Ben de özel bir kullanım hatası yoksa su almasını garip buluyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Xhantos yazdı:görkemk yazdı:çünkü casio f91 de tepe yok , düğmelerin altıda lastik contayla kaplı, su değerken, suya atlarken düğmeye basılmaz ise sorun olmaz.
seikonun manuallerinde hepsinde saati musluktan akan tazyikli suyun altında tutmayın, temizlemeyin diye özellikle yazar.
statik basınç / dinamik basınç olayının geyiğine gelinde bir kere elinizi suyun altına soktuktan sonra elinizi havuzub denizin dibinde istediğiniz kadar sallayın saat su almaz
benim bahsettiğim sey hızla gelen suyun vidasız tepeli saatlerde yaptığı ani etki buda iskeleden atlarken , tazyikli suyun altında tutarken falan oluyor zaten
Sizin dedikleriniz (de) doğru. Seiko, dalgıç saatim için, saatin üzerine su dökmeyin, akan suyun altında durulamayın, bir kaba su doldurup orada durulayın diyor... Ama 2.5 aylık yeni bir saat su almış, sonucun ne olacağı belli değil, durup dururken sohbet olsun diye konu açılmamış... Ben de 50mlik saati her türlü sudan ve şoktan koruyorum ama hani bir fıkra vardır, hırsızın hiç mi suçu yok? diye... El yıkarken bir miktar su gelmesiyle 50m su geçirmezliği olan (yani kısa süreli yüzmeye uygun olan) saat su alıyorsa (tepesi kapalıyken tabi), buna normal denemez.
Aslan saat iyidir [emoji106]fokyay yazdı:Değerli forumdaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Saatimi firmaya gönderdikten sonra Aslan saat firmasından Birol beyle görüştüm ve durumu anlattım. Çok ilgili ve sağlam firmaymış bugün itibariyle saati yenisiyle değiştirerek adresime yollayacaklarını söylediler. Bu da bana ders olsun saati suya yaklaştırmam bir daha . Herkese iyi forumlar dilerim.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: kogan ve 197 misafir
|