TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Lancester Italy Markas覺 Hakk覺nda Bilgi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Lancester Italy Markas覺 Hakk覺nda Bilgi

Mesaj merttt35 » 08 Mar 2011, 15:45

Bond yazd覺:
merttt35 yazd覺:Sevgili Bond,

in mal覺 denince bende mushroom brand tarz覺 saatlerden bahsedildi sand覺m o konuda hakl覺s覺n bu anlamda yanl覺 bir cevap verdiysem Frax1 dende 繹z羹r dilerim.

Gelelim inde 羹retilmesi konusuna;bildiiniz gibi bu sayd覺覺m覺z markalar(dkny-nautica-guess-armani..vs)d羹nya modas覺na y繹n veren holdinglemi ve borsada hisseleri olan markalard覺r.S覺rf inde 羹retim yapt覺rmalar覺 bu markalar覺n kesinlikle kalitesiz saat 羹rettii anlam覺na gelmez.B羹t羹n d羹nyaca marka deeri ve imaj覺 ta覺yan isimlerin 羹retim standartlar覺 vard覺r ve mal nerede 羹retilirse 羹retilsin bu standartlara uyulur aksi halde markan覺n imaj覺 zarar g繹r羹r.(ayr覺ca etraf覺mda bu markalar覺 kullanan ve k覺sa s羹rede bozulan imdiye kadar kimseyi duyduumu hat覺rlam覺yorum)

Benim fikrime g繹re yayg覺n bir yanl覺覺n i癟ine d羹mekteyiz;Rolex-Panerai-Tag Heuer-Ulysse Nardin-Pathek Philippe ve bunlar gibi hi-end kalite mekanizma ve saat 羹reten veya kendi 羹retim tesisleri olan firmalarla bahsettiim firmalar覺 kalite y繹n羹nden k覺yaslamak.Veya dierlerine kalitesiz demek!Tabii ki kaliteli otomatik bir mekanizma ile bilinen bir tasar覺mc覺 firmas覺n覺n 羹rettii g繹rsellie dayal覺 羹r羹n羹 kar覺lat覺rmak haks覺zl覺k.羹nk羹 elma-armut teorisine ayk覺r覺 :lol:

Nas覺l ki receiver+dvd playerl覺 Denon veya Jamo ev sinema sistemi kaliteliyse dahili amfili Philips marka ev sinema sistemide kalitelidir.

Saat konusunda devreye giren bence 繹nce g繹z zevki daha sonrada b羹t癟edir.

Mert35, 繹z羹r dileyecek bir durum yok kesinlikle. Bu yazd覺klar覺n覺n hepsi ( in ve 癟eitli global 羹retim standartlar覺na uygunl覺u ) zaten eski konularda belirtilmi bilgiler ve detaylar. Biraz forumda konulara bakt覺覺nda bu bilgilere ula覺rs覺n. Kalitesiz kelimesini kullanmad覺m mesaj覺mda, kalite kiinin bir 羹r羹nden bekledii verime ve b羹t癟eye g繹re deiken olabilir. retim standartlar覺na uygun olmas覺 ayr覺 bir alan, fiyat/kalite performans覺n覺n y羹ksek olmas覺 ise farkl覺 bir konu. evrende bu markalar覺 kullan覺p sana olumlu feedbackler veren bir 癟ounluk varsa elbette sende al覺p kullanabilirsin. Yukarda yazd覺覺n high-end markalarla bu markalar覺 zaten k覺yaslamad覺m, k覺yaslanmazda.

Benim ve dier kiilerin sana 繹nerisi temel ii saat 羹retmek olan uygun fiyatl覺 ama daha y羹ksek kalitede malzeme kullanan markalardan b羹t癟eni biraz y羹kselterek tercih yapman 羹zerine idi. Yani 100/150 USD ile bize gore 2/3 birim deerde bir saat almak yerine sana 300/400 USD ile 6/7 birim deerde bir saat alman覺 繹nermeye 癟al覺t覺k. Yoksa dan覺t覺覺n b羹t癟e/modelin yerine 7000/9000 USD ile 8/9 birim deerde bir saat tavsiye ederek k覺yaslama yapm覺yoruz. Elbette senin optik zevkine hitap ediyorsa ve kalite standartlar覺nada uygunsa bu markalar覺 tercih edip kullanman 癟ok doal. Burda biz sadece tavsiye ediyoruz, ayn覺 fikirde olmak zorunda deiliz. Bu kiisel tercihtir. imdiden se癟ecein saati g羹le g羹le kullan.

:thumbup:

Sevgili Bond yorumlar覺n ve tavsiyelerin i癟in teekk羹r ederim.Mutlaka g繹z 繹n羹nde bulunduraca覺m..
Kullan覺c覺 avatar覺
merttt35

Kay覺t: 01 Mar 2011, 13:21

Mesaj Emre » 08 Mar 2011, 16:05

Mert yanlisa dusuyoruz demekle yanlis biliyorsunuz demek arasinda fark yok :) Birinde kendini de konunun mudahili yapiyosun sadece. Yaptigim benzetme birebir aynidir, icini rahatlatmak icin eminim Cherry kadar kalitesiz degildir demen biseyi degistirmez. Cherry'ye de 5-6 sene binebilirsin, cin mekanizmali pilli bi saati da 5-6 sene takabilirsin. Icin nasi rahat ediyosa o onemli, tercih sana ait sonucta.

Asagida daha once konusulmus konulardan bikacini derlemeye calistim. Biraz daha arastirilirsa daha bilgilendirici yazilar bulunabilir. Forumda iyi vakit gecirmen dilegiyle, saatin icin de hayirli olsun diyorum :)

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=3665

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=2610

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=4399

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=2022

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=3960
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Kay覺t: 28 Kas 2010, 10:20

Mesaj Frax » 08 Mar 2011, 19:57

merttt35 繹z羹r dilenecek bir ey yok ben bildiklerimi yazd覺m sadece olay bu. Markan覺n ucuna k覺y覺s覺na Italy, Swiss, Geneva, Germany zart zurt yazmakla o saat kaliteli olmuyor ki b繹yle yazanlar genelde g繹z boyamak i癟in yap覺lan eyler bunu bildiim i癟in s繹yl羹yorum. lkemizde de b繹yle deil mi zaten? Uyduruk aile 癟ay bah癟esine yar覺m yamalak ingilizce ile bir isim koyduunda oras覺 bir anda "cafe" oluyor. Neyse konuyu da覺tmayay覺m sorduun saatlerden CK isvi癟re mal覺. Hatta Swatch Grup b羹nyesinde:

http://www.swatchgroup.com/en/brands_and_companies/watches_and_jewelry/middle_range/ck_watch_jewelry

Bunun d覺覺ndaki moda markalar覺 ise konuulduu 羹zere 癟in mal覺. Ad覺 ne olursa olsun 癟in mal覺. 100, 150 dolar benim i癟in 癟ok 繹nemli deil diyorsan al ama eer ki yok ben nereden baksan 2 sene saat almam diyorsan uzak dur. Hatta bu b羹t癟eyle saat alma, bekle biraz daha para biriktir uzun y覺llar kullanabilecein bir saat al. Bu konuda benden son yorum da bu ekilde :)

Kolay gelsin, iyi akamlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj merttt35 » 09 Mar 2011, 09:43

Yorum yazan t羹m arkadalara teekk羹r ederim bence g羹zel bir fikir al覺verii oldu.(ama癟 bu olmasada)

Sadece en bata sormu olduum Lancester Italy nas覺l bir markad覺r bilgi sahibi olan varm覺 sorum pek yan覺t alamad覺!
Benim amac覺m 羹lkemizde(linklerde verdiim modeller)500TL-1000TL aras覺 sat覺lmaktayken ucuza yakalam覺ken g羹nl羹k kullan覺m i癟in seiko 5 gibi demode g繹r羹n羹ml羹 saat almaktansa bu saatlerin al覺nabilecei fikrini savunmakt覺(g繹rsellik bak覺m覺ndan) (hala savunuyorum inatla :P )

Sonu癟ta dediim gibi evlad覺ma sand覺kta b覺rak覺cak saat aray覺覺nda deilim.Veya 3-5kuru biriktirdimde son paramla saat alacak olsam dedikleriniz bir bak覺ma doru 2senede bir saat alacak bir kii i癟in tabii ki fiyat/performans ve kalite 癟ok daha 繹nemlidir.

Neyse laf laf覺 a癟t覺 ve g羹zel bir payla覺m oldu tekrar herkese teekk羹rler
Kullan覺c覺 avatar覺
merttt35

Mesaj Bond » 09 Mar 2011, 12:58

Mert35 elbette fikrini savunabilirsin, bende Seiko5'i savunmuyorum merak etme :) Dediin modeller i癟inde daha 覺k ve modern tasar覺ml覺 bir 癟ok saat var. Sadece ne olduunu bilerek alman senin i癟inde iyi olacakt覺r. Burda herkesin amac覺 bu. Zaten kendin durumu batan 癟繹zm羹s羹n, haz覺r uygun bulmuken alabilirim diye eklemisin. Sana destekte gelmi bir 癟ok kiiden o bedellere al覺rsan gayet normal diye. Senin beenin ve kullan覺m alan覺na uygunluu hereyden 繹nce gelir. :thumbup: Lancaster i癟in zaten firma profili sitesinde var, 襤ngilizce biliyorsan okumusundur, bende k覺saca yazay覺m.

Evvel zaman i癟inde, mehur saat ustas覺 Christaan Huygens ( 1600'lerin ortalar覺nda saatlerde balans dilisi uygulamas覺n覺n mucidi mehur Hollandal覺 astronom ) 繹l羹m d繹einde iken t羹m bilgilerini ve s覺rlar覺n覺 癟覺ra覺 Edward Higgins'e anlatm覺. Oda ileri devam ettirmi ve b羹y羹tm羹 sonra memleket hasretine dayanamam覺 Lancaster'a d繹nm羹 ve k覺saca efsane olmu :D Akabinde arada uzun bir tarihsel boluk var ve 1992'de farkl覺 firmalar Lancaster markas覺n覺 herhalde isim hakk覺n覺 alarak 襤svi癟rede 羹retmi. nce italyan pazar覺na dahil olmular sonras覺nda ise farkl覺 alanlarda ve pazarlarda faaliyete devam etmiler vs.

Sonu癟ta bu firma Baselworld fuar覺nada kat覺lan ticari bir saat 羹reticisidir. Sahte saat veya o tarz birey deil. Beeniyorsan gayetde al覺p takars覺n. Linkini verdiin model i癟in fikrimi sorarsan hi癟 g羹zel durmuyor. Bu marka senin i癟in 繹nemli ise farkl覺 Lancasterlara bak derim yada g繹nderdiin linklerdeki moda markalar覺n覺n saatleri i癟inde daha g羹zel olanlar var.

Payla覺m i癟in bizde sana teekk羹r ederiz. TSF'yi ve saatleri sever, merak覺nda artarsa dier konularada kat覺l覺m覺n覺 bekleriz. 襤yi forumlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj uzbey33 » 11 Mar 2011, 14:15

mekanik saat seiko 5 de olsa zevk ii. herkesin mekanik saat takmas覺 gerekmiyor. ben de saatlerde ilk balarda yaln覺zca g繹r羹nt羹ye 繹nem veriyordum. bunun i癟in k覺sa s羹rede bir tommy hilfiger, esprit ve bir tane de seiko premier kinetic bir saat ald覺m. u an o saatleri kullanm覺yorum, hediye ettim. seiko 5 tak覺yorum.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullan覺c覺 avatar覺
uzbey33

Ya: 45
Kay覺t: 05 ub 2010, 19:18

Mesaj merttt35 » 11 Mar 2011, 16:05

invictas yazd覺:mekanik saat seiko 5 de olsa zevk ii. herkesin mekanik saat takmas覺 gerekmiyor. ben de saatlerde ilk balarda yaln覺zca g繹r羹nt羹ye 繹nem veriyordum. bunun i癟in k覺sa s羹rede bir tommy hilfiger, esprit ve bir tane de seiko premier kinetic bir saat ald覺m. u an o saatleri kullanm覺yorum, hediye ettim. seiko 5 tak覺yorum.

:roll: Allah覺m noolur tekrar balamas覺n diyordum kiii..aka yap覺yorum tabiikide sana kesinlikle kat覺l覺yorum 襤nvictas ancak mekanik olan saatler demode ve s覺radan bir saat gibi g繹r羹nmeli diye bir kural olduunu sanm覺yorum(laf覺m hala seiko 5 ve t羹revlerine)yoksa mekanik 癟al覺ma prensibine bir laf覺m yokki hatta gayette karizmatik ve ilgi 癟ekici duruyorlar.Ayr覺ca yukar覺da bahsetmitim uzun s羹re boyunca ve hala aras覺ra Cartier Pasha seatimer kullan覺yorum yani illa Quartz olmal覺 falan gibi bir iddam yok.

Dediim gibi mekanis sistmeler 癟ok daha ho duruyor asl覺nda
Kullan覺c覺 avatar覺
merttt35

Mesaj uzbey33 » 11 Mar 2011, 17:28

cartier pasha seatimer ile lanchester, tercih senin :thumbup:
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullan覺c覺 avatar覺
uzbey33

Ya: 45
Kay覺t: 05 ub 2010, 19:18

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Majestic-12 [Bot] ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners