Kargo firmalarının iş yükü arttıkça sevinip gelişeceklerine gerilemeye başladılar. Ben de önde geldiğini düşündüğüm Yurtiçi Kargo ile ilgili henüz sonuçlanmamış sorunumu aktarayım. Görüşleriniz yardımcı olabilir.
Bir internet alışverişi yaptım. Kargo İstanbul'dan yola çıktı. Kayseri'ye geldi. Takip ediyorum. Adresime uygun olan her zamanki şubeye gönderilmemiş.
Şubeden bir bilgisayar komutlu telefon aldım.
Kargonuz X şubededir. Gelip alın.
Gitmedim.
SMS geldi. X şubesi hergün dağıtım yapmaz. Dağıtım günü bekleniyor.
Bekledim.
Siz dağıtım alanımızda değilsiniz. Kargonuzu Y şubesine yönlendirdik. (Not Y şubesi de adresine uygun değil)
Y şubesinden bilgisayar komutlu telefon: Kargonuz Y şubesinde gelip alın.
Gitmedim.
Y şubesi dağıtıcı elemanı telefon etti. Sizin bu adres neresi? Öyle bir adres ki, İstanbulda birine Birinci Boğaz Köprüsü nerede diye sormaya eşit. (aşağıdaki fotoğrafta Y şubesinin adı çıkmıyor nedense onu görüntülememişler. ERCİYES adlı bir şubeye daha gitti oysa ki)
Kızdım. Size ben adres mi öğreteceğim dedim. Adresi okuttum. Doğru imiş. Telefonu kapattım.
Y şubesi yazdı. Alıcı adres sorunu teslim edilemedi.
Haydaa. dayanamadım Y şubesini aradım. Akıllı biri çıktı telefona. Sizin adres için Z şubesine gönderilmesi gerekli. Yanlış olmuş Yönlendiriyorum dedi.
Şükür dedim. Y şubesine yönlendirildi.
Y şubesinde bilgisayar komutlu telefon: Paketini gelip alın.
Gitmedim.
Dağıtıma çıktı. Paket geldi. Adresteki elemanımı tembihledim. Günlerdir dolaşan bir kargo. Aç kontrol et. Kırık dökük yoksa teslim al.
Dağıtıcı gelmiş. Paketi açtırmam. Açarsanız teslim aldınız sayarım.
Sonuç paketi açıp kontrol etmemize izin verilmediği için kargo geri gidiyor.

Vakit nakittir.