TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Frederique Constant Hakkında

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Frederique Constant Hakkında

Mesaj xamrax » 10 Mar 2011, 13:49

Merhaba,
Marka forumlarının altında mı açmalıydım bu başlığı emin olamadım fakat yine de bir model hakkında bilginizin olup olmadığını sormak istediğim için konuyu buraya taşıdım.

Frederique Constant FC-390 Modelleri ile ilgili bilgi edinmeye çalışıyorum fakat internet üzerinde aşağıdaki lik haricinde pek birşey bulamadım.
http://www.yatego.com/loesel-uhren/p,4bc094a19b7b4,4a9e8dc5352895_2,frederique-constant-chronograph

Spesifik olarak bahsettiğim model FC-390HB3A6, 38mm otomatik krono'lu siyah kadranlı, ve deri kayışlı bir saat.
Yardımcı olabilir misiniz? Calibre nedir? Saatin fiyatı nasıldır? FC markası ve kalitesi hakkındaki düşünceniz nedir? (bana çakma bir isimmiş gibi geliyor :)

Teşekkürler
En son xamrax tarafından 11 Mar 2011, 00:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
xamrax

Re: Frederique Constant Hakkında

Mesaj Tolgi06 » 10 Mar 2011, 19:06

Merak etmeyin çakma marka filan değil hatta son yıllarda popülerliği ve doğal olarak satışları artış gösteren bir marka.Kalibreler in-house yani kendileri üretiyor. Vitrinlerde çok güzel modellerini görüyorum.Fiyatlar saatine göre değişmekte tabiki.Firma hakkında bilgi almak için forumun saat marka forumları kısmına bakabilirsiniz.Verdiğiniz kodu google da ardığımda birşey bulamadım isterseniz birdaha bakın koda.
FC-390 kodunu yazdığımda ise bir sürü model çıktı karşıma. Otomatik kronolu bir modelse 3000 tl nin üzerinde etiket fiyatı olması muhtemel tabiki pazarlıkla (bayisinden alınırsa eğer) sıkı indirimler alınabilir.
Kısacası marka hakkında bir şüpheniz olmasın.Güvenilir, kaliteli saatler üretiyor kanımca
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Bond » 10 Mar 2011, 19:18

Tolgi06'de marka hakkında gereken bilgileri gayet iyi açıklamış. FC-390 Modeli kullandığı kalibre adı aynı zamanda. Saat eski seriden ve devam edilmemiş bir model sanırım bu yüzden bilgi az diye düşünüyorum. Resmi sitesinde FC-395 Moonphase calibre ile temel özellikleri aynıdır. Sitesinden kalibre tanıtımları üzerine detaylı bir bölüm bulunuyor. Göz atmanın faydası olabilir. Ek olarak TSF arama kutusuna marka adını yazarsan birçok yoruma ulaşabilirsin. Birde Clk'nin kullanıcı saat incelemelerinde aldığı bir veya iki Frederique Constant modelinin fotoğrafları ve detaylı tanıtımı olması lazım.

Caliber özel sayfasına alttaki linkten ulaşabilirsin.

F.C. Calibers Overview :arrow: http://www.frederique-constant.com/en/specialties/calibers/overview.php
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Modern60 » 10 Mar 2011, 23:28

FC-390 ve 395 te Valjoux 7750 ve 7751 eta kalibreler var. Frederic Constant markası, geçen ve bu sene üst üste FHS in en başarılı büyüen ve ihracat yapan markası itibar ödülüne layık görüldü. Geçen sene %23 bu sene ise %45 büyüme ile başarısını kanıtladı.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj xamrax » 11 Mar 2011, 01:29

bilgiler için teşekkürler,
yukarıda da değiştirdim, modeli yanlış yazmışım doğrusu FC-390HB3A6 olacaktı. URL ise nedense tam görünmüyor. Tekrar deneyeyim.
http://www.yatego.com/loesel-uhren/p,4bc094a19b7b4,4a9e8dc5352895_2,frederique-constant-chronograph
Webden ilettiğiniz sayfaları görmüştüm ve forumda bulunan incelemeleri de okumuştum, yine de bu model hakkında bilgi edinememiştim. Şimdi daha net oldu.
Fakat 7750'de saat 3 yönünde day/date yok mu? oysa bunda saat 4'te sadece date var. Buna rağmen yine 7750'midir bu makine?
linkteki resim...
Resim
beyaz değil siyah kadranlısından bahsediyorum ki hiç resim dahi bulamadım.
Kullanıcı avatarı
xamrax

Mesaj punk » 11 Mar 2011, 01:35

@xamrax Hocam date üretici nerede isterse orada olabilir. Bu tamamen tarih çemberindeki sayıların rotasyonuyla alakalı. Yani eğer kadranı 12'den keserseniz tarih saat 12 yönünde olur fakat sayılar ters duruyor olur :)
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj drk » 11 Mar 2011, 01:39

Bu makine 7750 yada türevlerinden değil. 7750 ve 7753te saniye saat 9 yönünde olur ama burada saniye 3 yönünde, yani modüler kronograflı bir mekanizma. Tarih ve gün ise Punk'ın da dediği gibi üreticiye kalmış, istediği yere koyabilir yada hiç koymaz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Modern60 » 11 Mar 2011, 22:58

Bu makineyi FC kullanmaz. En azından yakın koleksiyonlarında yok. ETA 2894-2 yada 2892-2 DD 2030modüllü krono olabilir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners