TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Calvin Klein saatler nasıldır?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Calvin Klein saatler nasıldır?

Mesaj Xhantos » 22 Kas 2019, 16:34

Maradona yazdı:Allah başka dert vermesin... [emoji16][emoji56][emoji120]

En sevdiğim karikatürlerdendir :)

Resim
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj azizkaya » 22 Kas 2019, 16:51

Xhantos yazdı:
Maradona yazdı:Allah başka dert vermesin... [emoji16][emoji56][emoji120]

En sevdiğim karikatürlerdendir :)

Resim
Mlm Cengiz Hocam "Oris 65'in dome camı başımı döndürüyor." dediğimde yollamıştı aynı karikatürü.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj hb8 » 22 Kas 2019, 16:55

Xhantos yazdı:
azizkaya yazdı:
Xhantos yazdı:
hb8 yazdı:
Xhantos yazdı:Squarely'nin Siyahı ABT Saat'te 1241TLye satılıyor.

Ben de genel tasarımı beğendim, neyse ki üzerinde 60 işareti var, orasında 60 yazan bir saati, isterse GS marka olsun ki en beğendiğim markadır, bana üstüne para verseniz almam, kullanmam :)

60 işareti derken şu kırmızı yazılı saniye rakamlarını mı diyorsunuz

Evet. Kişisel takıntı da diyebilirsiniz ancak oradaki rakamları ben 'yer işareti' olarak algılıyorum, yani 05 yazan yer, 5 saniyenin/dakikanın bittiği, 6. saniye ya da dakikanın başladığı yeri gösteriyor, 5 ve 6 arasında 'altıncı' dakika ya da saniye var (Bana göre 05 'beşinci' değil 'beş' anlamında orada).

Başka deyişle saniye kolu 05 işaretine geldiğinde saniye 5tir ama 60 işaretine geldiğinde saniye 60 değildir, çünkü 60 diye bir saniye yoktur, dakika ilerlemiştir onun yerine... (neyse ki 12 diye bir saat var, üzerinde 24 yazan bir saate de dokunmam aynı şekilde).

Böyle 1-2 kişisel takıntı nedeniyle o kadar çok kar ettim ki, seviyorum takıntılarımı :D

Üstadım, big zero için ne diyorsunuz?
Ben de de oluyor böyle takıntılar. Sırf günü göstermiyor diye alpinist'i elden çıkardım. Şimdi pişmanım ama tekrar alsam yine gözüme batacak günün olmaması. Aynı şekilde saat 3 yönü dışında tarih ve gün göstergesi sanki yamuk duran bir tablo gibi geliyor.

Eğer bir sayı olacaksa, başlangıç noktasında 0 olmalı aslında, yani big zero doğru olanı, 12yi tolere ediyorum ben :)

Bir 'özelliğin' eksikliğini hissetmek bir tür, olan bir 'özelliğin' biraz değişiğini istemek başka tür, bir 'özelliğin' olmamasını istemek diğer bir tür takıntı ama olan bir 'özellik' düpedüz bir yanlışlık ya da bariz hata olarak görünüyorsa en kötüsü o bence.

Benim ideal saatimde saat - dakika - saniye hariç hiçbir komplikasyon bulunmuyor. Ben tarih/gün penceresinin her türünü 'dayanarak/tolerans göstererek' kullanıyorum.

Ama en büyük tasarruf ettiren takıntım 'ters lolipop' saniye kollu saat kullanamamam :D (Özetle, orada fosforun saniyeyi göstermemesi benim için oyunu bozan detay oluyor).

Aslında düşününce benim de (henüz takıntı seviyesinde olmasa da) rahatsız olduğum detaylar oluyor. Ters lolipopu ben de sevmiyorum mesela. Kolların kadrana göre çok kısa olması. Bir de çapı çok büyük saatleri başkasında görsem bile hoşuma gitmiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
hb8

Mesaj Ankthas » 22 Kas 2019, 18:21

Xhantos yazdı:
azizkaya yazdı:
Xhantos yazdı:
hb8 yazdı:
Xhantos yazdı:Squarely'nin Siyahı ABT Saat'te 1241TLye satılıyor.

Ben de genel tasarımı beğendim, neyse ki üzerinde 60 işareti var, orasında 60 yazan bir saati, isterse GS marka olsun ki en beğendiğim markadır, bana üstüne para verseniz almam, kullanmam :)

60 işareti derken şu kırmızı yazılı saniye rakamlarını mı diyorsunuz

Evet. Kişisel takıntı da diyebilirsiniz ancak oradaki rakamları ben 'yer işareti' olarak algılıyorum, yani 05 yazan yer, 5 saniyenin/dakikanın bittiği, 6. saniye ya da dakikanın başladığı yeri gösteriyor, 5 ve 6 arasında 'altıncı' dakika ya da saniye var (Bana göre 05 'beşinci' değil 'beş' anlamında orada).

Başka deyişle saniye kolu 05 işaretine geldiğinde saniye 5tir ama 60 işaretine geldiğinde saniye 60 değildir, çünkü 60 diye bir saniye yoktur, dakika ilerlemiştir onun yerine... (neyse ki 12 diye bir saat var, üzerinde 24 yazan bir saate de dokunmam aynı şekilde).

Böyle 1-2 kişisel takıntı nedeniyle o kadar çok kar ettim ki, seviyorum takıntılarımı :D

Üstadım, big zero için ne diyorsunuz?
Ben de de oluyor böyle takıntılar. Sırf günü göstermiyor diye alpinist'i elden çıkardım. Şimdi pişmanım ama tekrar alsam yine gözüme batacak günün olmaması. Aynı şekilde saat 3 yönü dışında tarih ve gün göstergesi sanki yamuk duran bir tablo gibi geliyor.

Eğer bir sayı olacaksa, başlangıç noktasında 0 olmalı aslında, yani big zero doğru olanı, 12yi tolere ediyorum ben :)

Bir 'özelliğin' eksikliğini hissetmek bir tür, olan bir 'özelliğin' biraz değişiğini istemek başka tür, bir 'özelliğin' olmamasını istemek diğer bir tür takıntı ama olan bir 'özellik' düpedüz bir yanlışlık ya da bariz hata olarak görünüyorsa en kötüsü o bence.

Benim ideal saatimde saat - dakika - saniye hariç hiçbir komplikasyon bulunmuyor. Ben tarih/gün penceresinin her türünü 'dayanarak/tolerans göstererek' kullanıyorum.

Ama en büyük tasarruf ettiren takıntım 'ters lolipop' saniye kollu saat kullanamamam :D (Özetle, orada fosforun saniyeyi göstermemesi benim için oyunu bozan detay oluyor).

Hocam tam sizlik saat:

Resim
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Xhantos » 22 Kas 2019, 20:15

Benim için fiyat da gözönüne alındığında, 3 saatlik koleksiyonda, ideal saatlerden birisi, GS SBGW231:
Resim
(Foto WUS'ten biryerden çalıntıdır).

Gün, tarih, ıvır zıvır yok. Otomatik de değil, kurmalı, 3 gün rezervli. Şık ve mağrur ama aynı zamanda mütevazı.

https://www.grand-seiko.com/us-en/collections/sbgw231g
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj lazisky » 22 Kas 2019, 22:20

hozburun yazdı:
Eterna yazdı:Bir moda markası olduğu için saat tercihlerinde ilk sıralarda değil tabii. Ama swiss made sonuçta. Ve Swatch grup bünyesinde çok kaliteli saat markalarının arasına atmış kendini. Safir camlı, eta makinalı modelleri var. Benim beğendiğim saatleri de var. Eşime pilli bir tane seneler önce aldık. Çok severek kullanıyor.

Şu aşağıdaki saati hep beğenmişimdir. Almak takmak isterdim.

Daha önce yurt dışından alışveriş yapmadım Hasan bey siz tecrübelisiniz böyle bir saat için ne kadar vergi kargo vs öderim acaba?

Resim

179 USD nasıl Eterna ?

https://www.ashford.com/us/watches/calv ... 10150&so=4
Kullanıcı avatarı
lazisky

Mesaj hozburun » 23 Kas 2019, 09:59

179 usd ye ek olarak 30usd civarı kargo ve 35 usd civarı gümrük vergisi ödersiniz adresinize teslim olur.

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj lazisky » 23 Kas 2019, 10:05

hozburun yazdı:179 usd ye ek olarak 30usd civarı kargo ve 35 usd civarı gümrük vergisi ödersiniz adresinize teslim olur.

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim bilgilendirme için
Kullanıcı avatarı
lazisky

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 219 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners