TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İstanbul Zaman Kumpanyası 1915 Saat Koleksiyonu Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İstanbul Zaman Kumpanyası 1915 Saat Koleksiyonu Bilgi

Mesaj beycelice » 05 Ağu 2019, 16:34

Gelişmesi için yapıcı olmalıyız, heves kırmak en kolayı. Mesele sadece üretmek veya yerli olmakta değil, pazarlamayı beceremedikten sonra, ki en önemlisi bence. Saatin pazarlamacısı akıllıca davranmış. Ne çok pahalıya kaçacak malzeme ne de ulaşılmaz fiyatlı bir mekanizma seçilmeyerek. Üstüne birde limit ekleyince strateji muazzam...
Kullanıcı avatarı
beycelice

Mesaj SelAc » 05 Ağu 2019, 17:37

beycelice yazdı:Gelişmesi için yapıcı olmalıyız, heves kırmak en kolayı. Mesele sadece üretmek veya yerli olmakta değil, pazarlamayı beceremedikten sonra, ki en önemlisi bence. Saatin pazarlamacısı akıllıca davranmış. Ne çok pahalıya kaçacak malzeme ne de ulaşılmaz fiyatlı bir mekanizma seçilmeyerek. Üstüne birde limit ekleyince strateji muazzam...

Kesinlikle katılıyorum. Çanakkale teması da ayrı bir mesele tabi. Sanırım beni etkileyen en önemli unsur bu oldu.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj Turker » 05 Ağu 2019, 18:00

Bence başarılı bir girişim, hem mekanizma olayının da makul fiyatlı ve nispeten sorunsuz bir alternatif ile çözülmüş olmasıda güzel düşünülmüş, sıfırdan yerli bir mekanizma üretilmesini beklemek, kendi başına butik üretim yapan bir girişimci için hem teknik olarak hem de mali külfeti açısından büyük bir macera... Kaldı ki mekanizma üretilse bile uygun koşullarda sürdürülebilirliğinin testi için bile uzun zaman gerektirir. O kadar zaman bekleyebilir mi üretici? Zor... Diyelim beklemeden piyasaya sürdü ve bir süre sonra arızalar ortaya çıktı orası felaket olur işte. Bence, Tarık Hatipoğlu ve saatleri takdir edilesi bir hayal ve cesaret örneği. Çoğalması dileğiyle. Tasarımını ve beğenip beğenmemekte başka kriterler barındırıyor hedef kitlesiyle ilgili bir durum...
Kullanıcı avatarı
Turker

Mesaj Mandos » 05 Ağu 2019, 18:01

Yalnız kadran hariç kasa harika bence. Kadranı klasik buldum biraz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj morningstar » 05 Ağu 2019, 19:15

Kasa yapısını bende beğendim ben saatin bir kusurubun 47mm olmasi olduğunu düşünüyorum kasa biraz daha küçültüp inceltilmiş olsaydı daha hoş olurdu.Ikinci olarak safir cam tercih edilebilirdi.Kadranın seramik yapılması gayet iyi olmuş.Kasa bu kadar buyuk olmasaydi direk siparis geçecektim fakat benim bileklerde duvar saati gibi duracagi icin vazgectim.Saatin mekanizması türkiyede yapilsaydı bu seferde biz bu mekanizmayi tanimiyoruz ne kadar guvenilir oldugunu bilmiyoruz denecekti.Ilerleyen donemlerde turk yapimi mekanizmalari gormeyi bende isterim ancak bunlarin bazi testleri gecmesi ve guven kazanmasi lazim.Tabii saate göz var izan var diyerek çamur atmak basit sonuçta klavyede bir kaç kelime yazıyorlar.Tarık bey i tanımam etmem ama ismini daha öncede duymuştum saat dunyasinda Türkiyeye bir cok marka getirmis birisi.Ülkemizde böyle işlerin yapılması gurur verici ilerleyen projelerinde dahada basarili olacağını düşünüyorum.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
morningstar

Mesaj sentez42 » 05 Ağu 2019, 20:06

Bir mekanizma yapılabilir ama bunun stabilitesini yıllarca test etmek gerekir ki bu bihayli zor. Güvenip almazdık bile zaten Türk mekanizma olsa emin olun. Miyota kullanılmış bence gayet mantıklı bir seçim.
Kullanıcı avatarı
sentez42

Mesaj CptOz » 05 Ağu 2019, 20:15

Saat sevdalısı olarak bu çalışmayı beğendim. Saat piyasası içinden bir kişinin de böyle bir oluşumun içinde olmasını ilerisi için umut verici buluyorum.
Tabii gönül Japon Seiko, Rus Vostok veya Hint HMT gibi bu ülkenin de kendine ait bir markası olsun ister. Bence mekanizma bu işin temeli ve aslı; Türk malı, Türkiye üretimi bir mekanizma olsa ne güzel olurdu. Belki bir gün bir girişimci veya yatırımcı buna niyet eder ve başlar.
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj Xhantos » 05 Ağu 2019, 20:15

sentez42 yazdı:Bir mekanizma yapılabilir ama bunun stabilitesini yıllarca test etmek gerekir ki bu bihayli zor. Güvenip almazdık bile zaten Türk mekanizma olsa emin olun. Miyota kullanılmış bence gayet mantıklı bir seçim.

+1000.

Ama yüzde yüz türk ilk saat denmesi yanlış oluyor işte.

Birisi mekanizmasını da yapsa, o ne diyecek? 'Yüzde 200 ilk Türk mekanik saati yaptım' mı?!?

Yüzde yüz organik ilk Türk portakal suyunu yaptık, portakal hariç, onu kaliforniyadan aldık, demek gibi birşey dedikleri. Komik aslında.

Böyle olunca acaba 1915 ve Çanakkaleyi sömürüyorlar mı diye insanın aklına geliyor. Ben şüpheci bir insanım. Lomboz Çanakkale denizinden çıkmış yazmışlar, ben ilk defa duydum Çanakkale denizi diye bir deniz. Zaten tasarım lombozdan esinlenme. Bunu yazmasa, gören lombozdan çalmışlar tasarımı diyecek ama kendileri yazınca sorun olmuyor tabi... Ben daha fazla yazmayayım.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: onurkoseoglu, sasuta ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners