TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Nautilus 5711 Mavi Kadran Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Nautilus 5711 Mavi Kadran Yorumlar

Mesaj rolexcollector » 12 Ağu 2019, 08:13

Xhantos yazdı:
menes yazdı:Madem bu kadar çok talep görüyor neden üretmiyolar ki sadece markanın çıtasını yüksekte tutmak için mi ?

Diyelim çeşitli kısıtlardan dolayı üretemiyorlar, fiyatı neden piyasa fiyatına yükseltmiyorlar? Benim anlamadığım(!) bu. Fiyatı öyle ayarlarsın ki üretimine göre mağazanda her daim satışta malın da olur, satışın da olur, karını da güzel edersin, insanlar da paralarıyla rezil olmaz.
Komik[emoji4]

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj Serkanasn » 12 Ağu 2019, 09:33

ermansire yazdı:Bazı konulara açıklı getirelim:
1- Sahibinden'deki ilan Hasan Keydal'a ait. Kanyon'da ofisine gidip her an 5-6 tane nautilus bulabilrsiniz.
2- Şu an dünyanın en çok talep gören saati hakkında konuşuyorsunuz, son okuduğum birkaç makaleden örnekler vereyim.

"29bin $'lık saati 65 bin'e alabilirsiniz, tabii eğer bulabilirseniz."
Geçen gün hodinkee'de Stern: "Çelik saat üretimini arttırmayı kesinlikle düşünmüyoruz."
Aynı makalede Amerika'da tv showu olan ve grey market'ten almamayı kafasına koymuş bir adamın bekleme süresi: 8 yıl

3- Sıfır nautilus diye bir şey şu anda yok. Bunu unutun. Yakın zamanda da olmayacak.
4- İkinci elde fiyatın 45-50 bine oturması diye bir şey yok.
5- Rolex ile PP bence kıyaslanmaz. Her isteyen Rolex'te sıraya yazılıp saat alabilir, PP'te sıraya yazılmak bile ayrı bir mevzu.
6- Şöyle düşünün bu saati nba oyucuları, hollywood aktörleri, oligarklar falan istiyor. Tek ulaşma yöntemi grey markette premium ödeyerek sahip olmak, fiyatı arz talep belirlediği için de her gün fiyat yükseliyor.
7- Bence ikinci el bir aquanaut alın keyfinize bakın.

Peki sizin yada bir başkasının alamadığı bulamadığı bu saati greyci nerden bulup veriyor?
Kullanıcıya satıp yüksek kâr etmesin diye saat satmayan patek greyciye neden satıyor? Greyci de arada 3-5 kuruş kazansın tek kazanan kullanıcı olmasın diye mi, üstadım patek olsun AP olsun Rolex olsun bu işlerin nasıl döndüğünü bu greycilerin bu saatleri nasıl fabrikalardan direkt aldığını biliyoruz az çok, size bana sertifikaya tarih isim yazmadan tüm vakumları sökülmeden verilmeyen patek ap vs gibi saatlerin direkt ana çıkış noktalarından bu greycilere boş sertifika ve full sticker ile nasıl verildiğini sanırım bu forumda saatler hakkında 3-5 kelime bilen herkes biliyordur, bu konu uzar gider böyle ama prensip gereği üretimde olan ve bir şekilde alınabilecek hiçbir saat için kuruş fazla vermem kaldı ki nautilus şekil şemal olarak 5000 TL bile etmezken bu kadar peşinde olanları da anlayamıyorum, hadi greyciyi anladık onlar paranın derdinde olduğu için bu saatin peşine düşmüş ama son kullanıcı neden iki katını ödeyip alıyor orası muamma, edeceği kadar prim yapmış şişeceği kadar şişmiş bir fiyattan bu saati alan kişi akşamları ne içiyorsa söylesin bizde içelim.
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj canzdmr » 12 Ağu 2019, 09:46

Serkanasn yazdı:
ermansire yazdı:Bazı konulara açıklı getirelim:
1- Sahibinden'deki ilan Hasan Keydal'a ait. Kanyon'da ofisine gidip her an 5-6 tane nautilus bulabilrsiniz.
2- Şu an dünyanın en çok talep gören saati hakkında konuşuyorsunuz, son okuduğum birkaç makaleden örnekler vereyim.

"29bin $'lık saati 65 bin'e alabilirsiniz, tabii eğer bulabilirseniz."
Geçen gün hodinkee'de Stern: "Çelik saat üretimini arttırmayı kesinlikle düşünmüyoruz."
Aynı makalede Amerika'da tv showu olan ve grey market'ten almamayı kafasına koymuş bir adamın bekleme süresi: 8 yıl

3- Sıfır nautilus diye bir şey şu anda yok. Bunu unutun. Yakın zamanda da olmayacak.
4- İkinci elde fiyatın 45-50 bine oturması diye bir şey yok.
5- Rolex ile PP bence kıyaslanmaz. Her isteyen Rolex'te sıraya yazılıp saat alabilir, PP'te sıraya yazılmak bile ayrı bir mevzu.
6- Şöyle düşünün bu saati nba oyucuları, hollywood aktörleri, oligarklar falan istiyor. Tek ulaşma yöntemi grey markette premium ödeyerek sahip olmak, fiyatı arz talep belirlediği için de her gün fiyat yükseliyor.
7- Bence ikinci el bir aquanaut alın keyfinize bakın.

Peki sizin yada bir başkasının alamadığı bulamadığı bu saati greyci nerden bulup veriyor?
Kullanıcıya satıp yüksek kâr etmesin diye saat satmayan patek greyciye neden satıyor? Greyci de arada 3-5 kuruş kazansın tek kazanan kullanıcı olmasın diye mi, üstadım patek olsun AP olsun Rolex olsun bu işlerin nasıl döndüğünü bu greycilerin bu saatleri nasıl fabrikalardan direkt aldığını biliyoruz az çok, size bana sertifikaya tarih isim yazmadan tüm vakumları sökülmeden verilmeyen patek ap vs gibi saatlerin direkt ana çıkış noktalarından bu greycilere boş sertifika ve full sticker ile nasıl verildiğini sanırım bu forumda saatler hakkında 3-5 kelime bilen herkes biliyordur, bu konu uzar gider böyle ama prensip gereği üretimde olan ve bir şekilde alınabilecek hiçbir saat için kuruş fazla vermem kaldı ki nautilus şekil şemal olarak 5000 TL bile etmezken bu kadar peşinde olanları da anlayamıyorum, hadi greyciyi anladık onlar paranın derdinde olduğu için bu saatin peşine düşmüş ama son kullanıcı neden iki katını ödeyip alıyor orası muamma, edeceği kadar prim yapmış şişeceği kadar şişmiş bir fiyattan bu saati alan kişi akşamları ne içiyorsa söylesin bizde içelim.

Gunumuzde Marka olmanin gucu tam da burada ortaya cikiyor sanirim. İnanilmaz bir Marka gucu var Patek in. Yillar boyunca islenmis, pazarlama faaliyetleri ile kendini percinlemis bir marka.
Bahsedilen rakamlar alt tarafi celik bir saat icin ne kadar absurt degil mi ? :) Size ve bana hatta belki bir cok kisiye asiri sacma gelen bu abarti fiyatlar bazilari icin bu saatlere ulasmanin yegane amaci.

Ben Patek in, AP nin veya Rolex in ozel serileri icin sira olmasini zor bulunmasini anlarim, Magazaya her girenin bu saatleri alamamasini da bi nebze anlarim ancak grey markette zibil gibi bu saatlerden olup 2 kati fiyata satilmasini anlamiyorum.

Diyeceksiniz ki demek ki talep var satiliyor. İyi cok guzel evet arz talep bu isin mantigini yurutuyor ancak dusunun ki Ferrari yeni bir spor otomobil cikariyor ve siz gidip parasini vermek isteseniz dahi arabayi alamiyorsunuz sira var deniyor.

Sonra bi bakiyorsunuz grey markette 2 kati ucretlere bu saatler satiliyor :) Marka ya karsi hic mi negatif dusunceniz olmaz ? Ya da soyle soyleleyim bir markanin amaci gunumuzde sadece uretim yapmak midir ? Urunlerinin grey markete gitmesini engelleyecek uygulamalari hayata gecirmeyip sadece sinirli uretim yapmak midir dogru olan ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
canzdmr

Mesaj debra » 12 Ağu 2019, 09:50

Grey ve patek arasında bir deal olduğunu göz ardı etmek de biraz iyi niyetlilik olur evet :)

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
debra

Mesaj Hellhound » 12 Ağu 2019, 09:53

Serkanasn yazdı:nautilus şekil şemal olarak 5000 TL bile etmezken bu kadar peşinde olanları da anlayamıyorum, hadi greyciyi anladık onlar paranın derdinde olduğu için bu saatin peşine düşmüş ama son kullanıcı neden iki katını ödeyip alıyor orası muamma, edeceği kadar prim yapmış şişeceği kadar şişmiş bir fiyattan bu saati alan kişi akşamları ne içiyorsa söylesin bizde içelim.

Horolojik serüvendeki açığımı keşfettim. Şekil şemal olarak saatlerin ne kadar ettiğini hiç düşünmemiştim. Keşke tasarlarken Gerald Genta düşünseydi...Teşekkürler :super:
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj sieger » 12 Ağu 2019, 10:03

Hellhound yazdı:
Serkanasn yazdı:nautilus şekil şemal olarak 5000 TL bile etmezken bu kadar peşinde olanları da anlayamıyorum, hadi greyciyi anladık onlar paranın derdinde olduğu için bu saatin peşine düşmüş ama son kullanıcı neden iki katını ödeyip alıyor orası muamma, edeceği kadar prim yapmış şişeceği kadar şişmiş bir fiyattan bu saati alan kişi akşamları ne içiyorsa söylesin bizde içelim.

Horolojik serüvendeki açığımı keşfettim. Şekil şemal olarak saatlerin ne kadar ettiğini hiç düşünmemiştim. Keşke tasarlarken Gerald Genta düşünseydi...Teşekkürler :super:

Hihihi bunu demeye gelmistim. Ilk bakista bu neymis demistim ben de itiraf ediyorum. Ama bir insan eline almadan bi gormeden ve biraz zaman tanimadan asla karar vermemeli tasarim konusunda. Farkli olan ilk asamada kesinlikle kotu gelecektir. Ama nautilus serisi hele.. oyoy

Sent from my iPhone using Tapatalk
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj Serkanasn » 12 Ağu 2019, 10:25

sieger yazdı:
Hellhound yazdı:

Hihihi bunu demeye gelmistim. Ilk bakista bu neymis demistim ben de itiraf ediyorum. Ama bir insan eline almadan bi gormeden ve biraz zaman tanimadan asla karar vermemeli tasarim konusunda. Farkli olan ilk asamada kesinlikle kotu gelecektir. Ama nautilus serisi hele.. oyoy

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mizaç olarak ve düşünce olarak bu forumdaki kullanıcıların anlamlı bir çoğunluğu ile aynı şeyi düşünmediğim için genelde bu tür başlıklarda bu şekilde ufak tartışmalar oluyor lakin;
Bu saati görmediğimi bilmediğimi kullanmadığımı yahut tecrübe etmediğimi nereden çıkardınız?
Aylarca yıllarca kullandım diyemem elbette ama fikir sahibi olacak kadar misafir etmisligim var bahsedilen saati, genelde saat ve araba konusunda sabit fikirliyimdir kendisinden daha pahalı daha kıymetli ve daha kaliteli onlarca araç olmasına rağmen 17 yıldır araç sahibiyim ve bunun 10 yılı vw golf ile geçmiştir yine alacak/değiştirecek olsam golf alırım e 250 coupe a5 bmw 4 alacakken yine golf alırım burası zevk ve renk meselesi, aldığımda çok birşey hissetmeyip sonradan sempatik gelen tek saatim moonwatch olmakla birlikte genelde bir saate katalog fotoğrafına bakınca ne hissediyorsam kullanınca da onu hissetmişimdir, pp düşünüldüğü gibi tutulan sevilen bir marka elbette değil satılmayan butuklerinde yıllardır beklediği için kayışları değiştirilip teslim edilen onlarca modeli var nautilus modeli 4-5 yıl önce vitrinde beklerken bugün almak mümkün değilse eğer bunun arz kısıntısı film dizi oyuncularının kullanması birkaç üst düzey ünlü kişinin ücreti karşılığı reklamını
Yapması ve sosyal medya çılgınlığıdır yoksa ahım şahım bir saat olmadığını sizde biliyorsunuz, en azından ben biliyorum.
Yoksa ilkokul talebesinin bile tasarlayabileceği ucube bir tasarımı olan saatin kim neden peşine düşsün, hadi diyelim ben yanılıyor olayım ama bu 5-6 sene hadi yanlış biliyor olayım 7-8 sene önce bu patekçi arkadaşlar bu saatin neden yüzüne bakmıyordu?
Bunun mantık çerçevesinde açıklamasını yapabilecek bir arkadaş varmı?
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj gokhangirgin » 12 Ağu 2019, 10:33

Xhantos yazdı:
menes yazdı:Madem bu kadar çok talep görüyor neden üretmiyolar ki sadece markanın çıtasını yüksekte tutmak için mi ?

Diyelim çeşitli kısıtlardan dolayı üretemiyorlar, fiyatı neden piyasa fiyatına yükseltmiyorlar? Benim anlamadığım(!) bu. Fiyatı öyle ayarlarsın ki üretimine göre mağazanda her daim satışta malın da olur, satışın da olur, karını da güzel edersin, insanlar da paralarıyla rezil olmaz.

Arz talep dengesi olmadigi surece talebin cok oldugu yerde fiyat hep yukselir, grey daha da yukselir. Patek buna gore durmadan liste fiyatini yukseltirse bu sefer gercekten ulasilmaz bir saat olur ve kirilma noktasindan sonra alici bulamaz ve o imajini yerle bir eder. Bu sefer fiyat da dusuremez dusururse guvenirliligini de yitireceginden o seriyi bir tane bile satamaz. Ayrica nautiliuslar o kadar yukseltirse bu sefer diger serileri de yukseltmis olur ki bu sefer de tum gercek musterilerini de kacirir. Ikinci elde her zaman bir top fiyat vardir alinabilecek. Doyum noktasina gelince mutlaka geri donus olur. 5711in cikacagi maks rakama 100-120bindir ki su anki glabol kojukturde degil. Su anda 65-75 arasi kalir. Ama gelecek 1-2 yil icinde dunyada para bollasmasi soz konusu gibi. Bu durumda dedigim rakamlari gorebilir ama sonra yine gevser.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gokhangirgin

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: onurkoseoglu, sasuta ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners