TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Mesaj samuray » 15 May 2017, 15:15

Saatleri çok severim ama sayısı sınırlıdır ve tabiki max vereceğim fiyatta. Daha çok işlevsel saatleri severim.
Lakin Silah koleksiyonum var eski bir asker oldugumdan ötürü çok ilgiliyim. Burda yanlış anlaşılmasın ama borca girerek bile silah almışlıgım olmuştur hayatımda. İnsanlar ne gerek var bu kadar silaha bir tanesi yetmiyormuş bir durum olsa diyor, laf anlatamıyorsun bir durum için değil ama materyale olan obsesivlikten bu satın alma. Amerikada olsaydım ve iyi bir gelirim olsaydı işlevsel saat koleksiyonuda yapardım. Ama Türkiyedeyim :) İnsanlara laf anlatmakla hayat geçmez yaşlanırsın. Hayat sizin hayatınız bunu istediğiniz gibi yaşayın gitsin. Zaten hepi topu max 80 sene yaşanıyor bununda en güzel seneleri toplasan 20 30 yıl etmiyor. Etrafımız ölüm dolu yaşayın nasıl yaşayabiliyorsanız. Çok arkadaşımı ebediyete yolcu ettim kimi tutumlu kimisi savruk, kimi 18 yaşında kimi 40 yaşında ölüp gidiliyor işte yormayın kendinizi başka insanların sözleriyle.
Kullanıcı avatarı
samuray

Mesaj ozanxos » 15 May 2017, 21:57

Saat almak için öğrenciyken kyk kredisi çekmiş biri olarak diyorum saat kesinlikle zevk işi . Yatırım aracı değil . Yani biz insanlar nelere para veriyoruz en basit örnek sırf güzel bir kahvaltı yapabilmek için kmlerce yol yapıyoruz onun yakıtı üstüne kahvaltı ücreti derken yüzlerce TL para gidiyor . Ama sonuç olarak bunların hepsi zevk ve mutlu oluyoruz . Şahsen bir insanı mutlu eden şeylere para harcanması kadar mantıklı birşey yok bence . Biz bu dünyaya mutsuz bir yaşam sürmek için gelmedik . Ama örneğin aylık 4-5000 tl kazanan bir insanın rolex alması da mantıklı gelmiyor bana . Ailemizin rızkından eksiltmeden ne halt yersek yiyelim bu konuda bence [emoji3]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ozanxos

Mesaj Mrt12 » 15 May 2017, 23:03

Kendi adıma konuşayım çapım ne ise alırım takarım müşteri profilimin neredeyse tamamı koleksiyoner tadında saat adeti ne sahipler hali ile saat kalem vb. Statü simgesidir çapın ne ise alabileceğinin en iyisini alacaksın derim itiraf. Com speedmaster moonwatch pro mu kredi çekip almıştım :)

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Mrt12

Mesaj tuttacromata » 18 May 2017, 18:40

Bu konu üzerinde hep düşünürdüm başlığının olduğunu görünce çok sevindim. Öncelikle büyük Türk düşünürü jandarma eşofmanlı adamın dediği gibi "herkesin hayatına kimse karışamaz." İsteyen kredi çeker saat alır, isteyen de milyoner olmasına rağmen 20 liralık saat takar. Bu tamamen insanın maddeye yüklediği anlam ile ilgilidir. Saat en nihayetinde bir maddedir bir işlevi vardır 1 milyon dolarlık saat de olsa en temel işlevi zamanı göstermektir. Tabi ki saatine göre kişiye ekstra sağlayacağı faydalar da olacaktır. Burada büyük düşünür Cemil Meriç'ten bir alıntı yapmak istiyorum: "İnsanlar sevilmek için yaratıldılar, eşyalar ise kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların sevilmeleri ve insanların kullanılmalarıdır." Maddeye fazlaca anlam yüklemek anlamsız. Gel gelelim aklım bunları söylerken gönlüm Omega Speedmaster istiyor :D Çevremde saatten anlayan pek kimse yok. Onlar için pahalı saat almak anlamsızdır. Bahsettiğim çevremdeki insanlar her gün çevrenizde görebileceğiniz ortalama Türk vatandaşı tipi. Bu insanlar için para kazandırmayacak her şey anlamsızdır. Aldığınız her şeyin fiyatını sorarlar, onlara göre kesin pahalıya almışsınızdır. Araba alırsınız onu niye aldın, piyasası yok, keşke şunu alsaydın derler. Yukarıda "samuray"ın dediği gibi bunlara laf anlatmaya kalkarsan yaşlanırsın. Kendim için mahalle baskısından bağımsız olarak düşünürsem speedmaster i zorlanmadan nakit olarak alabilirim ancak evim, arabam yok, bankada yüklü miktarda nakitim yok. Bu durumda speedmaster almak mantıklı mı diye kendime soruyorum.
Kullanıcı avatarı
tuttacromata

Mesaj Ufkynl » 20 Kas 2019, 09:29

Şu hergun 1 paket sigara parası mevzusu çok ilginc.
O parayı biriktiren yok villa alır yok ferrari alır yok rolex alir.
Hic Sigara içmemis insanlarda görmüyoruz nedense ferrari falan :D
Bir seyin 20 sene 30 sene azimle beklenmesi için bence o şeyin manevi olması lazim.
20 sene para biriktirip rolex falan alacaksak zaten 20 sene boş hayat yasamisizdir.
Vintage rolex hakkında forum araştırırken nerelere geldik yine ya :D
Forumda vintage rolexler hakkinda pek bişey bulamadim. Bulanlardan bilenlerden link rica edeyim bari :)

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj Maradona » 20 Kas 2019, 09:32

Ufkynl yazdı:Hic Sigara içmemis insanlarda görmüyoruz nedense ferrari falan :D

Süper tespit, kullanırım ben bunu... [emoji16]
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj sieger » 20 Kas 2019, 11:34

aslinda bu warren buffetin bi lafina cok benziyor, cogunluk harcar, kalani biriktirir/yatirim yapar. Onemli kisi diyor ki, yatirim yaptiktan/biriktirdikten sonra kalani harcayin. O zaman ama hakkaten ferrari alacak hale gelinebiliyor, Hos gunumuzde hic anlayamiyorum, insanlar gidiyor memur maasi ile 600bin liralik ev aliyor ve krediyle, daha da cok oduyor, bi hesap ediyorum, 4 omurde falan anca o kadar maas alinabiliyor. Cok acaip!

He diger yandan, belli bir oranla saat alinmasi benim nazarimda hayli sacma, sebebine gelirsek, herseyin bir satis degeri vardir bir de sizin icin degeri. Youtube da bi producer Micheal var, adam guzel guzel saatler evler aliyor, arabalar aliyor, milyon dolarlar saciyor etrafa. Ancak bazen gidip bu kemere 200 dolar cok fazla 50ye vermezse almam diyor. Cidden bi bakima beni cok aydinlatan bir bakis acisi bu, hersey degerini hak ediyorsa uygundur fiyati. Bugun gelip biri dese ki 5711 mavi kardan, 20 bin lira, ne yapip ne eder gider alirim, bankada param olmasa yine gider alirim, borcla krediyle bilmem neyle, bu tarz bisi bu. Pek standarda baglamak mumkun degil yani kanimca.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj danGerfuLL » 20 Kas 2019, 12:08

sieger yazdı:aslinda bu warren buffetin bi lafina cok benziyor, cogunluk harcar, kalani biriktirir/yatirim yapar. Onemli kisi diyor ki, yatirim yaptiktan/biriktirdikten sonra kalani harcayin. O zaman ama hakkaten ferrari alacak hale gelinebiliyor, Hos gunumuzde hic anlayamiyorum, insanlar gidiyor memur maasi ile 600bin liralik ev aliyor ve krediyle, daha da cok oduyor, bi hesap ediyorum, 4 omurde falan anca o kadar maas alinabiliyor. Cok acaip!

He diger yandan, belli bir oranla saat alinmasi benim nazarimda hayli sacma, sebebine gelirsek, herseyin bir satis degeri vardir bir de sizin icin degeri. Youtube da bi producer Micheal var, adam guzel guzel saatler evler aliyor, arabalar aliyor, milyon dolarlar saciyor etrafa. Ancak bazen gidip bu kemere 200 dolar cok fazla 50ye vermezse almam diyor. Cidden bi bakima beni cok aydinlatan bir bakis acisi bu, hersey degerini hak ediyorsa uygundur fiyati. Bugun gelip biri dese ki 5711 mavi kardan, 20 bin lira, ne yapip ne eder gider alirim, bankada param olmasa yine gider alirim, borcla krediyle bilmem neyle, bu tarz bisi bu. Pek standarda baglamak mumkun degil yani kanimca.
Warren Buffet'in standartlari bizim ulkeye gore degil. Temel harcamalari yaptiktan sonra elinde kalan tutarla ya yatirim yaparsin ya da harcama yaparsin. Herkesin kendince ve kazandigi para miktari ile dogru orantili bir hayat standardi var. Bu standartlari sagladiktan sonra elinde kalan para, maasinin yarisi olan var mi? Var ise Buffet'in dedigini yapabilir yok ise yine basa donuyoruz ya yatirim ya da harcama.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners