Sırada hangi saat var? Güzel modeller getirtiyorsunuz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mandos yazdı:Sırada hangi saat var? Güzel modeller getirtiyorsunuz.
Güzel bir cevap. Açıkça anladim teşekkürler.Xhantos yazdı:copycat yazdı:Hayırlı uğurlu olsun. Merak ettiğimden soruyorum bazı dostlar Seiko saatlerden l made in Japan ibaresine cok takılıyor. Ciddi bir fark mı Çin üretimi muadilleri ile.
Teşekkürler.
Saati, zamanı göstersin diye almıyorsanız, markaya belli bir yakınlık hissediyorsanız, gerçekte nerede üretilmiş olursa olsun, ürünün üzerinde o markanın kendi ülkesi yazdığında bu aynı marka algısı gibi, marka algısını tamamlayıcı önemli bir unsur oluyor.
Üzerinde 'swiss made' yazmayan (tabi 'made in PRC' vb yazamayacakları için), bir İsviçre saati markası, aynı saatin 'swiss made' olanıyla hiç bir olur mu? Rolex Çin'de fabrika açsa, ben burada kalite standartımı aynen koruyorum dese bile, ne düşünürsünüz?
Seiko Japon olduğu için Seiko'nun hası 'made in Japan' olanı, üzerinde, arkasında bu yazanıdır. Seiko da 'made in Japan' yazamıyorsa, mümkün olduğunca menşei belirtmiyor, bu bile o yazının değerini, algısını göstermeye yeter.
Eskiden çok beğendiğim bazı Alman markaları, Türkiye'de üretim yapmaya başladıklarından beri aynı şekilde beğenemiyorum.
Önemli olan algı, ürünler aynı fabrikadan çıkmış olsa bile üzerinde yazılanların önemi var, hatta ürünlerden daha fazla. Tabi kişiye göre de değişir.
Üzeri imzalı bir formanın, imzasız olandan ne farkı var?
Bir Seiko'da 'Made in Japan' ifadesinin olması beni olmamasına göre çok çok daha fazla mutlu ediyor. Saatlerimi de zamanı göstersinler diye değil beni mutlu etsinler diye alıyorum.
Xhantos yazdı:ABT Saat'e STO3 Samurai ve Turtle gelmiş, bugün tesadüfen uğradığımda gördüm. Bu sıcak bir haber, henüz siteleri bile güncellenmemiş durumda, keza Aydın Saat'in sitesi de.
Elbette, 'made in Japan' değil uluslararası K sürümleri.
Bu arada iyi dileklerini iletenlere tekrar teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun.
Ankthas yazdı:Kaç para?
3000 ve uzeri fiyatlandirma sacma. O paraya 6r15 3. nesil Monster getirilir yurt disindan.Xhantos yazdı:Ankthas yazdı:Kaç para?
O kadar fiyat ve 'fiyat konfigürasyonu' sordum ki gerçekten tam hatırlamıyorum, çünkü zaten bunlarda alıcı değilim. Ama Turtle liste fiyatı için 3900 gibi bir rakam kalmış aklımda (yoksa 4900 müydü, ya da 4100...), hiç alakası yoksa da kusura bakmayın. Eğer liste 3900 ise ABT Saatin sitesinde 2900'e görürüz herhalde. Samurai'ın az daha pahalı olması lazım.
Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir
|