gitmedim.
SMS geldi. X şubesi hergün dağıtım yapmaz. Dağıtım günü bekleniyor.
Bekledim.
Siz dağıtım alanımızda değilsiniz. Kargonuzu Y şubesine yönlendirdik. (Not Y şubesi de adresine uygun değil)
Y şubesinden bilgisayar komutlu telefon: Kargonuz Y şubesinde gelip alın.
Gitmedim.
Y şubesi dağıtıcı elemanı telefon etti. Sizin bu adres neresi? Öyle bir adres ki, İstanbulda birine Birinci Boğaz Köprüsü nerede diye sormaya eşit. (aşağıdaki fotoğrafta Y şubesinin adı çıkmıyor nedense onu görüntülememişler. ERCİYES adlı bir şubeye daha gitti oysa ki)
Kızdım. Size ben adres mi öğreteceğim dedim. Adresi okuttum. Doğru imiş. Telefonu kapattım.
Y şubesi yazdı. Alıcı adres sorunu teslim edilemedi.
Haydaa. dayanamadım Y şubesini aradım. Akıllı biri çıktı telefona. Sizin adres için Z şubesine gönderilmesi gerekli. Yanlış olmuş Yönlendiriyorum dedi.
Şükür dedim. Y şubesine yönlendirildi.
Y şubesinde bilgisayar komutlu telefon: Paketini gelip alın.
Gitmedim.
Dağıtıma çıktı. Paket geldi. Adresteki elemanımı tembihledim. Günlerdir dolaşan bir kargo. Aç kontrol et. Kırık dökük yoksa teslim al.
Dağıtıcı gelmiş. Paketi açtırmam. Açarsanız teslim aldınız sayarım.
Sonuç paketi açıp kontrol etmemize izin verilmediği için kargo geri gidiyor.
Resim
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Xhantos » 24 Kas 2019, 14:36

sedir yazdı:Kargo firmalarının iş yükü arttıkça sevinip gelişeceklerine gerilemeye başladılar. Ben de önde geldiğini düşündüğüm Yurtiçi Kargo ile ilgili henüz sonuçlanmamış sorunumu aktarayım. Görüşleriniz yardımcı olabilir.
...

Çok ayrıntıya girmeden yazayım,

Teoride, siz yüzde 1000 haklısınız.

Pratikte, Yurtiçi kargo'dan bu kadar yüksek beklentiniz olması gerçekçi değil. Gönderinin şehrinizde bir şubeye ulaşıp sizi aramaları bile aslında takdire şayan bir durum.

Sonuçta, mağdur olan yine sizsiniz. Çözüm yok :(
Kullanıcı avatarı
Xhantos

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Anpilfan ve 237 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners