TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forum Üyelerine Ev Ödevi... Politi Orologi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forum Üyelerine Ev Ödevi... Politi Orologi

Mesaj Thevenin » 10 Mar 2011, 23:02

Surda da yaziyor ahali, punk reyizin saptadigi gibi.

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 10 Mar 2011, 23:12

Bu review güzel oldu :) Tesekkürler Punk.

Kullanici benim internetten gördügüm logo hatasini kendisi de yazmis ki, 40 mm'lik bir kasa ve 33-34 mm capinda ki kadranda en ufak hata bile gözünüze carpacaktir. Bu iscilik kalitesi konusunda cok güzel bir saptama.

Diger bir konu ise saatin mekanizmasi üzerinde ki cizikler. Bu cizikler montaj sirasinda olabilecegi gibi ETA B kalite makine olma ihtimalini de ortaya koyuyor. Bu ihtimalin ben kuvvet ile muhtemel oldugunu düsünüyorum cünkü bu fiyata A kalite imkansiz gibi.

Review yazan arkadas deri kayis kalitesini de begenmemis. Lume cok cabuk yok olmus. Kadran üzerinde ki lumesiz indexlerin cap üzerindeki milisaniye cizgilerine mesafesinde fark var v.s. v.s.

Sonucta bunlarin hepsi bir araya geldiginde fiyat ortaya cikiyor. Diyeceksin ki hersey mi kötü? Hayir. Kasa güzel, iscilik gayet yeterli duruyor. Dizaynda fena sayilmaz bu saatin kasasi icin.

German Made yazan saatler flieger (pilot) saatler. Bu saatler Laco v.s. gibi firmalara yaptiriliyor olabilir. Digerleri kesinlikle German Made degil. Olsa neden yazmasinlar?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Archezia » 10 Mar 2011, 23:17

Ya markayı Google amcaya soruyorum doğru düzgün birşey çıkmıyor. Allah Allah dedim forumumuzun başarılı piranhası bu avı nasıl yakaladı acaba? Sonra haaa dedim, über millet taraflarından geliyordur bu ve kaynağı buldum :D Şimdi de bu başlığı fotoğraf yağmuruna tutacağım. Politi Orologi database'i olmuş olur.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Fotoğraflar UhrForum'dan alıntıdır.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 10 Mar 2011, 23:19

Flieger cok kötü :(
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj punk » 10 Mar 2011, 23:22

O halde firma yalan söylüyor olabilir. Bu konuda yapabileceğim birşey yok. :)
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj zorro » 10 Mar 2011, 23:25

Açıkcası kalite olarak düşük düzeyde görünüyorlar, mekanizma da basit, tasarım zaten taklit, özetle bu sınıf kapansın başka ders açılsın bir cacık olmaz Politi'den :D
zorro

Mesaj Emre » 10 Mar 2011, 23:28

Cebimizde 100 dolar da olsa, 1.000 dolar da olsa, 10.000 dolar da olsa birbirine denk veya birbiriyle yarismaya her an hazir bi suru saat bulabiliriz :) Saatlerin guzelligi de bu iste. Marka ne olursa olsun amac elimizdeki paraya en uygun saati bulabilmek, yani optimum tercihi yapabilmek.

Yazdiklarinizi keyifle okuyorum :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Archezia » 10 Mar 2011, 23:33

Punk, clk ile atışmanın nasıl zevkli olduğunu bilirim (: Ama bence çok da manası yok 200€ civarı saatler satan iki firmayı karşılaştırmanın. Kesin bir sonuca varılamayacağı belli ne de olsa. Bence sen de bir UHR başlığı aç. Orada konuşalım, bakalım modellere fotoğraflara. Forum ziyaretçileri karar verir kişisel olarak hangisi daha iyi. İlk üye olduğun zamanlardan beri bu seviyedeki firmalara ilgiliydin zaten. Hatta UHR'dan bir saat alacaktın ama ellerinde kalmamıştı yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden bu işi de en iyi sen yaparsın gibime geliyor :thumbup:
emre08 yazdı:Cebimizde 100 dolar da olsa, 1.000 dolar da olsa, 10.000 dolar da olsa birbirine denk veya birbiriyle yarismaya her an hazir bi suru saat bulabiliriz :) Saatlerin guzelligi de bu iste. Marka ne olursa olsun amac elimizdeki paraya en uygun saati bulabilmek, yani optimum tercihi yapabilmek.

Yazdiklarinizi keyifle okuyorum :)

Hmm... Cebimizde 10.000 dolar olursa birbirine denk pek firma yok sanırım. Hatta sadece birtane var. Bkz. Rolex.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 188 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners