TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

omega-osmanlı cep saati bilgi paylaşımı

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: omega-osmanlı cep saati bilgi paylaşımı

Mesaj copycat » 17 Ağu 2019, 20:54

Mandos yazdı:
ozgtegin yazdı:'' Dede yadigarı'' ve '' satmak istiyorum'' bu forumda normal olarak pek hoş karşılanmayan ifadeler. Mr Soyler de zaten açıklamalara bir teşekkür bile etmeden forumdan uçmuş. Forumu ne yazık ki böyle geçici ve kısa ömürlü kullanan o kadar çok kişi var ki.

Dede ya da baba yadigarı bir saati, hele hele bir cep saatini çok isterdim. İnsanların 3-5 kuruş için buna tenezzül etmesi çok garip. Bahsedilen rakamların yüzlerce katını ömrünüz boyunca kazanırsınız ama o yadigar bir daha gelmez.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bravo güzel ifade etmişsiniz.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj SelAc » 17 Ağu 2019, 21:13

Mandos yazdı:
ozgtegin yazdı:'' Dede yadigarı'' ve '' satmak istiyorum'' bu forumda normal olarak pek hoş karşılanmayan ifadeler. Mr Soyler de zaten açıklamalara bir teşekkür bile etmeden forumdan uçmuş. Forumu ne yazık ki böyle geçici ve kısa ömürlü kullanan o kadar çok kişi var ki.

Dede ya da baba yadigarı bir saati, hele hele bir cep saatini çok isterdim. İnsanların 3-5 kuruş için buna tenezzül etmesi çok garip. Bahsedilen rakamların yüzlerce katını ömrünüz boyunca kazanırsınız ama o yadigar bir daha gelmez.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kesinlikle katılıyorum. Dedemden bana kalan dipçiği kırık bir horozlu çifte var bir de elbise fırçası. İkisine de gözüm gibi bakarım.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj ibrahim223 » 17 Ağu 2019, 23:08

Nasıl yani?
Sordu ve gitti mi?
[emoji5]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj SelAc » 18 Ağu 2019, 13:53

Dedem inşaat ustasıymış. 35 yaşında bir iş kazasında vefat etmiş. Babam en büyük çocuğu, 7 yaşındaymış. Bir saati bile yoktu bileğinde belki de. Bana ondan bir saat kalsaydı eğer. Değil satmak, fiyatını öğrenmeye bile utanırdım.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj CptOz » 18 Ağu 2019, 14:20

Atalarımızdan kalan şeyleri elde tutmak ve gelecek nesillere devretmek gerçekten önemli. Ne yazık ki geçmişe bakarsak genelde cahil bırakılmış bir toplumuz. Eminim bir çoğumuz dedesini, belki en fazla dedesinin babasını veya dedesini bilir ama daha öncesi pek yoktur. Kalan ne bir hatıra, yazı, şiir, resim, kitap, defter vs. yoktur. Hiç unutmuyorum İngiltere'de normal bir vatandaşla yaptığım bir muhabbette bana yaklaşık 250 yıl öncesinden büyük büyük annesinden kalan zooloji çizimlerini ve notları içeren defter göstermişti. Cehalet ve fakirlik ile yoğrulmuş olunca atalarımızdan pek fazla bir şey gelmemesi normal tabii. Benim rahmetli dedemden (orman memuru ve İstiklal Harbi gazisi; madalyası büyük dayı tarafinda) bana da tek kalan şey bu Zenith köstekli saat. İster 100 ister 100 bin tl olsun satmam, fiyat bile sormam...Resim
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj afl » 18 Ağu 2019, 18:57

ibrahim223 yazdı:Nasıl yani?
Sordu ve gitti mi?
[emoji5]

Elbette sordu ve gitti.
Bu foruma gelip rolexini, hatta çakma rolexlerini gösterip birşeyler ispat etmeye çalışanlar gibi,
bilip bilmeden en basit konularda bile atıp tutanlar gibi,
etraftan duydukları yalan yanlış şeyleri burada bilgiymiş gibi bilgiççe satmaya çalışıp alay konusu olanlar gibi,
burayı donanım haber falan zannedip iki mesajla komplekslerini kusup, yine gerekli cevabı alanlar gibi,
bu forumun değerini bilmeyen herkes gibi,
Gitti.
Maya bu olduğu sürece daha çook gelip gidenler olacak. Biz kendi hobimizin değerini bilip, aynı değeri gösterenlerle 7 den 70'e en tecrübesizimizden en bilgili ustalarımıza kadar hepberaber sohbete devam edeceğiz.

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj rolexcollector » 18 Ağu 2019, 19:12

afl yazdı:
Sordu ve gitti mi?
[emoji5]

Elbette sordu ve gitti.
Bu foruma gelip rolexini, hatta çakma rolexlerini gösterip birşeyler ispat etmeye çalışanlar gibi,
etraftan duydukları yalan yanlış şeyleri burada bilgiymiş gibi bilgiççe satmaya çalışıp alay konusu olanlar gibi,
burayı donanım haber falan zannedip iki mesajla komplekslerini kusup, yine gerekli cevabı alanlar gibi,
Gitti.
Maya bu olduğu sürece daha çook gelip gidenler olacak. Biz kendi hobimizin değerini bilip, aynı değeri gösterenlerle 7 den 70'e en tecrübesizimizden en bilgili ustalarımıza kadar hepberaber sohbete devam edeceğiz.

Ağzına sağlık Kerem abi [emoji1319][emoji1319][emoji1319]

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj doc » 18 Ağu 2019, 19:19

afl yazdı:
Sordu ve gitti mi?
[emoji5]

Elbette sordu ve gitti.
Gitti.

Her kelimesine imza atarım. Eline sağlık Kerem abi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
doc

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners