TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Nautilus 5711 Mavi Kadran Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Patek Nautilus 5711 Mavi Kadran Yorumlar

Mesaj sieger » 12 Ağu 2019, 10:38

Serkanasn yazdı:
sieger yazdı:
Hellhound yazdı:
Serkanasn yazdı:nautilus şekil şemal olarak 5000 TL bile etmezken bu kadar peşinde olanları da anlayamıyorum, hadi greyciyi anladık onlar paranın derdinde olduğu için bu saatin peşine düşmüş ama son kullanıcı neden iki katını ödeyip alıyor orası muamma, edeceği kadar prim yapmış şişeceği kadar şişmiş bir fiyattan bu saati alan kişi akşamları ne içiyorsa söylesin bizde içelim.

Horolojik serüvendeki açığımı keşfettim. Şekil şemal olarak saatlerin ne kadar ettiğini hiç düşünmemiştim. Keşke tasarlarken Gerald Genta düşünseydi...Teşekkürler :super:

Hihihi bunu demeye gelmistim. Ilk bakista bu neymis demistim ben de itiraf ediyorum. Ama bir insan eline almadan bi gormeden ve biraz zaman tanimadan asla karar vermemeli tasarim konusunda. Farkli olan ilk asamada kesinlikle kotu gelecektir. Ama nautilus serisi hele.. oyoy

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mizaç olarak ve düşünce olarak bu forumdaki kullanıcıların anlamlı bir çoğunluğu ile aynı şeyi düşünmediğim için genelde bu tür başlıklarda bu şekilde ufak tartışmalar oluyor lakin;
Bu saati görmediğimi bilmediğimi kullanmadığımı yahut tecrübe etmediğimi nereden çıkardınız?
Aylarca yıllarca kullandım diyemem elbette ama fikir sahibi olacak kadar misafir etmisligim var bahsedilen saati, genelde saat ve araba konusunda sabit fikirliyimdir kendisinden daha pahalı daha kıymetli ve daha kaliteli onlarca araç olmasına rağmen 17 yıldır araç sahibiyim ve bunun 10 yılı vw golf ile geçmiştir yine alacak/değiştirecek olsam golf alırım e 250 coupe a5 bmw 4 alacakken yine golf alırım burası zevk ve renk meselesi, aldığımda çok birşey hissetmeyip sonradan sempatik gelen tek saatim moonwatch olmakla birlikte genelde bir saate katalog fotoğrafına bakınca ne hissediyorsam kullanınca da onu hissetmişimdir, pp düşünüldüğü gibi tutulan sevilen bir marka elbette değil satılmayan butuklerinde yıllardır beklediği için kayışları değiştirilip teslim edilen onlarca modeli var nautilus modeli 4-5 yıl önce vitrinde beklerken bugün almak mümkün değilse eğer bunun arz kısıntısı film dizi oyuncularının kullanması birkaç üst düzey ünlü kişinin ücreti karşılığı reklamını
Yapması ve sosyal medya çılgınlığıdır yoksa ahım şahım bir saat olmadığını sizde biliyorsunuz, en azından ben biliyorum.
Yoksa ilkokul talebesinin bile tasarlayabileceği ucube bir tasarımı olan saatin kim neden peşine düşsün, hadi diyelim ben yanılıyor olayım ama bu 5-6 sene hadi yanlış biliyor olayım 7-8 sene önce bu patekçi arkadaşlar bu saatin neden yüzüne bakmıyordu?
Bunun mantık çerçevesinde açıklamasını yapabilecek bir arkadaş varmı?

Bir tasarimci olarak cok kolay aciklarim size.
Ilk olarak bir seyi sizin sevmiyor olmaniz onu kotu tasarim yapmaz.
Ikincisi en iyi tasarimlar en basit en kolay tasarimlardir, ilkokul ogrencisinin tasarlayabilmesi de onu kotu tasarim yapmaz, bknz apple ya da braun urunleri, hatta bu urunlere alistiginizda zaten boyle olmaliydi kimse dusunmemis mi dersiniz. Ama gelta icin de boyle demeniz biraz cesurca olmus. Ne bileyim ben birine laf ediyorsam ondan daha iyi oldugunu dusunmeden yapmazdim.
Diger yandan zevkler ve renkler demissiniz, oyle bir sey yoktur, hani derler ya zevkler ve renkler tartisilmaz, yok efendim asil o tartisilir zira begenilen kadin modelinden tutun da insanlarin giysilerine konusma sekillerine kadar hersey ogrenilen seylerdir. Yani siz toplumca kabul edilmis birseye karsiysaniz 3 sebebi olabilir, ya bilip, inat ederek karsisiniz, ya bilmiyorsunuz, ya da sizi tetikleyen baska etmenler mevcut.
Saatin 6-7 sene once boyle talep gormemesi cok alakasiz bir konu, eskiden daytonanin esantiyon verildigi, daha da eskiden sisman kadinlarin revacta oldugu, hatta daha da eskisinde gayligin bir gereklilik gibi goruldugu bir dunyadayiz, burada o zaman su an begenilen herseyin cok kotu oldugu kanaatine gelebiliriz.
Saatin bu hale gelmesinin, marketingten tutun, son zamanlarda yasanan krizlerden, sosyal medyanin bu kadar buyuyup taklit edilmek istenen insanlarin bu saatleri kullanmasina kadar bir cok sebep sayabiliriz.

Ama yok siz boyle dusunmek istemiyorsaniz, siz ne kadar begenmiyorsaniz, bunca insan da ayni sebeple begeniyor. Yine bir sey anlatamadiysam, zevkleri ve renkleri tartismamalisiniz.

Ha bu arada cok kisi diyor eskiden vitrinde bekleyen saat su an nasil oluyor da 65bin dolar, cok kolay, alan kisi kisa bir sure sonra 70e satabilecegini biliyor, ve hersey bu sekilde hareket edince, 1. Msjda da oldugu gibi surekli artan bir grafik ortaya cikiyor. Bi suredir tum dunyadaki para miktari arttigindan ve herkes doygunluga ulastigindan lukse yonelim hayli fazlaydi, simdi ekonomistlere gore tersine bir donus soz konusu olacak. O zaman belki degisir durum.

Heh bi de, iyi bayramlar :)

instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Re: Patek Nautilus 5711 Mavi Kadran Yorumlar

Mesaj Hellhound » 12 Ağu 2019, 10:57

Serkanasn yazdı:
sieger yazdı:
Hellhound yazdı:
Serkanasn yazdı:nautilus şekil şemal olarak 5000 TL bile etmezken bu kadar peşinde olanları da anlayamıyorum, hadi greyciyi anladık onlar paranın derdinde olduğu için bu saatin peşine düşmüş ama son kullanıcı neden iki katını ödeyip alıyor orası muamma, edeceği kadar prim yapmış şişeceği kadar şişmiş bir fiyattan bu saati alan kişi akşamları ne içiyorsa söylesin bizde içelim.

Horolojik serüvendeki açığımı keşfettim. Şekil şemal olarak saatlerin ne kadar ettiğini hiç düşünmemiştim. Keşke tasarlarken Gerald Genta düşünseydi...Teşekkürler :super:

Hihihi bunu demeye gelmistim. Ilk bakista bu neymis demistim ben de itiraf ediyorum. Ama bir insan eline almadan bi gormeden ve biraz zaman tanimadan asla karar vermemeli tasarim konusunda. Farkli olan ilk asamada kesinlikle kotu gelecektir. Ama nautilus serisi hele.. oyoy

Mizaç olarak ve düşünce olarak bu forumdaki kullanıcıların anlamlı bir çoğunluğu ile aynı şeyi düşünmediğim için genelde bu tür başlıklarda bu şekilde ufak tartışmalar oluyor lakin;
Bu saati görmediğimi bilmediğimi kullanmadığımı yahut tecrübe etmediğimi nereden çıkardınız?
Aylarca yıllarca kullandım diyemem elbette ama fikir sahibi olacak kadar misafir etmisligim var bahsedilen saati, genelde saat ve araba konusunda sabit fikirliyimdir kendisinden daha pahalı daha kıymetli ve daha kaliteli onlarca araç olmasına rağmen 17 yıldır araç sahibiyim ve bunun 10 yılı vw golf ile geçmiştir yine alacak/değiştirecek olsam golf alırım e 250 coupe a5 bmw 4 alacakken yine golf alırım burası zevk ve renk meselesi, aldığımda çok birşey hissetmeyip sonradan sempatik gelen tek saatim moonwatch olmakla birlikte genelde bir saate katalog fotoğrafına bakınca ne hissediyorsam kullanınca da onu hissetmişimdir, pp düşünüldüğü gibi tutulan sevilen bir marka elbette değil satılmayan butuklerinde yıllardır beklediği için kayışları değiştirilip teslim edilen onlarca modeli var nautilus modeli 4-5 yıl önce vitrinde beklerken bugün almak mümkün değilse eğer bunun arz kısıntısı film dizi oyuncularının kullanması birkaç üst düzey ünlü kişinin ücreti karşılığı reklamını
Yapması ve sosyal medya çılgınlığıdır yoksa ahım şahım bir saat olmadığını sizde biliyorsunuz, en azından ben biliyorum.
Yoksa ilkokul talebesinin bile tasarlayabileceği ucube bir tasarımı olan saatin kim neden peşine düşsün, hadi diyelim ben yanılıyor olayım ama bu 5-6 sene hadi yanlış biliyor olayım 7-8 sene önce bu patekçi arkadaşlar bu saatin neden yüzüne bakmıyordu?

- Copue A5 ve Bmw 4 alacakken Golf alırsınız.
- Butikten siyah Daytona alabilecekken almadınız.
- Platinum Daytona alacak kadar rahatsınız.
- Yakında alacaklarınızla 10-12 arası Rolex'iniz olacak.

Oldukça iyi para kazanıyor ama buna rağmen taviz vermeden, gusto sahibi biri olarak nokta atışı alışverişler yapıyorsunuz. Dilbilgisi kullanımınıza rağmen gönderilerinizden mesajı anlamak güç değil.

TSF'de hobilerine tutku ile bağlı, gelir düzeyi yüksek, zevk sahibi ve bir o kadar mütevazı birçok değerli üye mevcut. Bahsettiğiniz gibi "mizaç olarak ve düşünce olarak bu forumdaki kullanıcıların anlamlı bir çoğunluğu ile aynı şeyi düşünediğiniz" aşikar. Son olarak 5711 için "şekil şemal olarak 5000 TL etmeyen saat" ifadesi sonrası keşke forumda bazı kullanıcıların mesajlarını gizleme özelliği olsaydı diye düşündüm.

Keyifli forumlar :champ:
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj Mandos » 12 Ağu 2019, 11:43

Hellhound yazdı:
Serkanasn yazdı:
sieger yazdı:
Hellhound yazdı:

- Copue A5 ve Bmw 4 alacakken Golf alırsınız.
- Butikten siyah Daytona alabilecekken almadınız.
- Platinum Daytona alacak kadar rahatsınız.
- Yakında alacaklarınızla 10-12 arası Rolex'iniz olacak.

Oldukça iyi para kazanıyor ama buna rağmen taviz vermeden, gusto sahibi biri olarak nokta atışı alışverişler yapıyorsunuz. Dilbilgisi kullanımınıza rağmen gönderilerinizden mesajı anlamak güç değil.

TSF'de hobilerine tutku ile bağlı, gelir düzeyi yüksek, zevk sahibi ve bir o kadar mütevazı birçok değerli üye mevcut. Bahsettiğiniz gibi "mizaç olarak ve düşünce olarak bu forumdaki kullanıcıların anlamlı bir çoğunluğu ile aynı şeyi düşünediğiniz" aşikar. Son olarak 5711 için "şekil şemal olarak 5000 TL etmeyen saat" ifadesi sonrası keşke forumda bazı kullanıcıların mesajlarını gizleme özelliği olsaydı diye düşündüm.

Keyifli forumlar :champ:

Bu özellik var yalnız tavsiye ederim bir kaç kişide kullandım her şey daha güzel oldu. Zaten saat paylaşımı yapmıyorlardı bir şey kaçırmadım :)
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj manil » 12 Ağu 2019, 11:43

Serkan bey sizi tanımam etmem ama lafı çok dolandırmadan bir kaç husus ifade edeceğim, öncelikle kusura bakmayın.

Söylemlerinize genel olarak baktığımda her 3 5 postta bir sürekli maddi değer / tutar yönünde beyanlarınız var. Daha da ötesi, elit zevkleriniz olduğu; zevklerinizi maddi açıdan çok kuvvetli şekilde destekleyebilecek kudretiniz olduğunu yazdıklarınızdan anlamak mümkün. Daha doğrusu anlamamak için 70>iq olması lazım ki, foruma kayıt yapılması bile bir kişide minimum 80 puanı garanti eder.

Açıkçası bu parasal tabanlı söylem hafiften irite ediyor insanı. Sakın yanlış anlamayın, maddi olarak dilediğiniz sizin olsun, bu açıdan pek ihtiyaç sahibi ya da doymak bilmez hırslı olduğum ve de kedi/ciğer ikilieminde kaldığım için eleştirir gibi yapıp içten içe tatmin edilmemiş arzularimi ifade ettiğim de denemez. Yani özetle, maddi olarak ileri sürülenler zerre kadar umrumda değil, iyi kötü yüz yüze görüştüğümüz dostlar da bunu bilir bilmesine de ben yine disclaimer hesabı belirtmek istedim. Ve hatta ekleyeyim, maşallah diyeyim size nazar değmesin ama bu maddi olgunluğunuzu keşke kültürel anlamda da görebilsem şahsen çok mutlu olurdum.

Muhasebe fişi doldurur gibi sürekli parasal değer belirtme, sürekli şekilde 'herseyi taktım ettim' , bu kötü şu iyi muhabbeti -ki artık iş b.k atma noktasına geldi- baydı. Maddi değer olarak entrylere konu olan şeylerde seviye yükselse de kalite olarak maalesef stall a girmiş jet gibi kontrolsüz biçimde aşağı doğru serbest düşüş gözlüyorum.

Tasarım ve çizim konusunda şayet cin ali den hallice yeteneğiniz varsa; bir tabloya baktığınızda goya mi cezanne mi yoksa ne bileyim yoksa Fikret Mualla mı anlayabiliyor ve de bunları analiz edebiliyorsanız bir tasarımın değeri konusunda bir fikir ileri sürün diyeceğim ama şayet o konularda zerre malumatınız olsa bu kadar iddialı konuşmazdınız diye düşünüyorum. Herseyden once tasarımların fiyatlaması da dayanıklı / hızlı tüketim malları gibi olmaz. Bana da saçma gelen şeyler vardır, örneğin yarı İngiliz yarı Kıbrıslı tasarımcı Tracey Emin'in bed isimli çalışması vardır, onun fiyatına bakmanızı bir öneririm. Neyse, eskisi gibi foruma da çok yazmıyor ve genelde izleyici olarak bakıyorum ama cidden artık iş o noktaya geliyor ki, Arap şeyhin birisi gelip üye olacak, her saat başında pırlanta hublot fotosu atacak ve biz de ebediyete kadar susacağız. [emoji23] Çok konuştum ve de çok lafı dolandırmadım, genel bir gözleme dair izlenimlerimi aktardım, cevap beklentisinde de değilim, muhtemelen hakaret içermeyen cevaplarınızı da olabildiğince olgunlukla karşılayıp farklı düşünmemize vereceğim. Sonuçta burada da hatalı ya da eksik bilgiye dayalı yazdıklarımız olmuştur. Bu vesile ile herkese iyi bayramlar.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj khef » 12 Ağu 2019, 11:44

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj sieger » 12 Ağu 2019, 12:24

khef yazdı:Resim

Ufak bir saygi durusu diyorsun baskan.

instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj canzdmr » 12 Ağu 2019, 12:43

khef yazdı:Resim

Kesinlikle Horoloji dunyasina iz birakmis biri tasarimlariyla. Oyle bir sey ki Nautilus begenmiyorsaniz Royal Oak begiyorsunuzdur ya da tam tersi. Birinden yakaliyordur sizi en kotu :)

Kullanıcı avatarı
canzdmr

Mesaj Serkanasn » 12 Ağu 2019, 12:45

manil yazdı:Serkan bey sizi tanımam etmem ama lafı çok dolandırmadan bir kaç husus ifade edeceğim, öncelikle kusura bakmayın.

Söylemlerinize genel olarak baktığımda her 3 5 postta bir sürekli maddi değer / tutar yönünde beyanlarınız var. Daha da ötesi, elit zevkleriniz olduğu; zevklerinizi maddi açıdan çok kuvvetli şekilde destekleyebilecek kudretiniz olduğunu yazdıklarınızdan anlamak mümkün. Daha doğrusu anlamamak için 70>iq olması lazım ki, foruma kayıt yapılması bile bir kişide minimum 80 puanı garanti eder.

Açıkçası bu parasal tabanlı söylem hafiften irite ediyor insanı. Sakın yanlış anlamayın, maddi olarak dilediğiniz sizin olsun, bu açıdan pek ihtiyaç sahibi ya da doymak bilmez hırslı olduğum ve de kedi/ciğer ikilieminde kaldığım için eleştirir gibi yapıp içten içe tatmin edilmemiş arzularimi ifade ettiğim de denemez. Yani özetle, maddi olarak ileri sürülenler zerre kadar umrumda değil, iyi kötü yüz yüze görüştüğümüz dostlar da bunu bilir bilmesine de ben yine disclaimer hesabı belirtmek istedim. Ve hatta ekleyeyim, maşallah diyeyim size nazar değmesin ama bu maddi olgunluğunuzu keşke kültürel anlamda da görebilsem şahsen çok mutlu olurdum.

Muhasebe fişi doldurur gibi sürekli parasal değer belirtme, sürekli şekilde 'herseyi taktım ettim' , bu kötü şu iyi muhabbeti -ki artık iş b.k atma noktasına geldi- baydı. Maddi değer olarak entrylere konu olan şeylerde seviye yükselse de kalite olarak maalesef stall a girmiş jet gibi kontrolsüz biçimde aşağı doğru serbest düşüş gözlüyorum.

Tasarım ve çizim konusunda şayet cin ali den hallice yeteneğiniz varsa; bir tabloya baktığınızda goya mi cezanne mi yoksa ne bileyim yoksa Fikret Mualla mı anlayabiliyor ve de bunları analiz edebiliyorsanız bir tasarımın değeri konusunda bir fikir ileri sürün diyeceğim ama şayet o konularda zerre malumatınız olsa bu kadar iddialı konuşmazdınız diye düşünüyorum. Herseyden once tasarımların fiyatlaması da dayanıklı / hızlı tüketim malları gibi olmaz. Bana da saçma gelen şeyler vardır, örneğin yarı İngiliz yarı Kıbrıslı tasarımcı Tracey Emin'in bed isimli çalışması vardır, onun fiyatına bakmanızı bir öneririm. Neyse, eskisi gibi foruma da çok yazmıyor ve genelde izleyici olarak bakıyorum ama cidden artık iş o noktaya geliyor ki, Arap şeyhin birisi gelip üye olacak, her saat başında pırlanta hublot fotosu atacak ve biz de ebediyete kadar susacağız. [emoji23] Çok konuştum ve de çok lafı dolandırmadım, genel bir gözleme dair izlenimlerimi aktardım, cevap beklentisinde de değilim, muhtemelen hakaret içermeyen cevaplarınızı da olabildiğince olgunlukla karşılayıp farklı düşünmemize vereceğim. Sonuçta burada da hatalı ya da eksik bilgiye dayalı yazdıklarımız olmuştur. Bu vesile ile herkese iyi bayramlar.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

Konunun bir yerini ben mi kaçırıyorum yoksa gerçekten bir iki konuda beyanlarım yanlış mı anlaşılıyor, durumu şöyle anlatayım; siyah kadranlı daytonayı alma şansım varken almadım bugün de almam kolumda bulunan saat bana birşey hissettirmiyorsa ikinciel değeri bulunmasının zorluğu prim yapması beni çok ilgilendirmiyor, eğer bu saydıklarım buradaki insanlar için önemliyse kendilerine daytona dan daha çok kazandıracak prim yapacak birkaç hissesenedi önerebilirim, yok eğer gerçekten saati severek alıyorsanız ki zannediyorum buradaki birçok kişi bu konuda saatsever mantığı ile bu saati almak istiyor, bu da bu yorumumda bir maddiyat gostergesi olmadığını gösterir aksini iddia edenlerin daytonayı alıp kapslicarsida 10.000€ fazlaya satmak istediğini ve sırf bu sebepten almak için beklediğini varsayabilirim, öyle ya sevmediğim bir saate neden ulaşmak isteyeyim?

Platin daytona meselesi de aynı konu hakkında söylendi, çok pahalı bir saat değil sanırım pp fiyatına alınabilir her ikisi de 80 sene yaşasam tercihim olmayacağı için meselenin ulaşmak ile alakalı olmadığını sadece bana birşey hissettirmedigi için almak için çaba gostermeye gerek olmadığını söylüyorum ALIP SATIP 10-15 bin € para kazanmayı düşünmüyorsanız tabiki.

Araç konusunda da tutucuyum evet submariner daytona dan nasıl daha sempatik geliyorsa kişisel zevkim gereği beğendiğim bir araç bir 911 den daha sempatik gelebilir.

Tüm bunları toparlarsak daytona 10 €(62 TL) zarar ettirsin kimse almaz pp de aynı şekilde, burdan benim anladığım konu sosyal medya ve psikolojik baskı haricinde bu saatlerin talep görmeyeceğidir diğer türlü bugün kendini parçalayan bazı daytona ve pp meraklısı arkadaşların daha önce ilgi görmemesini mantık çerçevesinde aciklayabilmesi lazım.

Gerçekten sevdiğiniz için mi peşindesiniz yoksa 3-5 kuruş prim yaparsa iyi olur zaten meraklısı da çok dediğiniz için mi?

Tasarım konusunda da bu dediklerim geçerli eğer düzgün bir saat olsa ilk günden herkes sıraya girerdi markanın türlü ayak oyunları ile greycilere verip butiklere göndermeyerek yaptığı satış politikasıyla değil.

Beğenirsiniz beğenmezsiniz orası ayrı bir konu ama trade ederek birçok yatırım aracından prim almak mümkün iken tasarımı değişmemesine rağmen bir meta dün yüzüne bakılmazken bugün karaborsada iki katına satılıyor diye o metanın peşinden koşmanın ne saatseverlik ile ne de başka birşey ile açıklaması olamaz, istediğiniz kadar anlatın bu böyledir birşeyi seviyorsanız gider alırsınız gerekirse iki katını vererek, dönemsel dalgalanma olur bugün listesi 35 olup 70 e satılan pp yarin 40 a düşer diye korkunuzdan almıyorsanız tek sebebi olabilir.

Saatin primi ile ilgilenmeniz.
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bilal16, Mrt42, ofis ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners