Fiyat konusunda soranlar oldu, buradan yazayım:
Saatin Seiko tarafından 'tavsiye edilen perakende satış fiyatı', 60 000 yen + satış vergisi. (Yeni Sumo'lar 85 000 yen + vergi, bu fiyata bu Sumolar son

).
Amazon JP'deki görünen fiyat, bir miktar (13 000 yen) indirimli, yüzde 8 Japonya satış vergisi dahil 51 800 yen.
Gönderici olarak Amazon olan bir ürün seçilince (Amazon global international shipping) gümrük vergisini hesaba dahil ediyor, siz bir kere ödeme yapıyoırsunuz, vergi dahil. DHL vergiyi ödüyor gümrükten geçiriyor, sizden kesinlikle başka bir masraf alınmıyor.
Yüzde 8 vergiyi düşünce ürünün vergisiz satış bedeli 47 963 yen
DHL ucuz değil, toplam gönderim ücreti 1 650 yen
Gümrük vergisi 9 593 yen

Toplam karttan çekilen 59 206 yen (karşılığı dolar, dolar ekstresi kullanıyorsanız, ya da sadece TL ekstresi kullanıyorsanız TL. Burada kur çevriminde bir miktar zarar olabilir, hayatın gerçekleri

). Amazon parayı siparişte değil ürünükargoya verdiğinde çekiyor, sipariş sırasında sadece provizyon alıyor. (Bu arada kurdaki değişimlerden etkileniliyor mu doğrusu emin değilim).

Diğer notlar: DHL çok çabuk getiriyor, Japonya'dan Pazartesi sipariş verip Perşembe elime geçtiği çok oldu (ürünler saat değildi). Ayrıntılı online kargo takip mümkün, paket gümrüğe geldiğinde DHLi arayıp bir dürtüklerseniz işlem daha hızlı olouyor, Amazon'un gümrüğü ödediğini belirtmeniz yetiyor.
https://www.amazon.co.jp/プロスペックス-PROSPEX-流通限定モデル-ダイバースキューバ-SBDC069/dp/B07HY9CQXY/
Göndericinin Amazon olması lazım, zaten başka durumda gümrük vergisi tahsil etmez, eğer vergi ödenmeden DHL ile gelirse ben şahsen korkarım (depolama ücreti vs. ekstra masraf çıkartırlar diye), PTTye de çok güvenmiyorum.
Sonuç olarak, bu fiyata herşey dahil... Sipariş sırasında 8 Temmuz'da gelecek tahmin etmişlerdi, 2sinde geldi, karttan para çekildi ama daha onu ödemeye de 15 gün var

edit: Yanlış anlaşılmasın, bu fiyat çok büyük fırsat falan demiyorum, ama bana JDM bir 'made in Japan' Sumo için uygun geldi (ki aldım). Yüzde 20 gümrüğün Amazon tarafından baştan alınması ve sonra hiç uğraşmamak ayrıca Amazon'un müşteri memnuniyeti adına orada olduğunu bilmek güven veriyor. Bir de, aynı saat Amazon ABDde an itibarıyla 570 dolara satılıyor, oradan sipariş verirseniz üstüne yüzde 20 gümrük eklenecek

Son olarak eğer garantiye önem veriyorsanız, zaten uluslararası bir versiyonu bulunmayan bir JDM modeli almayı düşünemezsiniz, yapacak birşey yok.
Tekrar herkese çok teşekkürler