TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner SS ve Rolex Sea Dweller Deep Sea

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Submariner SS ve Rolex Sea Dweller Deep Sea - İnceleme

Mesaj tagci34 » 20 Kas 2009, 20:59

bir turlu hayran olamadim su rolexe ama saygi duymamak mumkun degil :)
Zamana paha biçemeyiz ...
Kullanıcı avatarı
tagci34

Mesaj Clk » 26 Kas 2009, 21:45

Foruma yeni katildigim icin bazi izlenimleri daha yeni okuyorum. Rolex markasi ve özellikle Daytona ile ilgili yazılan yorumlar cok ilginc.

Rolex Daytona Celik versiyonu dünyanin en önemli saat literatürleri tarafindan VERY IMPORTANT WATCH olarak nitelendirilmekte ve bu saat gerek hayranlari, gerek ise kullanicilari tarafindan bu sekilde kabul edilemektedir. Altin ve tasli modellerde böyle bir durum söz konusu degil. Celik Daytona icin 9 aylik teslim süresi Türkiye sartlarinda azdi. Avrupada bekleme süresi 2 yili buldugu dönemler oldu. Sunu da unutmamak lazim ki bu tamamen arz talep meselesi. Rolex popularitesini ve aranirligini korumak ve marka imajini yuksek tutmak icin cesitli stratejiler izler ki Celik Daytona bu tarz stratejilere en iyi örnektir.

Markanin ukalalik konusuna gelince, ben pek garip karsilamiyorum. Patek Phillipe Celik Nautilus 3712 almak icin bir Patek bayigine giderseniz size cok farkli bir cevap vermeyeceklerdir. Ayni durum Audemars Piguet Royal Oak icinde gecerli. Daha verilebilecek bir cok ornek var. Ama bu orneklerin hicbiri bir markayi UKALA yapmaz. Bu markalarin tamami LUKS tuketim mallari uretiyor ve belli bir musteri kitlesine hitap ediyor ise, musterileri de bedelini odemeye hazir demektir. LUKS benim sözlügümde: KIMSENIN IHTIYACI OLMAYAN AMA HERKESIN SAHIP OLMAK ISTEDIGI seklinde yaziyor.

O hanim efendinin begenmis oldugu Leopard Rolex Daytona (116598 SACO) 30 adetin üzerinde Rolex bayisi bulunan Paris`te sadece 1 adetti. 50.000 Euro'yu saate verecek adam, dükkan dükkan dolasip aman ucuz olsun diye aramaz. Cunku o saate bugun sahip olmak ile yarin sahip olmak arasinda yada 5000 Euro az yada fazla vermek arasinda bir fark yoktur. Ege bu farki hisseden bir alici varsa zaten almasin. Mantik bu...

NOT: Avrupanin alisik olmadigi krize ragmen Celik Daytonada sira var ve ikinci elleri halen liste fiyati uzerinden alici bulmaktadir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj polemik » 26 Kas 2009, 22:47

Daytona ile ilgili fikrim, güzel bir saat olmadığı yönünde.

Kötü, kalitesiz, çok sapma yapan vs demiyorum, sadece çirkin buluyorum.

Daytona tabi ki çok önemli bir saat, kalite ve makine olarak ben de yorum yapmıyorum zaten. Ama tasarımı benim zevkime hitap etmiyor.

Ukalalık konusu ise farklı. Marka olarak Patek ve Rolex'i bir tutmak bence pek de mümkün değil. Rolex çok önemli modeller üretse de, bir tane bile Tourbillon ya da Minute Repeater üretmedi. Rakibi denebilecek markalar ise çok sayıda komplike saatler üretiyorlar. Bence bu Rolex'in dezavantajıdır. Rolex'ten daha altta yer alan Omega dahi Tourbillon üretiyor.

AP Royal Oak'u da Daytona ile bir tutmak doğru değil. AP Royal Oak 25.000 CHF'den başlıyor ve yelpazenin en tepesinde Tourbillon modeller barındırıyor. En pahalı Daytona fiyatına ortalama bir Royal Oak alınabilir.

Benim kızdığım nokta, Rolex'in marka politikası. Daytona'da sıra falan yok, bu sırayı Rolex oluşturuyor. SS Daytona'ları bayilere dağıtıyor ama parayı peşin aldıktan birkaç ay sonra saati teslim etmelerini şart koşuyor.

Rolex tartışmasız iyi saatler yapıyor, ama alternatifsiz değil.
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Clk » 26 Kas 2009, 23:18

Zevkler ve renkler tartisilmaz. O konuya bende katiliyorum. Daytonayi güzel bulmak yada bulmamak ayri konu, zaten benim de optik olarak konuya yaklasimim olmadi.

Tourbillon yada grande complication kavramlari tamamen sov amacli uretilen makinelerdir. 641.900 Euroluk bir Audemars Piguet kac tane satiliyor? Yada 168.000 Euroluk Tourbillon? Satamayacagin mali vitrine koymanin ne anlami var ki? Ha bu arada, OMEGA nin tourbillion saatine sahip olan birini taniyormusunuz? Bu saattten kac tane satildigina dair bir bilginiz var mi?

Audemers bugun ismini halen koruyabiliyor ise bu tamamen ROLEX politikasini takip etmesindendir. 1965 yilinda üretilen bir Submariner ile bugun ki arasinda bir fark yoktur. Bu tipki Japon arabalarinin her 4 yilda bir yeni model ortaya atmasi gibi birsey, bu yüzden Japon araclari en cok deger kaybeden araclardir. Bugun 14.000 luk Audemers Royal OAK ikinci elde 4000 Eurodan alici bulamaz iken, sifiri 4625 Euro olan Submarinerin ikinci elini 6000-10.000 Eurodan satin almak mumkun. Neden? Cunku o SIKICI olan model halen aktuel ve insanlar serinin tum modellerine sahip olabilmek icin yarisiyor.

Daytonada sira diyorsunuz, ROLEX bayisimisiniz yoksa halen arkadasinizin sehir efsanelerine dayanarak mi bunlari soyluyorsunuz?
Benim 20 adet Rolex'e sahip olan arkadasim beklemek zorunda (yeni musteri ya) ama siz halen sira olmadigini soyluyorsunuz. Benim 5 senelik sahsi arakadasim burada mücevher ve saat is ile ilgileniyor ve Rolex bayilerine ikinci el servisi veriyor, o bile celik Daytona yok diyor ise kime inanayim?

Rolex'in alternatifsiz olmadigi kesin. Benim gücüm yetse bugun ilk alacagim saat Patek Phillipe ama bir saate 30 ile 45 bin Euro arasinda verecek gücüm yok. Döndük yine geriye fiyat/performans olayina siz 10.000 Euro verin bir Omega alin yada 5000 Euroya bir SEIKO ananta da alabilirsiniz su ana kadar kimsenin yapamadigini yaptilar adamlar teknolojik anlamda. Ben de ROLEX ile devam edeyim. Siz mutlu, ben mutlu :)

Bu arada sormayi unuttum siz hangi markayi kullaniyorsunuz?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj polemik » 26 Kas 2009, 23:31

Tissot ve Hamilton sahibiyim.

Sırayı oluşturan Rolex'in kendisi. Bunu söyleyen de OTAP'ın eski çalışanlarından biri. (OTAP Türkiye'ye Rolex'i getiren şirketti.) Şehir efsanesi değil yani.

Saatin ikinci el değerini koruması tabi ki güzel, ama ikinci el piyasası çok ilginç değişkenlere sahiptir. Türkiye'de Şahin hala prim yaparken Volvo satana kadar insanın canı çıkar. Şahin Volvo'dan iyi midir sizce?

Burada Şahin - Volvo örneği vererek saat markalarını bu iki marka ile özdeşleştirmiyorum, sadece ikinci el piyasasının dinamiklerinin farklı olduğundan bahsediyorum.

Tourbillon olayına gelince: Bu saatler az üretilse de satılıyor. Patek Philippe Skymoon Tourbillon'dan yılda sadece 2 tane üretse de satıyor, ki başka Tourbillon modelleri de var. Zaten 150.000 CHF'de pahalı bir saatin yılda kaç tane satmasını bekliyorsunuz ki?

Lüks tüketimde fiyat performans değerlendirmesi yapacak olsam şu anda 11.000 CHF'lik bir Zenith'in peşinden koşmak yerine kendi saatlerim ile yoluma devam ederdim.
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj polemik » 26 Kas 2009, 23:43

Ben de marka olarak Omega'ya daha fazla sempati duyuyorum ama Rolex tartışmasız daha kaliteli saatler yapıyor. Omega in house a daha yeni geçti ama Rolex yıllardır makine üretiyor. Submariner ve Daytona'nım makinelerine Omega makineleri rakip olamaz.

Ama saat işi bir seviyeden sonra lüks. Lüks tüketimin kuralı da, hangisi ile daha mutlu oluyorsan onu almaktır. Lamı cimi yok.

AP Royal Oak örneğinden gideyim. Saatin kalitesi ve prestijine kimse laf edemez. Ama bence çirkin bir saat ve Royal Oak sahibi olmaktansa bir Speedy Pro ya da Submariner sahibi olmak beni çok daha mutlu eder.
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Clk » 27 Kas 2009, 17:14

Burada ki olay Omega, Rolex davasi degil zaten. Ben sadece bir sirketin politikasindan bahsettim. Bu arada gecmiste yasandigi soylenen olaylari bugun ki kriz ortamini kullanarak guncellemeyelim. Türkiyede bulunabilir olmasi mumkun cunku saat sektoru ulkemizde yeni gelismeye basliyor.

Dubai havaalaninda da mi adamlar bu politikayi uyguluyor peki? Aman koy kasaya degeri artsin!!!! :lol: Yoksa vitrine koyacak yada satacak saatleri mi yok? Komik...

Ekonomik ortamlarin degistigi ortada, dediginiz gibi batan firmalarda ortada, herkesin mal satmak icin birbiri ile yaristigida oratada. Indirim konusu tamamen bunun ile ilgili ve cok degisken bir konu ki illa ki Rolex Omega Breitling olsun ama nerden olursa olsun derseniz zaten 4200 Euroluk bir saati EU saat olarak 3000 Euroya almak mumkun. Sifir ve garantili. Ben bunu yapmiyorum cunku bizim bu bayilere ihtiyacimiz oldugunu dusunuyorum. Paris`te 5380 Euroluk saati bir kerede pazarliksiz 4750 Euro yaptilar. Dedigim gibi indirim tamamen goreceli ve degisken bir kavram.

Saatlerin degerleri ile konuya gelince siz altin alin yatirim yapin. Ama ben bu olaya yatirim gozu ile degil, sadece markanin aranirligi ve talep yonunden bakmistim. Sadece talep olan urunun fiyati sabit kalir yada artar. 50 senelik model olan Speedmaster Moonwatch neden 4000-5000 euro yerine 1500 Euroya alici bulabiliyor demeye calismistim.

Sonucta burada benim herhangi bir markayi korudugum yada karalamaya calistigim yok, zaten markalarin bireylerin korumasina da ihtiyaci yok, ama bu sekilde var olan seyleri yok sayacak sekilde desteksiz konusmanin da bir anlami yok. Dedigim gibi bugunun sartlari ile gecmisi karistirmadan ama... (yazdigim rakamlarin hepsine internet uzerinden ulasabilirsiniz)

Sirket politikalari sirketleri baglar, basari yada basarisizliklari ise gun gibi ortadadir. Bu adamlar ne yapmis olursa olsun (kabul edelim yada etmeyelim) basarilidirlar. Dediginiz gibi son 30-40 senedir ortaya birsey koymadan Tourbillion uretmeden, takla atmadan, amuda kalkmadan... Adamlar saat degil prestij satiyor. Rolex markasini takan insanlari %80 i bu saate mücevher gözü ile bakip aliyor. Markanin basardigi sey bu....

Son olarak soylemek istedigim sey su, nefret sevgiden gelirmis derler, bir markaya yonelik elestriler bu derece hiddetli oldukca o marka her sartta hayatta kalir.

P.S. Mark III avrupada cok pahali, Turkiyede yada baska bir ulkede bulabilirsem uygun fiyat ile sahip olabilirim diye dusunuyorum.

Iyi bayramlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj polemik » 28 Kas 2009, 03:28

Ben de asla Rolex düşmanı değilim.

Hele ki Sub Green'i denedikten sonra sempatim ciddi şekilde yükseldi.

Ama sinir olduğum hususlar, indirim konusunda kıl aldırmamaları ve Daytona SS için yaptıkları oyunlar, ki çoğu markanın sevdiğim ve sevmediğim yanları vardır. Bunları açıkça ortaya koymayı severim.

Tissot sevdiğim bir markadır, 3 yıldır da kullanıyorum. Ama son yıllarda ürettiği saatlerle bence çok geriye gittiler. 70'lerde Lemania makineli kronolar üreten marka şimdi sürekli pilli seriler çıkarıyor.

Omega da sevdiğim bir markadır, ama in house a daha yeni geçtiler Co-Axial 8500 ile. Çok beğendiğim bir saat olan Speedy Moonwatch'u geçenlerde biri satın aldı ve günlük 7 saniyelik bir sapmadan bahsediyor. Co-Axial Speedy Moonwatch'lar da var ama hepsi limitli üretim. Omega'ya sempatim var diye bunları görmezden gelemem, buraya yazmamam gibi bir durum söz konusu olamaz.

Bunun gibi, Rolex'te gözlemlediğim olumsuzlukları paylaştım. PP, VC, AP gibi en üst markalarla da ayrıntılı ilgilenme fırsatım olsa ve olumsuzluklar gözlemlesem, hiç çekinmeden yazarım, olumsuzlukları her yerde dile getiririm.

Not: Akşam İstinye Park'a gittim. Rolex'e gerdik Panerai bakmak için.

Daytona SS'te 4-5 aylık bir bekleme süresi varmış şu anda.

:)
Kullanıcı avatarı
polemik

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: alperengur, korayyalnizlar ve 182 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners