TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SBDY029(SRPD023) Great White Samurai - Kutu açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko SBDY029(SRPD023) Great White Samurai - Kutu açılış

Mesaj Mandos » 01 Ağu 2019, 22:24

Sırada hangi saat var? Güzel modeller getirtiyorsunuz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj Xhantos » 01 Ağu 2019, 22:41

Mandos yazdı:Sırada hangi saat var? Güzel modeller getirtiyorsunuz.

Teşekkürler.

Sırada ABT Saat'e yeni gelmiş (ama halihazırda zaten gelmiş) bir Japon var, yani getirtme yok :) Sonra herhalde en az bir kaç ay durgunluk dönemine gireceğim :) Benim 2. el almayan, malını da satmayan bir yapım var (öyle görmüşüm). Aldığım saate duygusal bağ kurarım, satamam. Hatta, çöp olsa bile, atamam da. Neyseki sevdiğim saatler başka bazı saatlere göre ucuz kalıyor da alabiliyorum :) Ama eldekini satmayınca bütçe sınırlarına ulaşmak çabuk oluyor, her gülün dikeni var.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj copycat » 02 Ağu 2019, 21:35

Xhantos yazdı:
copycat yazdı:Hayırlı uğurlu olsun. Merak ettiğimden soruyorum bazı dostlar Seiko saatlerden l made in Japan ibaresine cok takılıyor. Ciddi bir fark mı Çin üretimi muadilleri ile.

Teşekkürler.

Saati, zamanı göstersin diye almıyorsanız, markaya belli bir yakınlık hissediyorsanız, gerçekte nerede üretilmiş olursa olsun, ürünün üzerinde o markanın kendi ülkesi yazdığında bu aynı marka algısı gibi, marka algısını tamamlayıcı önemli bir unsur oluyor.

Üzerinde 'swiss made' yazmayan (tabi 'made in PRC' vb yazamayacakları için), bir İsviçre saati markası, aynı saatin 'swiss made' olanıyla hiç bir olur mu? Rolex Çin'de fabrika açsa, ben burada kalite standartımı aynen koruyorum dese bile, ne düşünürsünüz?

Seiko Japon olduğu için Seiko'nun hası 'made in Japan' olanı, üzerinde, arkasında bu yazanıdır. Seiko da 'made in Japan' yazamıyorsa, mümkün olduğunca menşei belirtmiyor, bu bile o yazının değerini, algısını göstermeye yeter.

Eskiden çok beğendiğim bazı Alman markaları, Türkiye'de üretim yapmaya başladıklarından beri aynı şekilde beğenemiyorum.

Önemli olan algı, ürünler aynı fabrikadan çıkmış olsa bile üzerinde yazılanların önemi var, hatta ürünlerden daha fazla. Tabi kişiye göre de değişir.

Üzeri imzalı bir formanın, imzasız olandan ne farkı var?

Bir Seiko'da 'Made in Japan' ifadesinin olması beni olmamasına göre çok çok daha fazla mutlu ediyor. Saatlerimi de zamanı göstersinler diye değil beni mutlu etsinler diye alıyorum.
Güzel bir cevap. Açıkça anladim teşekkürler.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj nyzozan » 03 Ağu 2019, 13:36

Hayırlı olsun
Kullanıcı avatarı
nyzozan

Mesaj Xhantos » 07 Eyl 2019, 21:08

ABT Saat'e STO3 Samurai ve Turtle gelmiş, bugün tesadüfen uğradığımda gördüm. Bu sıcak bir haber, henüz siteleri bile güncellenmemiş durumda, keza Aydın Saat'in sitesi de.

Resim

Elbette, 'made in Japan' değil uluslararası K sürümleri.

Bu arada iyi dileklerini iletenlere tekrar teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj Ankthas » 07 Eyl 2019, 21:38

Xhantos yazdı:ABT Saat'e STO3 Samurai ve Turtle gelmiş, bugün tesadüfen uğradığımda gördüm. Bu sıcak bir haber, henüz siteleri bile güncellenmemiş durumda, keza Aydın Saat'in sitesi de.

Resim

Elbette, 'made in Japan' değil uluslararası K sürümleri.

Bu arada iyi dileklerini iletenlere tekrar teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun.

Kaç para?
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Xhantos » 07 Eyl 2019, 21:47

Ankthas yazdı:Kaç para?

O kadar fiyat ve 'fiyat konfigürasyonu' sordum ki gerçekten tam hatırlamıyorum, çünkü zaten bunlarda alıcı değilim. Ama Turtle liste fiyatı için 3900 gibi bir rakam kalmış aklımda (yoksa 4900 müydü, ya da 4100...), hiç alakası yoksa da kusura bakmayın. Eğer liste 3900 ise ABT Saatin sitesinde 2900'e görürüz herhalde. Samurai'ın az daha pahalı olması lazım.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj danGerfuLL » 07 Eyl 2019, 22:33

Xhantos yazdı:
Ankthas yazdı:Kaç para?

O kadar fiyat ve 'fiyat konfigürasyonu' sordum ki gerçekten tam hatırlamıyorum, çünkü zaten bunlarda alıcı değilim. Ama Turtle liste fiyatı için 3900 gibi bir rakam kalmış aklımda (yoksa 4900 müydü, ya da 4100...), hiç alakası yoksa da kusura bakmayın. Eğer liste 3900 ise ABT Saatin sitesinde 2900'e görürüz herhalde. Samurai'ın az daha pahalı olması lazım.
3000 ve uzeri fiyatlandirma sacma. O paraya 6r15 3. nesil Monster getirilir yurt disindan.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners