brscn yazdı:Arkadaşlar tavsiyeler için teşekkür ediyorum konuya kısa bir açıklama getireyim karşı taraf bana 20000 TL dedi ama ben Max 10000 diyorum. Bugüne kadar ki en pahalı saatim 1500 TL iken 20000 TL lik bi saat takacak kol yok bende. 30 yaşındayım şirket sahibiyim ama şu aşamada o düzeyde bir saat tasiyabilecegime inanmıyorum.
Belki yanlış düşünüyorum ama bir saati kolunuza takmakla is bitmiyor asıl önemli olan o saati kariyerinizle hayat tarzinizla tasiyabilmek. Linç etmeyin lütfen ben tavsiye almaya geldim

Bu konuda size katılmıyorum. Altı üstü bir aksesuara bu kadar anlam yüklememek gerekir bence. Sonuçta bir eşya (manevi değer vb. şeyler farklı bir konu). İnsanlar beğendiği saati bütçesi elveriyorsa alır geçer. Kimse de kimseye senin kariyerin ne, bu saati taşıyamıyorsun vb. diyemez (bence).
Hayat tarzı konusunda şu yönden haklı olduğunuzu düşünüyorum. Bir asker, dalgıç, marangoz vb. ile hayatı ofiste veya araba kullanarak geçen bir insanın saati, saatin maruz kaldığı çevre koşullarına göre illaki farklı olacaktır. Öte yandan saat ile sosyal statü, ekonomik durum vb. ilişkiler kurmayı doğru bulmuyorum. Aynı şeyleri araba vb. için de düşünüyorum fakat bunlar tabi ki benim kendi düşüncelerim
Asıl konu olan saat tavsiyesine gelince bence Oris aquis veya Longines hydroconquest gibi diver'lara da bakabilirsiniz