TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurt dışı alış verişi (yardım)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Yurt dışı alış verişi (yardım)

Mesaj scorpus » 25 Ağu 2019, 14:39

merhaba arkadaşlar otomatik saatlere ilgi duymakla beraber geçen ay bu siteyi keşfedip üye oldum(neden daha önce görmedim bilmiyorum)neyse konuya döneyim.24 saatli kadranlar ilgimi çekti ve bütçem Vostok 650541 modeline yetiyor ve şu linkleri gördüm.model hakkında deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorum

https://www.amazon.com/Vostok-Komandirskie-Automatic-Wristwatch-650541/dp/B07GBSF8MS?psc=1&SubscriptionId=1EC7DSZRM78JXNV7CNG2&tag=picclick0f-20&linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953&creativeASIN=B07GBSF8MS#customerReviews

https://www.ebay.com/p/Vostok-KOMANDIRSKIE-Automatic-Russian-Military-Wrist-Watch-650541/17025299121

https://www.ebay.com/p/Vostok-KOMANDIRSKIE-650841-Russian-Military-Wrist-Watch-Automatic-24-Hours/4021477761

https://komandirskie.com/catalog/komandirskie/k_65/komandirskie_chasy_k_65_650541/

3 farklı site 4 farklı fiyat.bunların hangisi güvenli ve amazon neden bu kadar pahalı.yurt dışından alış veriş yapmadım.nelere dikkat etmeliyim.takipli kargo olup olmadığını nasıl anlayabilirm.gümrükte sorun çıkar mı?aklımda deli sorular.
Kullanıcı avatarı
scorpus

Re: Yurt dışı alış verişi (yardım)

Mesaj ÜmitYüksel » 25 Ağu 2019, 15:13

Amazon vergiler dahil alır ve ülkemize gönderimi var gönderileri takip numarası ile bildirir. Kimisi ebay ne yazıkki çoğu satıcı PayPal harici ödeme kabul etmediğinden ve ülkemize gönderimi yok.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj scorpus » 25 Ağu 2019, 15:31

teşeşkkürler.verdiğim linklerde ki satıcıların türkiyeye gönderim yapıp yapmadığını sayfa üzerinden öğrenebilir miyiz?ayrıca amazondaki fiyata vergi dahil mi yoksa alış veriş yapmaya çalıştığımda üzerine mi eklenecek?zaten fiyatı yüksek üzerine bir de vergi eklenirse saat baya pahalı olur
Kullanıcı avatarı
scorpus

Mesaj ÜmitYüksel » 25 Ağu 2019, 15:42

scorpus yazdı:teşeşkkürler.verdiğim linklerde ki satıcıların türkiyeye gönderim yapıp yapmadığını sayfa üzerinden öğrenebilir miyiz?ayrıca amazondaki fiyata vergi dahil mi yoksa alış veriş yapmaya çalıştığımda üzerine mi eklenecek?zaten fiyatı yüksek üzerine bir de vergi eklenirse saat baya pahalı olur
Sadece 4 usd kargo ilave ediliyor sepette.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj scorpus » 25 Ağu 2019, 15:47

soruları tek tek sordum kusura bakmayın.peki gümrükte başka ödeme çıkıyor mu?toplam 107 dolar.ebay a göre 60 70 tl far var.çok da sayılmaz aslında.bu arada kredi kartıyla yurt dışına ödeme için bankayla görüşmem mi lazım
Kullanıcı avatarı
scorpus

Mesaj ÜmitYüksel » 25 Ağu 2019, 15:59

scorpus yazdı:soruları tek tek sordum kusura bakmayın.peki gümrükte başka ödeme çıkıyor mu?toplam 107 dolar.ebay a göre 60 70 tl far var.çok da sayılmaz aslında.bu arada kredi kartıyla yurt dışına ödeme için bankayla görüşmem mi lazım

Kusura bakmayın yolda olduğum için tam incelemedim . Bazı ürünlerde fiyatla birlikte vergi alındığı için herhangi bir ödeme çıkmıyor . Bu genellikle firma baZlı satıcıdan alınınca geçerli .sizin adınıza vergiyi alıp ödemeleri kendileri yaptığından size ekstra birşey çıkmıyor. Hatta daha önceleri bu kesintiyi yapıyorlar ve ürün gümrüğe girmezse size iade ediyorlardı .ama damadın talimatı ile 1 centlik ürüne bile 11.50 tl en az vergi çıkıyor . Ebay ucuzdur ama genellikle ürünler kendi ülke içinde satışa sunulduğu için .zaten PayPal ödemesi harici kartla satış yapan satıcı çok az. Onlarda kargo yüksek çıkıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj scorpus » 25 Ağu 2019, 16:03

amazonu denedim 103 dolara vergi dahil değilmiş.üzerine vergi ilave ettiler vazgeçtim
Kullanıcı avatarı
scorpus

Mesaj scorpus » 25 Ağu 2019, 16:39

meranom da tekrar stoklara girmesini bekleyecez artık.bu arada bu saati kullanan var mı
Kullanıcı avatarı
scorpus

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 223 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners