TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2000 TL Bütçe İçin Automatic Chrono Date Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2000 TL Bütçe İçin Automatic Chrono Date Saat Tavsiyesi

Mesaj Tolgi06 » 12 Mar 2011, 22:48

O zaman işler değişir tabiki :roll: .Bulursun ya Hamilton,Oris,Victorinox çeşit ve model çok .Umarım aradığını bulursun.Alınca birde inceleme yaparsan şık olur :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj msturan » 12 Mar 2011, 22:50

Of, inceleme ne demek döktürücem :D Siz üstadlar bana bu kadar katkıda bulundunuz yardım ettiniz ben araştırma yapmazsam hainlik olur :D
Umarım maddi durumları iyi ayarlarım ve alırım güzel bir parça...
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Archezia » 12 Mar 2011, 23:56

Oris Hamilton'dan iyidir msturan. Onu en üst sıraya koy bence. Modelleri de özgün, güzel modellerdir. Pırlant mağazalarında görebilirsin Oris'leri. Ayrıca saatten anlamayanlarından dikkatini çekmesini istemişsin. Kaliteli bir saat aldıktan sonra aldığın saatin kadranı bir chrono kadar karışık olmasa, gösterdiğin saat gibi sade olsa bile saatten anlamayan biri çok uzaktan bakmadığı sürece kalitesini hissedecektir saatin. 2000 TL'ye alacağın saat basit görünmez yani merak etme. Ama madem taksitli alacaksın biraz daha uygun saatlere de bakabilirsin 1000 TL'ye de gayet güzel saatler bulursun.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj msturan » 13 Mar 2011, 00:06

Teşekkürler Archezia, fakat hazır şu an imkanım varken 2000lik bir makine alıyım gitsin diyorum ya, acaba hata mı yapıyoruım? 1000 liralık saat almamın avantajları ne olacak sizce?
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj punk » 13 Mar 2011, 02:28

@msturan

1000 liralık saat almanın avantajlarıyla ilgili sana bir cevap yazdım fakat pek umursanmamışım sanırım :o Şaka yapıyorum, belki de gözden kaçmıştır. Ama bir gözden geçirirsen sana bir fikir verecektir. :)
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Archezia » 13 Mar 2011, 02:39

Benim 1000TL al dememin sebeplerinden biri tamamen ekonomik. Yaklaşık 700 TL üç taksit ödeyeceğine daha uygun bir saat almış olursun. Ayrıca taksitle alınca pek fazla indirim alamazsın. Biraz daha sabredip nakit alırsan ise(1000TL) yaklaşık 35% indirim alman olası. Ama bu tamamen tercih meselesi tabiki, kişiden kişiye değişir. Ben ailemden gelen bir alışkanlık olarak ne alırsam nakit -ve genelde doğal olarak taksitle alabileceğimden daha ucuz- alıyorum o yüzden öyle dedim.

Bir de şu var; 1000 TL ile 2000 TL arasındaki fiyat farkı alacağın saatin kalitesine ve prestijine o kadar da çok yansımayacak. Bunu da düşünmek lazım.

Aslında ben sana 2000 TL'lik alma demiyorum. Ama saatlere bakarken illaki 2000TL civarı saat alacağım diye de şartlandırma kendini. Daha düşük fiyatlara, yakın kalitede ve güzellikte saatler bulabilirsin. Kendini şartlandırıyorsun demiyorum tabiki ama sadece bir tavsiye benimkisi (: Alacağın saat şimdiden hayırlı olsun :thumbup:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Tolgi06 » 13 Mar 2011, 02:57

Archezia'ya tamamen katılıyorum.Bazen vitrinlerde etiketi 1000 tl civarı olan güzel saatlere denk geliyor insan.İşin özün biraz gez bayileri.Gerekirse zorlayıp nakit al(1000 tl lik filan).3 taksit alınca yaklaşık %10 vade farkı biner.Biraz bekleyebilirsin bile hatta almak için
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj msturan » 13 Mar 2011, 10:15

punk, kusura bakma unutmuşum cevabını ama şimdi baktım bir kez daha :)
Şu an, sizlere karşı antitez üretiyorum gibi anlaşılmasın, sadece soru işaretlerimi atmaya çalışıyorum yoksa bu forumda saatlerle ilgili bilgisi en az olan kişiyim muhtemelen.. 1000 liraya markalar değişecek öyleyse, değil mi? Hani, mağazalara, saatçilere gitmeden önce bir fikir oluşsun diye soruyorum, genelleyerek 800-1500 arası kaliteli markalar ve 1500-2000 arası kaliteli markaları ayıracak olursak, 800-1500 arasına hangileri düşer? Bayadır 1500-2000'i konuşuyoruz zaten :D
Kullanıcı avatarı
msturan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners