TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

akarsu saat mekanizması hakkında bir soru.

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

akarsu saat mekanizması hakkında bir soru.

Mesaj komando35700 » 25 Haz 2019, 20:53

arkadaşlar casionun bir modeline baktım bugün.saatin saniyesi akarsu şeklinde ama mekanizma pilli.bu mekanizma hakkında bilgisi olan varmı?mekanizmanın tam adı nedir.?ve piyasadaki hangi model saatlerde bu mekanizma var acaba?
Kullanıcı avatarı
komando35700

Re: akarsu saat mekanizması hakkında bir soru.

Mesaj görkemk » 26 Haz 2019, 11:12

bulova accutron 2 diye aratırsan bulursun , precisionist diye modellerin dede var

sweeping seconds hand quartz diye google da ara daha fazla sonuç bulursun ama türkiyede bulabileceğin marka bulova
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj dogodenizli » 26 Haz 2019, 11:56

Bulova 262 khz olarak da aratabilirsiniz. Uygun fiyatları. Bir tane edinilmeli mutlaka benim görüşüme göre. Saniye kolu hiç teklemiyor. Sarsılmadan akıyor. (57.600 bph)
Forumda 2. Eli de mevcuttu 1000 tl alti satılık saatler bölümünde bulova marka ona da bir bakın derim.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj komando35700 » 26 Haz 2019, 13:10

cevaplarınız için tesekkur ederim.
Kullanıcı avatarı
komando35700

Mesaj komando35700 » 26 Haz 2019, 13:23

peki neden sadece bulovada var?mekanizma dahice bence.diger saat markalari neden bu mekanizmaya gecis yapmiyor.patent sıkıntısımı var acaba.bu mekanizmayi casioda gördüm ben.
Kullanıcı avatarı
komando35700

Mesaj dogodenizli » 26 Haz 2019, 13:31

komando35700 yazdı:peki neden sadece bulovada var?mekanizma dahice bence.diger saat markalari neden bu mekanizmaya gecis yapmiyor.patent sıkıntısımı var acaba.bu mekanizmayi casioda gördüm ben.

Sadece bulovada yok birçok saat markasında var. Ancak ekonomik koşullardan dolayı ülkemizde pek fazla marka çeşitliliği yok. Ülkemizde oris hamilton gibi baba saat markaları bile yeni yeni yerleşmeye,distribitör bulmaya başladı. Ondan dolayı bulabileceğiniz bir iki marka var quartz olup akar saniyeli olan. Bunlar da dediginiz gibi casio ve bulova.
Zaten bu mekanizmanın temelinde duvar saatleri yatıyor. Duvar saatlerindeki akar saniyeden esinlenilmiş. Dolayısıyla patent sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum zaten birçok marka benzer mekanizmalar üretiyor ve daha önce de üretti.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj kilimanjaro » 26 Haz 2019, 13:32

Pilli duvar saatleri mevcut ve akar saniyeli hepsi.Yılbaşlarında firmalar eşantiyon olarak dağıtıyor bende de var 1 adet.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj dogodenizli » 26 Haz 2019, 13:39

Pilli saatlerde mantık basittir. Pil belli araliklarla titreşir bunun sonucunda enerji açığa çıkar bu enerji de saatin kollarina aktarılır. Tahminimce bu akar saniyeli quartzlarda pil belli zaman aralıklarında değil de sürekli olarak titreşim sağlıyor. Bunun sonucunda da saniye kolu daha akıcı oluyor. Veyahut farklı şekilde titreşim sağlayan bir quartz kristali (pil) kullanılıyor diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 214 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners