TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SBDC069 JDM Coral Blue Sumo - Kutu açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko SBDC069 JDM Coral Blue Sumo - Kutu açılışı

Mesaj Ankthas » 05 Tem 2019, 10:13

Hayırlı olsun Seiko'nun en beğendiğim, fiyat performansı belki de en yüksek diverı. Malesef boyutlarından dolayı hiç yaklaşamadım. Güle güle kullanın :champ:
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Xhantos » 05 Tem 2019, 13:57

Fiyat konusunda soranlar oldu, buradan yazayım:

Saatin Seiko tarafından 'tavsiye edilen perakende satış fiyatı', 60 000 yen + satış vergisi. (Yeni Sumo'lar 85 000 yen + vergi, bu fiyata bu Sumolar son :) ).

Amazon JP'deki görünen fiyat, bir miktar (13 000 yen) indirimli, yüzde 8 Japonya satış vergisi dahil 51 800 yen.

Gönderici olarak Amazon olan bir ürün seçilince (Amazon global international shipping) gümrük vergisini hesaba dahil ediyor, siz bir kere ödeme yapıyoırsunuz, vergi dahil. DHL vergiyi ödüyor gümrükten geçiriyor, sizden kesinlikle başka bir masraf alınmıyor.

Yüzde 8 vergiyi düşünce ürünün vergisiz satış bedeli 47 963 yen
DHL ucuz değil, toplam gönderim ücreti 1 650 yen
Gümrük vergisi 9 593 yen

Resim

Toplam karttan çekilen 59 206 yen (karşılığı dolar, dolar ekstresi kullanıyorsanız, ya da sadece TL ekstresi kullanıyorsanız TL. Burada kur çevriminde bir miktar zarar olabilir, hayatın gerçekleri :( ). Amazon parayı siparişte değil ürünükargoya verdiğinde çekiyor, sipariş sırasında sadece provizyon alıyor. (Bu arada kurdaki değişimlerden etkileniliyor mu doğrusu emin değilim).

Resim

Diğer notlar: DHL çok çabuk getiriyor, Japonya'dan Pazartesi sipariş verip Perşembe elime geçtiği çok oldu (ürünler saat değildi). Ayrıntılı online kargo takip mümkün, paket gümrüğe geldiğinde DHLi arayıp bir dürtüklerseniz işlem daha hızlı olouyor, Amazon'un gümrüğü ödediğini belirtmeniz yetiyor.

Resim
https://www.amazon.co.jp/プロスペックス-PROSPEX-流通限定モデル-ダイバースキューバ-SBDC069/dp/B07HY9CQXY/

Göndericinin Amazon olması lazım, zaten başka durumda gümrük vergisi tahsil etmez, eğer vergi ödenmeden DHL ile gelirse ben şahsen korkarım (depolama ücreti vs. ekstra masraf çıkartırlar diye), PTTye de çok güvenmiyorum.

Sonuç olarak, bu fiyata herşey dahil... Sipariş sırasında 8 Temmuz'da gelecek tahmin etmişlerdi, 2sinde geldi, karttan para çekildi ama daha onu ödemeye de 15 gün var :P

edit: Yanlış anlaşılmasın, bu fiyat çok büyük fırsat falan demiyorum, ama bana JDM bir 'made in Japan' Sumo için uygun geldi (ki aldım). Yüzde 20 gümrüğün Amazon tarafından baştan alınması ve sonra hiç uğraşmamak ayrıca Amazon'un müşteri memnuniyeti adına orada olduğunu bilmek güven veriyor. Bir de, aynı saat Amazon ABDde an itibarıyla 570 dolara satılıyor, oradan sipariş verirseniz üstüne yüzde 20 gümrük eklenecek :P Son olarak eğer garantiye önem veriyorsanız, zaten uluslararası bir versiyonu bulunmayan bir JDM modeli almayı düşünemezsiniz, yapacak birşey yok.

Tekrar herkese çok teşekkürler :)
En son Xhantos tarafından 05 Tem 2019, 20:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj Mandos » 05 Tem 2019, 14:01

Güzel günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj Alkım » 05 Tem 2019, 18:03

Hayırlı olsun, güzel zamanlar göstersin [emoji16]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Alkım

Mesaj slhgzl » 05 Tem 2019, 18:24

Hayırlı olsun, ben de almayı düşünüyorum ama önce forumun projesini görüp öyle karar verecem.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj Xhantos » 05 Tem 2019, 19:53

salguz yazdı:Hayırlı olsun, ben de almayı düşünüyorum ama önce forumun projesini görüp öyle karar verecem.

Teşekkürler, ben forumda yeniyim, eğer hele ki 300 dolarlık Seiko projesi olursa (Nefret ettiğim tek tasarım detayı var, o şekil olmayacağını varsayıyorum) kesin almak (hatta 2 tane) ve kullanmak isterim.

Yalnız Seiko fiyatları biraz artırdı, yeni logolu Seiko5'ler yolda, bakalım ne olur. Bana göre işin güzel yanı, ben mekanizmaya önem verirken, Seiko su geçirmezliği daha önemli buluyor. Ben diver seviyorum ve kullanıyorum ama değil ciddi dalmak 1 metrelik suya bile pek girdiğim yok. Seiko, saatte 200m yerine 100m suya dayanıklılık olunca hemen onu moda saati Seiko5 kategorisine koyuyor ve o şekilde fiyatlandırıyor, mekanizmanın 7S değil 4R olması farketmiyor. Halbuki üstelik arkaya mekanizma için pencere de geliyor... Öte yandan safiri illa üst seviyede kullanmakta ısrar ediyor, oysa o kadar da pahalı lüks birşey değil.

Son kez iyi dileklerini ileten (ve iletecek) herkese teşekkür ediyorum, daha güzelleri sizin bileklerinizi süslesin diyorum.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj volkifb » 05 Tem 2019, 23:14

İyi günlerde kullanın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
volkifb

Mesaj swısstıme » 08 Tem 2019, 11:58

nasıl bir kargodur 5 günde geliyor :shock: :D
hayırlı olsun güle güle kuıllanın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
swısstıme

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners