dogodenizli yazd覺:Saat癟iler genelde b繹yle eylere pek yanamazlar. Ayr覺ca ellerinde birden fazla ayn覺 modelden olsa dahi ''bir tane var,bu son elimizde kalan'' gibi klielere bavuracaklard覺r.
Ancak t羹m bunlara ramen fikriniz benim de 癟ok houma gitti ileride oluabilecek sorunlar覺n b繹ylece 繹n羹ne ge癟ilebilir.
lkemizdeki esnaf profilini de g繹z 繹n羹nde bulundurursak muhakkak denenmesi gereken bir y繹ntem.
Teekk羹rler.
Tam ayn覺 saatten olmasa bile 'arada kald覺覺n覺z' ayn覺 modelin deiik renklisi olabilir

zellikle Seiko gibi ucuz, fiyat覺na g繹re iyi ama sapmas覺 ansa kalm覺 mekanizmal覺 saatler i癟in niye al覺m kriteri olmas覺n, deil mi? Hatta ayn覺 model saat baka saat癟ilerde denenebilir, sapmas覺 癟ok daha iyi olan azc覺k pahal覺ysa mesela, yine de al覺nabilir vs.
Asl覺nda bozuk saatin saptanabilmesi, ufak sapmalar覺 kar覺lat覺rmaktan 癟ok daha 繹nemli.
Senaryo: 2 ayd覺r almay覺 d羹羹nd羹羹m kenara para ay覺rd覺覺m saati ald覺m, ilk g羹n 1 dk geri kald覺, nazard覺r dedim, 2., 3. g羹n yine dakika civar覺 geri kald覺. (Burada art覺k basit bir sapma deil, ciddi 'bozukluk' s繹z konusu) Ald覺覺m yere gideceim, saati deitirecek mi, para iadesi mi yapacak, 'servise g繹ndereyim bir 15 g羹n bekleyin' mi diyecek, bunun 'yeniden sat覺labilirlii bozulmu' mu diyecek... Paramla rezil olaca覺m, tekrar maazaya gidip salam覺yla deitirebilecek olsam bile dert. Kar覺 taraf 'sorunlu' 癟覺karsa t羹ketici heyeti, miktar fazlaysa mahkeme s羹reci. D羹kkandan g繹rerek ald覺覺m i癟in cayma hakk覺 da yok. Ger癟i olsa bile saat癟i bu salamd覺, sen bozmusun, kullan覺c覺 hatas覺 derse ne diyebilirsiniz ki? Belki de ger癟ekten ciddi darbe ald覺 saat. Belki de ben saati almadan yar覺m saat 繹nce deneyen sakar m羹teri kap覺ya 癟arpt覺 ama bakt覺lar neyse g繹r羹n羹r bir iz yok... Bu olay覺n stresi yeter, yani bana fazla gelir.