TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2000 TL Bütçe İçin Automatic Chrono Date Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2000 TL Bütçe İçin Automatic Chrono Date Saat Tavsiyesi

Mesaj msturan » 12 Mar 2011, 21:46

Bir süredir Hamiltonlarla uğraşıyorum aslında Nick..
http://www.saatvesaat.com.tr/urun.asp?id=17330&urun=HAMILTON+HM77616533 şunu neden almamam gerektiğini açıklar mısınız lütfen? Fiyatı unutalım bir anlığına, bu saate kadar saat&saat'te bunun pazarlığını yapıyordum 2100'e üç takside düşürmeye çalıştım pazartesi arayacaklar kesin sonuç için... Yani fiyat için, almıyorum hemen :D
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj nickynick » 12 Mar 2011, 21:50

Neden almaman gerekiyormuş :) ? Gayet güzel bir model
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj msturan » 12 Mar 2011, 21:52

Hadi ya :D O zaman bir basit soru daha soruyum, Oris, Hamilton ve Mido'yu sıralasan en prestijliden en az prestijliye doğru nasıl sıralardın?
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Tolgi06 » 12 Mar 2011, 21:57

msturan sana dediğim saat her yaşa için uygun bence.Genelde öncelikli olan şey saatin başkalarından önce seni tatmin etmesi.Dediğin gibi fred.cons. genelde çok sade takım elbise saatleri üretir.Fakat bir dalgıç saati (En bilinen örnek Rolex submarinerdir ) düzgün hatlara sahip olursa hem spor hemde klasik giyimde süper durur(örneğin submariner) hemde uzun ömürlüdür.Fakat ısrarla dikkat çekici birşey istiyorsan dediğin hamilton khaki automatic x-wind da alabilirsin.Hamilton Türkiye'deki dağıtıcısı sebebi ile vitrinde bir sürü işçiliği sıfır olan moda markasının arasında durur ama marka bazında gerek kullandığı kalibreler gerekse ürün kalitesinde 'iyi ' bir markadır bence.
Eta kalibreler ve kronolarında 7750 mekanizma filan kullanır ki bu mekanizmalar daha ünlü saat üreticilerininde(Oris ,Tag Heuer vs vs) baz aldıkları ve kullandıkları mekanizmalardır.Yani çok dikkat çeken spor ama kaliteli bir saat istiyorsan ve 2000 tl varsa elinde Hamilton tercih edilmeside mantıklı.Bileklerin inceyse o Hamilton modeli kolunda çok iyi durmaz haberin olsun.Hamilton'da ideal anlıyacağın...

Son olarak bence o dediğim Longines saati git bayide dene.Kolda gerçekten hem spor hemde elit durur.Google görsellerde güzel fotolarını bulabilirsin.Ayrıca daha spor görünende arıyorsan aynı model Longines'in siyah bezelli olan kombinasyonlarıda var.
Bu arada o fotodaki Tissot'ta spor saat olarak oldukça iyi bence.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 12 Mar 2011, 21:58

İletimi bitirene kadar bir sürü yeni ileti girilmiş ve benim ileti biraz havada kaldı galiba :D .Konu farklı noktalara gelmiş baya :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 12 Mar 2011, 21:59

Benim sıralamada Oris 1.sırada olurdu ama Mido hakkında pek bilgim yok bu yüzden 2 ve 3 e birşey diyemem kendi adıma
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj msturan » 12 Mar 2011, 22:04

Anladım tolgi, buradan şu sonucu çıkardım: gelecek hafta sonu bir kağıda bütün elit saatçilerin adını yazıcam pırlant olur tevfik aydın olur aydın saat olur ya da sizler de birkaç tane söylerseniz, gidip kadıköye bir bir dolaşıp kolumda deneyeceğim saatleri.. Sanırım bu çok daha güvenli olur.. Longines hakkında yaptığın yorum onu gözümde bir kat daha esrarengiz kıldı, merak ediyorum gerçekten kolumda nasıl görünecek :D Onun dışında, kadıköyde bulduğum bir saat&saat (varsa tabii, malumunuz ünide ilk yılım ve mersinliyim) mağazasından da hamiltonu deneyim.. Ve bulduğum bilimum saatleri deniyim sanırım doğru kararı böyle veririm :)
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj msturan » 12 Mar 2011, 22:04

Sağol tolgi, Oris de bir kat büyüyerek ciddi adaylar arasına girdi :D
Kullanıcı avatarı
msturan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: mart ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners