beycelice yazdı:Samsun' da ilan veren şahısla bende iletişim kurmuştum. Kendisinin ptt de kamu çalışanı olduğunu söylemişti. Saatleri yarın elden almak istediğimi söyledim itiraz etmedi, şahıs her ne kadar çaktırmamaya çalışsada kuşku uyandırmıştı bende. Sırf test etmek için sonraki gün sabah tekrar mesaj yazdım samsun'a geleceğim sizi nerde bulurum diye tabi beklendiği gibi kıvırmaya başladı. Bu tip şüphelilere karşı en iyi yöntem elden alışverişi teklif etmek. Kıvırmaya başlıyorsa artık hiç şüphe kalmasın direkt dolandırıcı damgasını yapıştırın ve uzak durun ve de şikayet edin mutlaka.
Konuyu açan arkadaşa şöyle bir cevabım olacak; velev ki kargoyu verdiniz ve güya bloke kalkmadıysa kargo firmasını arayıp kargoyu veren olarak kargonun adresini değiştirebilirsiniz. Yalnız tek şart var kargonun henüz teslim edilmemiş olması veya sahtekarın sizden önce davranıp kargoyu teslim almamış olması gerekiyor...
Son cümlenize katılamıyorum;zirâ imkânı yok. Şöyle ki; paketinizi teslim ettiğiniz günün akşamı kargonuz aktarmaya gider ve aktarmadan da alıcının olduğu ile yola çıkar. Sabah saatlerinde de şubeye ulaştırılır. Gün içi de teslimata çıkması gerekir. Ola ki çeşitli nedenlerle alıcıya gün içi ulaştırılamayabilir. (şube yoğunlığu veya alıcının merkezden uzakta yaşaması gibi lokasyon sebepleri nedeniyle). Şayet adres değişikliği isterseniz (mesela farklı bir ile) yeniden kargo makbuz düzenlenmesi ve ödeme yapılması gerekir. Adres değişikliği yerine (belki) gönderici olarak teslim edilmemesini isteyebilirsiniz.
Şöyle bir düzeltme yapayım; yazdıklarım Türkiye içi için geçerlidir, y.dışı için daha da zor bir iş olacaktır