MrLondoner yazdı:Merhaba kimse bahsetmemis sanirim, ben 3 yildir oneplus isimli markayi kullaniyorum , su an elimde oneplus 6 var ve markaya dair hicbir puismanligim olmadi. youtube daki kiyas videolarina goz atmanizi tavsiye ederim. En azindan bir fikir sahibi olursunuz. Iyi aksamlar.
Oneplus ve google pixel serisi gözden kaçmış. Bu 2 marka da çok iyi alternatifler olacaktır hem uygun fiyat hem de kalite anlamında.
Şunu da belirteyim cin menşeili telefonlara x para verilmez diye bir şey söz konusu olamaz. Çünkü halihazırda tüm iphone serisi cinde üretiliyor ve montajlaniyor.
Telefonu kullanıyoruz ama araştırma yapmıyoruz gerekli bilgi birikime sahip değiliz maalesef.
''Cin menşeili bir telefona su kadar para verilmez''
''Android en iyi ihtimal 2 yıl sonra kasma yapar''
Bu gibi ithamlarda bulunmadan önce keşke biraz araştırma yapsak. Kalıplaşmış yargılara sığınmasak.
Burası bir saat forumu ve amacım polemik yaratmak değil. Ancak şöyle bir örnek vermek isterim ben patek veya jlc kullanmadım dolayısıyla tutupta jlc veya patek hakkinda yorum yapamam veyahut omega da kullanmadım dolayısıyla omega bir saat hakkinda da kullanıcı deneyimi babında bir yorum yapamam.
Bir objeyi hiç deneyimlemeden yorumda bulunmak önyargılı yaklaşmak ve kaba tabirle cahillik olacaktır.
Keza çinli üreticiler de telefonu tamamen çinde üretmez. Örnek veriyorum huawei sırf kamera için 27 ülkeden ithalat yapıyor. Parça getirtiyor ve çinde montajını yapıyor.(p30 serisi için)
İster saat konusunda olsun ister telefon lütfen kulaktan dolma bilgilerle bu güzide forumu meşgul etmeyelim. Bu konuya katkıda bulunmuş üstadları tenzih ederim.