TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Moonwatch Safir Mi Yoksa Hesalit Mi?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Moonwatch safirmi yoksa hesalitmi??

Mesaj gozdentunay » 04 Ağu 2019, 03:32

Bende alırken arada kaldım ama 1863 makinanın sapphire modelindeki görselliği beni çok etkiledi ve arada ciddi bir fiat farkı olmasına rağmen tercihimi sapphire den yana yaptım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj Xhantos » 04 Ağu 2019, 04:17

Eğer daha çok saat olarak beğendiğiniz için alıyorsanız safir, eğer daha çok 'aya giden saat' geçmişini düşünerek alıyorsanız hesalit.

Koleksiyon için, satmamak üzere yapacağınız alışverişte fiyat farkını pozitif ya da negatif çok düşünmeyin derim. Bugün almazsanız, 3 gün sonra alırsınız. Doğru saati, içinize sineni, sevdiğinizi, gerçekten beğendiğinizi alın.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj dogodenizli » 04 Ağu 2019, 05:36

kilimanjaro yazdı:Keşke seçim yapılırken bu 2 seçenek arasında kalınsaydı.Omega bu işin suyunu çıkardı.Kaç moonwatch var saymadım.Bu arada aya çıkan saat aslınsa tam olaraki hesalit olanı da değil.Bizdekilerin mekanizmaları modifiye edilmiş olanlar.Aya çıkan orijinal moonwatch lar epey yüksek fiyatlara alıcı buluyor.Şu an üretimde değiller zaten.

+1

Așkın Bey duygulara tercüman olmuş.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj Xhantos » 04 Ağu 2019, 06:02

dogodenizli yazdı:
kilimanjaro yazdı:Keşke seçim yapılırken bu 2 seçenek arasında kalınsaydı.Omega bu işin suyunu çıkardı.Kaç moonwatch var saymadım.Bu arada aya çıkan saat aslınsa tam olaraki hesalit olanı da değil.Bizdekilerin mekanizmaları modifiye edilmiş olanlar.Aya çıkan orijinal moonwatch lar epey yüksek fiyatlara alıcı buluyor.Şu an üretimde değiller zaten.

+1

Așkın Bey duygulara tercüman olmuş.

Kendi yorumumu biraz açayım ben de.

Aya ilk çıkan saatin orjinali zaten 1 tane, o da kayıp. Geri kalanlar en fazla birebir replikası ya da aynı seriden olabilir.

Eğer bu saatin istenmesindeki amaç aya çıkan saat geçmişini düşünerek koleksiyona katmaksa, elbette aya çıkan saate ne kadar benzer olursa o kadar makbul olur. Buradaki kriter belli, açık ve net.

Camı safir olsun çünkü daha 'hoş' ya da 'sağlam' gibi bir anlayışla bir 'moonwatch' alacaksanız, artık sınır yok, kadranı şu renk olsun, kasası bu malzemeden olsun, şurasında şu yazsın, her türlü değişikliği istemeniz, beğenmeniz mümkün. Yeter ki markası Omega olsun. Yani çünkü herşey değişebilir, marka değişemez(!) tabi bu Omega'nın bakış açısı :) Ufak ufak değiştirdiniz, ne zaman o saat gerçekten 'moonwatch' olmaktan çıkıyor? Bunun cevabı yok.

Hesalit versiyonun satışta, üretilen bir versiyon olması, anlayan için gayet anlamlıdır diye düşünüyorum. Ya (mümkün olabildiğince) ay saati alacaksınız ya da muhteşem Swatch pazarlamasının ürünü, ama tabi yine güzel bir saat.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj EnderE » 04 Ağu 2019, 08:24

Seçiminizi saati kullanacağınız saha şartları belirlemeli. Eğer kolunuzu çarpma riski çok ise safir alın kafanız rahat olsun . Tabi bu saatin bezeli de kolay darbe alabiliyor bugune kadar kimse değinmedi ama bezel yapısı gereği kenarlarından kolay eziliyor. Bu yüzden kesinlikle sahada veya imalat sektöründe olanlar için oyun değil, aya çıkmış olabilir ama gerçek bu. Bu durumda elinizi kolunuzu çok sağa sola çarpmıyorsanız haselite aksi durumda safir. Ek olarak safirin arka kapağı şeffaf ve mekanizma görüntüsü muazzam.

AGS2-W09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj eraslani » 04 Ağu 2019, 09:07

Ben kesinlikle safir tercih ederdim,hatta kurmalı mekanizma da çok kafama yatmıyor.Ay'a gidilirken buharlı makineler kullanılmadı sonuçta,günceli takip etmek gerekir.Bu söylediklerim yeni üretim için geçerli tabii,klasik apayrı bir şey.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj anywhere » 04 Ağu 2019, 09:19

Safir +1.
Kullanıcı avatarı
anywhere

Mesaj Hellhound » 04 Ağu 2019, 09:33

İmkanınız varsa ikisini yanyana farklı ışık açılarında gözleyin. Hesalit ve safirin ışığı kırmaları çok farklı. Optik olarak benim tercihim sıcak görüntüsünden ötürü hesalit.

Optik olarak hesalitten yanaysanız ve çizilmelere takılıyorsanız endişelenmeyin. Karakter kattığını düşünmezseniz, 1dk diş macunu/polywatch ile ovmalık işi var.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 129 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners