görkemk » 27 Haz 2019, 10:34
neyse efendim accık teknik bilgi saniyede bir tık ile harcadığınız pil ile saniyede 8 -10 tık ile harcadığınız pil arasında büyük fark var. Bulovalar 2 senede bir pil değişimi istiyor. Duvar saatinde 2 yılda bir kalem pili çıkarır takarsın sorun yok ama iyi su geçirmezliği olan saatlerde contalar , su geçirmezlik testi filan maliyet artıyor.
Bulova japonların elinde aslında güneş enerjisi ile şarjlı pil teknolojisine geçip pil ömrünü uzatabilirler ancak o zamanda markanın sahibi olan citizen kendi eco drive modellerini baltalayacağı için yapmıyor.
güneş enerjisi ile sarj zayıf ve yavaş bir sarj modeli çok enerji harcayan bu mekanizma pili bitirirse bu sefer bu tür piller tam boşaldığında bir daha performans vermediğinden daha da masraflı bir pil değişimi olacaktır. Mesela vitrinde az güneş gören bir saatte bu olursa satıcının elinde pilini değiştirmesi gereken bir saat ve arka kapağı filan cizerse satamayacağı bir saat olacak.
seikonun kinetic direct drive modelleri yani hareket ile otomatik saat rotoru benzeri bir sistemle pili şarj eden modelleri bu iş için biçilmiş kaftan ancak seiko kendi direct drive serisini bu hareketle çöpe atmış olur ve yüksek fiyata sattığı spring drive modelinin altını oymuş olacağından yanaşacağını zannetmiyorum.
su akar yolunu bulur diyorum