Bond yazd覺:merttt35 yazd覺:Sevgili Bond,
in mal覺 denince bende mushroom brand tarz覺 saatlerden bahsedildi sand覺m o konuda hakl覺s覺n bu anlamda yanl覺 bir cevap verdiysem Frax1 dende 繹z羹r dilerim.
Gelelim inde 羹retilmesi konusuna;bildiiniz gibi bu sayd覺覺m覺z markalar(dkny-nautica-guess-armani..vs)d羹nya modas覺na y繹n veren holdinglemi ve borsada hisseleri olan markalard覺r.S覺rf inde 羹retim yapt覺rmalar覺 bu markalar覺n kesinlikle kalitesiz saat 羹rettii anlam覺na gelmez.B羹t羹n d羹nyaca marka deeri ve imaj覺 ta覺yan isimlerin 羹retim standartlar覺 vard覺r ve mal nerede 羹retilirse 羹retilsin bu standartlara uyulur aksi halde markan覺n imaj覺 zarar g繹r羹r.(ayr覺ca etraf覺mda bu markalar覺 kullanan ve k覺sa s羹rede bozulan imdiye kadar kimseyi duyduumu hat覺rlam覺yorum)
Benim fikrime g繹re yayg覺n bir yanl覺覺n i癟ine d羹mekteyiz;Rolex-Panerai-Tag Heuer-Ulysse Nardin-Pathek Philippe ve bunlar gibi hi-end kalite mekanizma ve saat 羹reten veya kendi 羹retim tesisleri olan firmalarla bahsettiim firmalar覺 kalite y繹n羹nden k覺yaslamak.Veya dierlerine kalitesiz demek!Tabii ki kaliteli otomatik bir mekanizma ile bilinen bir tasar覺mc覺 firmas覺n覺n 羹rettii g繹rsellie dayal覺 羹r羹n羹 kar覺lat覺rmak haks覺zl覺k.羹nk羹 elma-armut teorisine ayk覺r覺![]()
Nas覺l ki receiver+dvd playerl覺 Denon veya Jamo ev sinema sistemi kaliteliyse dahili amfili Philips marka ev sinema sistemide kalitelidir.
Saat konusunda devreye giren bence 繹nce g繹z zevki daha sonrada b羹t癟edir.
Mert35, 繹z羹r dileyecek bir durum yok kesinlikle. Bu yazd覺klar覺n覺n hepsi ( in ve 癟eitli global 羹retim standartlar覺na uygunl覺u ) zaten eski konularda belirtilmi bilgiler ve detaylar. Biraz forumda konulara bakt覺覺nda bu bilgilere ula覺rs覺n. Kalitesiz kelimesini kullanmad覺m mesaj覺mda, kalite kiinin bir 羹r羹nden bekledii verime ve b羹t癟eye g繹re deiken olabilir. retim standartlar覺na uygun olmas覺 ayr覺 bir alan, fiyat/kalite performans覺n覺n y羹ksek olmas覺 ise farkl覺 bir konu. evrende bu markalar覺 kullan覺p sana olumlu feedbackler veren bir 癟ounluk varsa elbette sende al覺p kullanabilirsin. Yukarda yazd覺覺n high-end markalarla bu markalar覺 zaten k覺yaslamad覺m, k覺yaslanmazda.
Benim ve dier kiilerin sana 繹nerisi temel ii saat 羹retmek olan uygun fiyatl覺 ama daha y羹ksek kalitede malzeme kullanan markalardan b羹t癟eni biraz y羹kselterek tercih yapman 羹zerine idi. Yani 100/150 USD ile bize gore 2/3 birim deerde bir saat almak yerine sana 300/400 USD ile 6/7 birim deerde bir saat alman覺 繹nermeye 癟al覺t覺k. Yoksa dan覺t覺覺n b羹t癟e/modelin yerine 7000/9000 USD ile 8/9 birim deerde bir saat tavsiye ederek k覺yaslama yapm覺yoruz. Elbette senin optik zevkine hitap ediyorsa ve kalite standartlar覺nada uygunsa bu markalar覺 tercih edip kullanman 癟ok doal. Burda biz sadece tavsiye ediyoruz, ayn覺 fikirde olmak zorunda deiliz. Bu kiisel tercihtir. imdiden se癟ecein saati g羹le g羹le kullan.

Sevgili Bond yorumlar覺n ve tavsiyelerin i癟in teekk羹r ederim.Mutlaka g繹z 繹n羹nde bulunduraca覺m..